Garsenybes mėgsta ir vaiduokliai

hounted-houseEiliniai žmoneliai įpratę pavydėti žvaigždėms ir turčiams, bet juk ir jie turi problemų… Jiems gyventi neduoda reketininkai, įvairaus plauko sukčiai, mokesčių inspektoriai… Yra dar vienas itin nemalonus turtų ir šlovės palydovas. Senovinėse vilose ir namuose mėgstančios gyventi žvaigždės dažniau nei kiti mirtingieji susiduria su… vaiduokliais.

 

Kai Klaudija Šifer ir Metjus Vaugnas apsigyveno Anglijos Sofoklio grafystėje, jų name, statytame dar 1575 metais, ėmė dėtis tikra velniava. Britanijos vaiduoklių klube garsioji manekenė sužinojo, kad pastate jau 400 metų gyvena vienos iš namo statytojų dukterų, vienuolės Penelopės,
šmėkla.

 

Pažįstamiems patarus Klaudija pagalbos kreipėsi į Elzbietą Bridgeman, vieną žinomiausių Britų salose vaiduoklių medžiotojų, ir nepasigailėjo. Kaip jai pavyko susitarti su vaiduokliu, slepiama, tačiau atmosfera namuose pastebimai pagerėjo. Pasak pačios šeimininkės, dabar daug lengviau kvėpuoti, o ir keisti reiškiniai liovėsi.

 

Nuotakos kiaulystės

 

Štai ir Rikis Martinas ilgai negalėjo parduoti prabangaus namo, kurį nusipirko Majamyje už pusseptinto milijono dolerių. Ankstesnis savininkas, žinomas filantropas Mikėjus Volfsonas, paskelbė parduodąs namą dar 1997 metais, tačiau kad ir sąžiningai jis įspėjo apie būsto „ypatumus“, norinčiųjų susigadinti nervus ilgokai neatsirado.

 

1937 metais namą pastatė merginos, kuri tragiškai žuvo savo vestuvių dieną, tėvai. Parduodami namą Volfsonui jie prisipažino, kad čia apsigyveno dukters šmėkla, ir prašė nedaryti jokių remontų.

 

Naujajam savininkui tokia kaimynystė nepatiko, jis triskart buvo iškvietęs profesionalius vaiduoklių medžiotojus, bet išvaryti dvasios taip ir nepavyko. Kerštingoji šmėkla nuplėšdavo plokštes nuo lubų, įjungdavo ar išjungdavo radiją, krėsdavo ir daugiau smulkių kiaulysčių.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kartą, kai Volfsonas nusprendė šiek tiek pakeisti kambarių suplanavimą ir tarėsi su rangovu, valgomajame staiga pasigirdo garsi dejonė. Prisiminęs tėvų prašymą, jis atsisakė savo planų.

 

Šmėkla švaruolė

 

Kai žinoma Holivudo aktorė Kristina Riči atvažiuodavo filmuotis į Londoną, ją kaskart apgyvendindavo viešbučio numeryje, kuriame vaidenasi.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

1999 metais aktorė apsistojo Londono viešbutyje „Charlotte Street“, kur jai teko gyventi kartu su pagyvenusios moters, labai pamėgusios naudotis Kristinos dantų šepetėliu, šmėkla. K.Riči pasiūlė persikelti į kitą numerį, bet ji nepanoro įžeisti švaruolės dvasios. Kai po poros metų aktorė vėl apsilankė Londone ir apsistojo „Lanensborough“ viešbutyje, jai vėl teko dalytis numeriu su kažkieno dvasia…

 

Siaubo karaliaus vila

 

Kai visą gyvenimą rašai apie tą patį, nejučia pamilsti savo minčių objektą. Nenuostabu, kad Stiveno Kingo name gyvena vaiduoklis, su kuriuo rašytojas gerai sutaria.

 

Čarlzo P.Brauno namas, trijų aukštų Viktorijos stiliaus vila, buvo pastatytas prieš 140 metų. Netoliese yra namas, kuriame nuo 1980 metų gyveno siaubo romanų karalius su žmona.

 

S.Kingas antrąjį namą nusipirko ne tik, tam kad pasigerintų gyvenimo sąlygas, bet ir puoselėdamas savo įvaizdį. Jis teisingai samprotavo, kad apie šmėklas rašantis rašytojas turi ir gyventi jų kompanijoje.

 

Hičkoko atminimui

 

Dženifer Lov Hevit vilos Los Andžele kambariuose nei iš šio, nei iš to ėmė įsijungti ir gesti šviesos, o naktimis ji koridoriuje girdėdavo žingsnius, nors name be jos nieko nebūdavo.

 

Bet labiausiai aktorę išgąsdino vujaristas. Maudydamasi duše ji ne kartą jautė, kad ją kažkas stebi. Sykį net pastebėjo šešėlį, labai panašų į vyriškio figūrą. Kadangi paslaptingasis gerbėjas ir visokia velniava užgriuvo ant jos galvos netrukus po susitikimo su egzorcistu (su juo susipažino rengdamasi filmuotis televizijos seriale „Dvasių užkalbėtoja“), aktorė nusprendė, jog sutapimai neatsitiktiniai, tad pasikvietė vaiduoklių gaudytojus.

 

Profesionalai sąžiningai atidirbo už honorarą. Pasirodo, praėjusio amžiaus trečiąjį dešimtmetį statytame name, be Dženifer, gyveno ir dvi šmėklos, viena jų – vyro.

 

Bekhemo rūmų raitelis

 

Deividui Bekhemui ir jo žmonai Viktorijai taip pat teko susidurti su vaiduokliais. Vieno ankstesnių jų senovinio namo Sobridžvorte, Hartfordšyro grafystėje, savininkų dvasia neretai naktimis raita apžiūri savo sodybą. Kaimynai tamsiomis, mėnulio nenušviestomis naktimis yra matę paslaptingą raitelį, o Deividas su žmona girdėję kanopų stuksenimą.

 

Tiesa, sero Džoslino Džoko dvasia visiškai nepiktybiška, nors dabar jau niekas ir neatsimena, kodėl jis nebuvo ramiai palaidotas netoliese esančiose kapinaitėse. O ir prie naujųjų šeimininkų jis, regis, priprato, Sobridžvorto apylinkėse pasirodo vis rečiau.

 

Buitinė magija

 

Britų dainininkas Robis Viljamas tvirtina, kad labai dažnai mato vaiduoklius. Bet ne žmones, o šunis. Ir mano, kad jei nebūtų tapęs dainininku, tikriausiai būtų dirbęs mediumu ar pranašautoju. Susidomėjimo magija dainininkas neslepia, o įgytais įgūdžiais kartais pasinaudoja ir kasdieniame gyvenime.

 

Parengta pagal dienraščio “Vakaro žinios” priedą “Geras!”

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite