Mokslininkai įsitikinę, kad rado nežemiškos kilmės gyvų organizmų

2-1-alien_life_104Britų mokslininkai įsitikinę, kad į aukštuosius atmosferos sluoksnius pakilęs ir paskui nusileidęs balionas aptiko ir pargabeno akivaizdžių nežemiškos gyvybės įrodymų. Tyrėjų grupė iš Šefildo universiteto (Jungtinė Karalystė, JK) karšto oro balioną iškėlė į 27 km aukštyje besidriekiančius stratosferos sluoksnius, kur aptiko mažų biologinių organizmų. Šie, anot tyrimo autorių, galėjo atkeliauti tik iš kosmoso.

 

Tyrėjų grupei vadovavęs 74 m. astrobiologijos ir matematikos profesorius Čandra Vikramasinghas (Chandra Wickramasinghe) pareiškė, kad taip “gyvybės sėklas” tarp planetų nešioja meteorai.

 

Eksperimento autoriai per kasmetį perseidais vadinamų meteorų srauto piką į atmosferos aukštumas virš Česterio (JK) pasiuntė specialios konstrukcijos balioną. Jis iškėlė sterilius mikroskopo objektinius stiklelius, kurie su atmosfera kontaktavo tik 27 km aukštyje.

 

Balionui nusileidus, ant objektinių stiklelių tyrėjai aptiko mikroskopinių vandens dumblių. Mokslininkų įsitikinimu, jie gali būti tik nežemiškos kilmės. Tyrimo rezultatai buvo publikuoti praėjusį mėnesį San Diege (JAV) vykusios konferencijos leidinyje “Instruments, Methods, and Missions for Astrobiology” (“Astrobiologijos instrumentai, metodai ir misijos”).

 

“Tokio tipo gyvų organizmų stratosferoje iki šiol aptikta nebuvo, – pabrėžė prof. Č. Vikramasinghas. – Tyrimo metu stratosferoje buvo rasta keletas skirtingų organizmų: nuo, tikėtina, ištisos kolonijos itin mažų bakterijų iki dviejų neįprastų individualių organizmų – dalis titnagdumblių frustulės ir 200 mikronų dydžio kūno medžiagos dalelytė su biologiniais audiniais.”

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Startosferoje aptikta neidentifikuoto organizmo kūno dalis - manoma, kad tai yra galva su straubliško pavidalo nosimi ir dviem šnervių angomis.

Startosferoje aptikta neidentifikuoto organizmo kūno dalis – manoma, kad tai yra galva su straubliško pavidalo nosimi ir dviem šnervių angomis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Anot mokslininko, šie radiniai patvirtina “kometinės panspermijos” teoriją. Joje daroma prielaida, kad “gyvybės sėklos” egzistuoja visatoje ir klaidžioja kosmose, užklysdamos į planetas. Šri Lankoje gimęs britų matematikas, astronomas ir astrobiologas yra vienas iš panspermijos teorijos korifėjų.

 

Skeptikai mano, kad stratosferoje sugauti “bioorganizmai” atkeliavo ne iš kosmoso, o tiesiog kažkokiu būdu buvo pakelti nuo Žemės paviršiaus. Tačiau tyrėjų grupės vadovas pareiškė, kad “rasti organizmai yra santykinai didelių matmenų ir masės.”

 

“Nuo Žemės paviršiaus tokio dydžio organizmai pakilti į 27 km aukštį jokiais žinomais būdais pakilti negalėjo, – įsitikinęs Č. Vikramasinghas. – Nes tyrimo dienomis Žemėje nevyko joks galingas ugnikalnio išsiveržimas, kuris galėtų gyvus organizmus išmesti į tokį aukštį. Jei nėra jokio paaiškinančio būdo, kaip tie organizmai galėjo pakilti į stratosferą nuo Žemės, vadinasi, jie atkeliavo iš kosmoso.”

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
lt133

Tai šitie gyvi buvo ar jau nebe?

liolik

:DDDDDDD

Digitalas

:)

Taip pat skaitykite