Nužiūrėjimą bando paaiškinti mokslas

bloga-akisŠiuolaikinis mokslas nesirengia palikti nuošalyje nei vienos būties paslapties. Atėjo eilė ir “piktos akies” tyrimams. Kaip žinia, šis fenomenas yra žinomas dar nuo seniausių laikų, jį aiškino dar III a. iki mūsų eros graikų mokslininkas Euklidas.

 

Biologijos mokslų daktaras Jurij Simakov mano, kad kartu su elektromagnetiniais laukais akys skleidžia ir taip vadinamus tinklinių struktūrų formų laukus. Vaizdiniai fotoreceptoriai, lazdelės ir kolbos, sudaro ląstelių sluoksnines struktūras. Be to, priešakinė fotoreceptorių struktūra – stipriai gofruota gyva membrana, kuri gali sudaryti realų bangų lauką. Bangų kryptis šiame lauke priklauso nuo ląstelių krypties, o iš esmės nuo mūsų žvilgsnio nuostatos.

 

Technikos mokslų kandidatas, dirbtinio intelekto tyrinėtojas Vitalij Pravdivcev šį reiškinį aiškina savaip. Kaip pavyzdį Pravdivcev pateikia “regėjimo spindulių” veikimo palyginimą su radijo bangų įtaka.

 

Mokslininkas atsako į klausimą kaip pasireiškia mums nematomos ir nejuntamos radijo bangos – pasiekusios “paskirties objektą” jos tarsi materializuojasi, tarytum iš niekur atsiranda šiluma arba elektros signalas: užsidega lemputė arba televizoriaus ekrane atsiranda vaizdas.

 

Kažkas panašaus vyksta ir su “regėjimo spinduliais”. Tik jie turi savo informacinių ypatumų. Pavyzdžiui, ekstrasensai, “mokydami” žmogų, gali sukelti fiziologinių ir psichinių pokyčių jo organizme ar paveikti pašnekovo dvasinę būseną.

 

Pasirodo, buvo teisios tos močiutės, kurios neleisdavo nepažįstamiems žiūrėti į mažus vaikus, bijodamos “nužiūrėjimo”, o mūsų organizmui nėra tas pats, kur žiūrime mes ir kas žiūri į mus.

 

Parengta pagal užsienio spaudą

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Gx

Toks dalykas kaip eteris aplamai neegzistuoja. Tai yra eiline klaidinga, sena hipoteze, kurios kazkodel isitvere ezoterikos megejai..

indigo

nu ten is vieno saltinio isgirstum, tai jo, negali galbut garantuot, bet yra tokiu ezoteriku, kurie tą viska praeje, igave nusvitimo. ir bet kokiu veju nerasineja savo knygose kaip kad kiti, raso puse savo, kazka nukopijuoja nuo kitur ir panasiai. klysti ka rasai, ateities zmogus sugebes net telepatiskai bendraut , pagaus minty jam siustą is toli

TJ

Taigi sakoma: nekask kitam duobes – pats ikrisi

This is fate ?

Visiška nesamonė tipo pamini kelis mokslinius faktus apie akis padaro “mokslines” išvadas apie visokius tai super laukus, lazerius :DDDD. Rask akademine literatura tada iškart rimtai atrodysi.

Klebonas

Absurdas.

indigo

taigi eteriu sklinda musu visos mintys, palinkejimai. taip pat kaip radijo bangos sklinda eteriu. kazkam palinkejai blogo, jei to zmogaus stipresne apsauga, astraliniu jegu. tai tau paciam tas blogis grys, daug dar kas netiki tokiais dalykais. cia jokios mistikos nera, taip jau sutverta visatos yra, tokie desniai veikia

Taip pat skaitykite