Protu nesuvokiami eksperimentai, atlikti su žmonėmis

gydymasŽmonių dalyvavimas moksliniuose eksperimentuose visada buvo karštų ginčų sritis. Iš vienos pusės, tokie bandymai leidžia mums gauti daugiau informacijos apie žmogaus organizmą, kuri gali būti be gali naudinga. Kita vertus, šios problemos etiškumas reikalauja peržiūrėjimo. Optimalaus santykio tarp šių dviejų faktorių paieška, matyt, ir yra geriausias sprendimas.

 

Idealiame pasaulyje turėtų būti vykdomi eksperimentai, kuriuose negatyvios pasekmės žmogui būtų minimalios. Tačiau šiame listverse.com portalo straipsnyje kalbama apie eksperimentus, visiškai nesisiejančius su šia koncepcija. Sunku net įsivaizduoti, kokį skausmą patyrė šie nelaimingieji, tapę badomaisiais triušiais tiems, kas mėgsta vaidinti dievus.

 

Chirurginis psichinių ligų gydymas

 

Amerikiečių gydytojas Henry Cottonas manė, kad lokalizuotos infekcijos – pagrindinės beprotystės priežastys. Po to, kai H. Cottonas 1907 metais tapo psichiatrinės ligoninės JAV Trentono mieste vadovu, jis pradėjo diegti procedūrą, jo paties pavadintą bakteriologija.

 

Jis atliko tūkstančius operacijų – visas be pacientų leidimo. Operacijos pradžioje buvo šalinami dantys ir glandai, o jei to nepakakdavo, šalindavo ir vidinius organus, kuriuos laikydavo problemos šaltiniu. H. Cottonas taip tikėjo savo metodika, kad naudojo ją ir sau, ir savo šeimai: pašalino dantis savo žmonai ir dviem vaikams.

 

H. Cottonas tvirtino, kad jo gydymas buvo itin efektyvus, todėl jis nekreipdavo dėmesio į kritikus, kurie jo metodą laikė siaubingu. Jis teisinosi dėl 49 žmonių mirčių tuo, kad pacientai turėjo mirtinos stadijos psichozę dar prieš operacijas. Vėliau nepriklausomas tyrimas parodė, kad H. Cottonas gerokai pagražino savo rezultatus.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Po jo mirties 1933 metais operacijos nebebuvo vykdomos, o H. Cottono pažiūros buvo užmirštos. Tiesa, nepaisant savo visiškai iškreipto požiūrio į mediciną, H. Cottonas iš tiesų nuoširdžiai degė noru padėti pacientams.

 

Apipylimas verdančių vandeniu

 

Panašus šiltinės gydymo metodas, labiau primenantis kankinimus, buvo naudojamas gydytojo Walterio Joneso 1840-aisiais. Ilgus mėnesius savo metodą jis bandė ant vergų, užsikrėtusių šia liga. Gydytojas detaliai aprašė, kaip vieną 25 metų amžiaus vyrą privertė visiškai nusirengti ir atsigulti ant pilvo. Po to jis jam ant nugaros išpylė 19 litrų verdančio vandens.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šiuo vieninteliu kankinimo epizodu viskas nesibaigė: procedūrą buvo „būtina“ kartoti kas keturias valandas – tiek laiko, pasak W. Joneso, pakakdavo, kad būtų atstatytas kapiliarų kraujotaka. Vėliau W. Jonesas pareiškė, kad jo gydymo metodas padėjo daugybei žmonių, nors tai nepatvirtino nei vienas nepriklausomas ekspertas. Ir nenuostabu.

 

Poveikis smegenims elektra

 

Mintis apie elektra nutrenkiama žmogų skamba nelabai maloniai, tačiau gydytojas Robertsas Bartholow iš Cincinačio galvojo kitaip – jis elektros srovę pasiuntė tiesiai į vieno iš savo pacientų smegenis. 1847 metais R. Bartholow pacientė kentėjo nuo ant kaukolės susidariusios opos.

 

Opa taip giliai persmelkė kaulą, kad buvo galima matyti moters smegenis. Pacientei leidus, gydytojas įstatė elektrodus tiesiai į smegenis ir, paleidęs elektros srovę, pradėjo stebėti. Per ateinančias keturias dienas jis pakartojo savo eksperimentą aštuonis kartus.

 

Iš pradžių pacientė jautėsi gerai, tačiau vėliau pateko į komą. Netrukus ji mirė. Visuomenės pasipiktinimas buvo toks didelis, kad R. Bartholow teko bėgti iš valstijos ir tęsti darbą kitoje vietoje. Vėliau jis apsigyveno Filadelfijoje ir dėstė medicinos koledže.

 

Šoko terapija ir LSD vaikams

 

Didžiausią šlovę Laurettai Bender turbūt pelnė Geštalto testo sukūrimas. Šiuo testu galima įvertinti kognityvinius ir motorinius vaiko sugebėjimus. Vis dėlto L. Bender taip pat vykdė ir prieštaringus tyrimus.

 

Jai dirbant psichiatre penktajame dešimtmetyje, L. Bender kasdien 98 vaikams atlikdavo šoko terapiją, bandydama išgydyti juos nuo vadinamosios „vaikų šizofrenijos“. Ji pranešė, kad šoko terapija buvo labai sėkminga. Tačiau vien tik jos, pasak L. Bender, buvo negana: ji vaikams duodavo ir dideles haliucinogeninių narkotikų, tokių kaip LSD ir psilocibinas, dozes.

 

Kartais vargšai vaikai gaudavo narkotikų kelias savaites iš eilės. Ir nors tai niekada nebuvo įrodyta, buvo spėjimų, kad finansavimą savo tyrimams moteris gaudavo iš plačiai pagarsėjusios CŽV programos „MKUltra“.

 

Sifilio eksperimentas Gvatemaloje

 

Profesorius, kuris 2010 metais vykdė žymųjį Taskigio tyrimą, aptiko, kad ta pati amerikiečių organizacija atliko analogišką eksperimentą Gvatemaloje. Tai paskatino Baltuosius Rūmus suformuoti tyrimo komitetą, kuris išsiaiškino, kad 1946 metais JAV valdžios finansuojami tyrėjai tyčiai infekavo sifiliu 1300 gvatemaliečių.

 

Tyrimas, kuris tęsėsi 2 metus, buvo nukreiptas į tai, kad būtų nustatytas penicilino poveikis jau užkrėstų pacientų gydymui. Tam jie sumokėjo prostitutėms, kurios paskleidė ligą tarp karių, kalinių ir psichiškai nesveikų žmonių, kurie net nenutuokė, kad buvo užkrėsti. Eksperimento metu mirė 83 žmonės. Barackas Obama buvo priverstas atsiprašyti Gvatemalos prezidento ir žmonių.

 

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Cipsas

Žmogus yra didžiausias išsigimėlis. Man ir žmonių ir gyvūnėlių gaila. Todėl ačiū, bet man jau gana tų “bet tai yra mokslo vardan”. Todėl manęs jau nieks neįtikins, kad visi žmonės turi sielas. Kai kurie jos nė velnio neturi! Ir man labai gaila, jeigu kažkas vis dėlto ims ir pakomentuos “žmogus vistiek yra geriausias sutvėrimas, nes jis gali gailėtis, mylėti arba liūdėti, o gyvūnai ne!”. Visi turi jausmus. O gal geriau pagalvojus, ne visi?

Anonimas

Vietoj to, kad kad sugalvotu, kaip pamaitinti ir ismokslinti visus pasaulio zmones uz dyka, kad galetume sparciau vystytis, tai ekspermentus ligu daro..

Kas nors sustabdykit zeme, as islipsiu.

Gabi

nesuprantu, kodėl nei anksčiau, nei dabar mokslininkai negali susikoncentruoti į kitus dalykus,kur yra reikalinga jų pagalba ir kur nereikia žudyti. Nepritariu tiems, kurių nuomone viskas buvo daroma “vardan gėrio ateity” viskas buvo daroma, tam kad patenkintum savo iškrypusias smegenis. Tarkim, buvo Japonijoj ta “Bazė 751” tai nebuvo vardan žmonijos gėrio, tai buvo tam, kad atkeršytum visiems, kurie nesutinka su tavo įstatymais ir tvarka ir tam, kad niekas nedrįstų jų pulti 2-ojo pasaulinio karo metu. ir tam, kad “pasitenkintum” vieni tenkinasi sekso metu ir pnš, o kiti atlikdami tokias nesąmones. štai mano nuomonė.

Kiesha

Cia ir yra toks experimentas. Nors priemones imtos nelabai humaniskos, bet rezultatas leidzia suzinoti kiek laiko po uzkretimo dar ymanoma pagelbeti, o kada jau gali duoti gliukozes tablete ir sakyti kad pade, nesvaistant laiko ir keliaujant prie ligoniu, kuriems dar galima padeti.

Armis

Sakykit ka norit, bet tiem vaikam su LSD pasiseke

aa

Sakykit jus ka norit , bet kad ir kokie ziaurus eksperimentai(na aisku ne visi eksperimentai) buvo atliekami su zmonemis , tai zmonijai isejo i nauda, neturetume dabar tokios issivisciusios medicinos jei ne antro pasaulinio karo eksperimentai.

robertas

nu stumi tai tvarkingai, luptu gyvam nuo tave oda paziureciau ar tau patiktu. o kas liecia ligas, zmogus turi pilnas galimybes nesirgt, tik nepasinaudoja ta privilegija. jam geriau gyvent chaotiska, netvarkinga gyvenima ir sirgt, kist paskui bapkes i brangius gydymus.

aa

O tau vat kad tik pakomentuot ir pasirodyt protingesniam… prie ko cia tas ar man patiktu ar ne patiktu , daug kas nepatinka daug kam bet privalo tai daryt…

robertas

cia tik 10% tiesos, karo 2 pasaulinio laikotarpiu, maziausiai 5 valstybes atlikinejo baisius eksperimentus su zmonemis. zmogus buvo kaip koks skuduras, su juo buvo galima daryt ka nori

Nesvarbu

O nebandėte įsivaizduoti, kokį skausmą patiria tūkstančiai gyvūnų, kasdien kankinamų laboratorijose? Ir, jūsų žiniai, 94% atliekamų eksperimentų su gyvūnais yra būtent kosmetikai bandyti. O kur dar visi kiti nupušusių mokslininkų bandymai…

Kiesha

Pritariu.
Tik kiek procentu tu gyvunu yra zmones :)
Soriukas, bet zmogus irgi gyvunas is mokslines puses… o kai kurie tikjimai sako, kad “Gyvunai sielu neturi”.
Suvestine: Zmogus sielos neturi, tai galima elgtis kaip su laboratorine ziurki…

Lole

Sunku net įsivaizduoti, kokį skausmą patyrė šie nelaimingieji, tapę badomaisiais triušiais tiems, kas mėgsta vaidinti dievus.

Labai nepatiko sis sakinys, niekas cia dievais nevaidina…

Taip pat skaitykite