Energetinių vampyrų tipai

psych-vampire„Tai juk tikrų tikriausias energetinis vampyras”, – apibūdino mano pažįstama moteris savo naująją viršininkę. Ši frazė nuskambėjo taip įtikinamai, tarsi apibūdinimas „energetinis vampyras” jai būtų toks pat savaime suprantamas, kaip, pavyzdžiui, „jis yra kairiarankis”.

 

„Po kiekvieno pokalbio su ja jaučiuosi visai netekusi jėgų”, taip pradeda savo pasakojimą, kurį publikuoja portalas Slon.ru, Pavelas Nikolajevas.Vampyrai, bent jau tie, kuriuos aprašo Bram Stoker (rašytojas Bramas Stokeris, romano „Drakula” autorius – red. past.), norėdami atstatyti jėgas paprastai geria kraują.

 

Tačiau ar jėgų netekimas bendraujant su „sunkiu” žmogumi, gali būti įrodymas, kad mūsų energija perėjo jam – tarsi jis iš tiesų būtų ją išsiurbęs? O jeigu energetiniai vampyrai iš tikrųjų egzistuoja, ar galima juos kaip nors atpažinti? Kokiu būdu mes prarandame, o jis sugeria mūsų energiją? Ar jis siurbia energiją, ar mes patysją jam atiduodame?

 

Ir kaip galima to išvengti, klausia straipsnio autorius.Jis teigia, kad ėmęs analizuoti šią temą apklausė apie 50 žmonių. Į klausimą, ar jie tiki, kad energetiniai vampyrai egzistuoja, visi jie atsakė: „Taip” ir „Tikriausiai taip”. Savo nuomonę jie esą grindė tuo, kad pabendravus su kai kuriais žmonėmis atsiranda neigiamų emocijų ar kyla net fizinis diskomfortas, kurį galima pavadinti jėgų praradimu. Tačiau patį vampyrą jie apibūdina skirtingai.

 

Vampyras – apsėstasis, agresyvi, visiški niekuo nesidominti asmenybė

 

Kiekvienas apklausos dalyvis energetinį vampyrą įsivaizduoja savaip. Akivaizdu, kad kalbėdami apie juos, mes linkę sutirštinti spalvas, tačiau emocijų kaita ir fizinės energijos praradimas vyksta mūsų pačių valia, teigia straipsnio autorius.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Mes galime kontroliuoti savo energijos srautus ir neleisti aplinkybėms bei kitiems žmonėms pažeisti balanso. Galim išmokti saugoti savo emocijas ir nesudirgti bei neleisti svetimam žmogui pažeisti mūsų asmeninės energetinės erdvės.Kita vertus, rašo P. Nikolajevas, yra keletas bendravimo su asmenimis, kuriuos galime pavadinti vampyrais scenarijų. Pastarųjų, anot jo, yra trys tipai.

 

Į depresiją linkusios asmenybės

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šio tipo žmonėms būdingas nusivylimas ir apatija. Jie gali valandų valandas su visomis smulkmenomis pasakoti, kokių sunkumų patiria gyvenime. Kai kurių ekspertų teigimu, tokie žmonės nepakankamai vertina save, menkina savo privalumus laikydami juos nepakankamais.

 

Į depresiją linkusios asmenybės eikvoja savo energiją begaliniams apmąstymams apie „nenusisekusį gyvenimą”, neigiamai vertina viską aplinkui ir nuolat kapstosi praeityje. Jų mėgiami posakiai: „Tu žinai, viskas pasikeitė visiems laikams”, „jeigu aš turėčiau ryšių, jeigu aš būčiau ėmęsis to anksčiau”, „man visuomet gėda dėl…”

 

Bendraudami su tokiais žmonėmis mes taip pat imame netekti energijos, kadangi negalime išspręsti jų problemų. Dar daugiau. Į depresiją linkusi asmenybė, piešdama niūrų pasaulio vaizdą, į savo depresiją panardina ir mus.

 

Mums prireiks nemažai jėgų, kol susigrąžinsime įprastą pasaulio suvokimą. Nenorėdami dėl bendravimo su tokiu žmogumi prarasti energijos, ieškokite „aplinkinių kelių” , kad galėtumėte jį apeiti. O jeigu jau esate priversti su juo bendrauti, blaiviai vertinkite jo pasakojimus – nepamirškite, kad visas „negatyvas” – tai tik jo, o ne jūsų požiūris.

 

Asmenybės-kontrolieriai

 

Tai tie žmonės, kurie nuolat susirūpinę, kaip kontroliuoti visus ir viską aplinkui. Be abejo, tai veikia ir jų pačių gyvenimą. Jie ypač dideli pedantai. Bendraudami su jais jausite, kad jumis nepasitikima. Energijos praradimas bendraujant su šio tipo žmonėmis susijęs su tuo, kad jie užkrauna ant jūsų daugybę įvairiausių užduočių, nors jūs pats jiems nieko nereiškiate.

 

Šiems žmonėms būdingi posakiai yra: „Išsiaiškinkite ir informuokite”, „Kodėl aš turėčiau jus mokyti, reikia rimčiau įsigilinti į reikalo esmę”, „Teks jus patikrinti”, „Kodėl jūs manęs klausiate – tai aš jums užduodu klausimus”.Diskutuojant su tokiu žmogumi, rašo straipsnio autorius, bematant pajusite spaudimą, kils konflikto rizika.

 

Todėl jūs ir prarandate energiją. Geriausias gynybos prieš tokius vampyrus būdas – nutraukti santykius. Jeigu jūs vis dėlto priverstas tam tikrą laiką praleisti tokios asmenybės draugijoje, apsišarvuokite kantrybe ir ieškokite papildomos tokio bendravimo prasmės – pavyzdžiui, kad likimas suteikė jums progą patreniruoti savo toleranciją.

 

„Aktoriai“ arba dėmesio trokštančios, save aukštinančios asmenybės

 

Jiems gyvenimas – tai scena, o jūs – žiūrovai. Jie įtraukia jus į savo pasaulį, trokšdami aplodismentų. Tai ilgi pokalbiai gurkšnojant kavą ar arbatą apie tai, kiek daug jis pasiekė. Šiam tipui būdingi posakiai yra: „Pasižiūrėk, kiek daug mes pasiekėme”, „Tu skaitei, ką apie mus rašo? Ne? Tai aš tau tuojau papasakosiu”, „Aš turiu puikių idėjų ir esu pasirengęs tau jas atskleisti”.

 

Pastaruoju atveju kanalas, per kurį jūs prarandate savo energiją – jūsų dėmesys, kadangi save išaukštinanti asmenybė tam tikram laikui tampa pati svarbiausia. Norėdami išsaugoti savo energiją, laikykitės „išankstinių aplodismentų” taktikos. Įteikite šią iš anksto parengtą dovaną jau po „pirmojo veiksmo” – taip sutaupysite laiko ir jėgų. O geriausia – iš anksto aptarkite, kiek laiko galėsite skirti susitikimui.

 

Jūsų energiją jau iščiulpė? Yra būdas ją papildyti

 

Kiekvieną kartą bendraudami su įvairiais žmonėmis, mes investuojame dalelę savo energijos, tvirtina P. Nikolajevas. Tačiau reikia išmokti adaptuotis ir nepamiršti, kad visuomet yra ne tik neigiamas, bet ir teigiamas aspektas.

 

Jeigu jau investuojame savo energiją, darykime tai sąmoningai ir savanoriškai.Jei vampyras jau iščiulpė jūsų energiją, savo savivertę galite atkurti padėdami kitiems žmonėms, pataria straipsnio autorius. Prisiminkite, kam iš jūsų draugų ar pažįstamų reikia pagalbos.

 

Padėkos žodžiai, kuriuos jūs išgirsite, puikiai pakels jūsų tonusą. Taip pat galima imtis kūrybos. Idealu, jeigu tuo, ką jūs sukursite, mielai naudosis kiti žmonės. O po kelių dienų pabandykite įvertinti, gal tai, kas įvyko, turi tam tikros prasmės. Juk geriausias būdas išmokti pačiam valdyti savo energiją – suvokimas, pataria straipsnio autorius.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kliedesys

>> „Tai juk tikrų tikriausias energetinis vampyras”, – apibūdino mano pažįstama moteris savo naująją viršininkę.

– taip, taip ir kyla raudonosios teroro reevoliucijos! Vien iš tūpo kliedesio!

Taip pat skaitykite