Apie meilės kerus ir jų etinius principus

Kadangi jau seniai administruoju įvairius forumus susijusius su paranormaliais reiškiniais ir magija, dažnai gaunu žmonių laiškus kuriuose jie teiraujasi atsakymų susijusių su jų regėtais paranomaliais reiškiniais, patirtais įvykiais ir kitais dalykais. Devyni iš dešimties laiškų būna susiję su meilės magija.

 

Paprastai žmogus būna kažką nelaimingai įsimylėjęs ar paliktas antrosios pusės. Tada jis prašo pagalbos, o daug dažniau patarimo, kaip susirasti kokį nors maginį receptuką, kuris padėtų privilioti mylimą žmogų, priversti jį pamilti, sugrįžti ar panašiai. Visada įkalbinėju žmones to nedaryti, dėl įvairių priežasčių. Pabandysiu šiame straipsnelyje pateikti pagrindinius atsakymus vismes kurie klausia tokių dalykų, su viltimi jog sumažės panašių prašymų srautas.

 

Taigi, kokia šios temos problema? Visų pirma tai etinė problema. Visi meilės kerai ir panašūs dalykai kesinasi į laisvą žmogaus valią. Skaitant Bibliją, mes matome jog laisva valia yra tas Dievo paveikslas pagal kurį buvo sukurtas žmogus: “Kai Dievas pradžioje žmogų sukūrė, jis davė jam galią laisvai pasirinkti.” (Sir 15,14). Taigi, žmogus naudojantis kerus prieš kitą žmogų, bando pavergti jo laisvą valią, laisvą pasirinkimą. Tai suponuoja norą priversti kitą daryti tai ko jis nenori. Kaip žinia, bet kokia prievarta prieš kitą žmogų ir jo laisvą valią yra laikoma nusikaltimu.

 

Žinoma, niekas nepasodins į kalėjimą už bandymą pavergti kito laisvą valią magijos pagalba, nes teisėsauga netiki maginiu poveiki. Tačiau čia vyksta reali dvasinė kova. Populiariai kalbant, bandoma juodosios magijos pagalba, paveikti kitą žmogų.

 

Vadinamąja, juodaja magija, retai kas užsiima, paprastai magijos adeptai laikosi principo suformuluoto Džeraldo Gardnerio (Wicca judėjimo įkūrėjo): Daryk ką nori, tik nekenk kitam. Ir retas kuris laikosi principo suformuluoto Alisterio Kroulio: Daryk ką nori, štai visas įstatymas. Taigi meilės kerai labiau atspindi antąjį variantą. Todėl etiškai, jau nekalbant apie dvasinį poveikį, yra nemoralus veiksmas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Meilės kerai yra viena iš juodžiausių magijos formų, nes yra nukreipta tiesiogiai į kito žmogaus pavergimą. Deja dauguma žmonių būna taip apakinti aistros, kad jiems tai visiškai nesvarbu, jie žūt būt nori, kad juos žmogus pamiltų. Jiems nesvarbu ir tai jog tikros meilės magijos pagalba negalima suskurti, geriausiu atveju tik meilės iliuziją, kuri greitu laiku baigiasi. Taigi, meilės kerai yra vienas amoraliausių maginio poveikio būdų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kiek rodo mano praktika, savo laiku užžsiimant panašiais dalykais ar dirbant su žmonėmis nukentėjusiais nuo maginio poveikio, meilės kerai niekada neveikia taip kaip turėtų veikti. Dalyje atvejų iš tiesų žmogus ant kurio buvo mesti kerai išties tarsi pamilsta kerėtoją, tačiau ilgainiui viskas apsiverčia aukštyn kojom. Įsimylėjėlis pradeda nekęsti kerėtojo. Kartais ta mielės išraiška nueina iki beprotybės, žmogus tampa siaubingai pavydus, pradeda naudoti prievartą prieš tą kurį įsimylėjo magijos pagalba ir t.t.. Nors žinoma, dažniausiai meilės kerai nesuveikia, įsimylėjimo prasme. Daug dažniau jausmai virsta paprasčiausia nepaykanta.

 

Suveikė ar nesuveikė meilės kerai, jie visada turi vienokias ar kitokias pasekmes. Vienu atveju poveikį pajunta pats kerėtojas, kitu – auka.

 

Tiek vienu tiek kitu atveju sujudinamos dvasinė jėgos ir paveikiama žmogaus psichologija. Paprastai, bet kokie kerai, nepriklausomai nuo to ar jie “juodosios” ar “baltosios” magijos, visų pirma paveikia žmogaus psichiką. Dažnai tenka pastebėti jog žmonės užssimantys magija ar nuo jos nukentėję, kenčia nuo įvairių psichinių ligų, pradedant depresija ir baigiant šizofrenija. Kartais psichiatrai net nesugeba nustatyti kokia tai liga ir negali pagydyti, dažnam tegali padėti egzorcizmas, kaip jį skeptiškai bevertinčiau. Be psichologinių bėdų, gali ištikti ir fiziniai negalavimai.

 

Tokių ligų irgi daktarai dažnai negali pagydyti.Bet kuriuo atveju, maginis poveikis visada žaloja žmogų. Apie tai įspėja visos senosios religijos. Labai reta kuri religija pritarė magijos naudojimui. Tai greičiau buvo išimtys nei taisyklė. Žinoma, mūsų laikais magija ir kitos ezoterikos kryptys labai išpopuliarėjo ir šiais laikais tikinčių dabar yra daugiau nei buvo senovėje. Tai labai paradoksalu, nes XIX amžiaus religijotyrininkai pranašavo jog vystantis technologijoms ir pasaulio pažinimui magija bus atmesta kaip nereikalingas prietaras, prognozės pasirodė esančios klaidingomis ir tikinčių magija skaičius tik didėja.

 

Čia nepadeda nei religiniai įspėjimai, jog tai pavojinga sritis, nei religijotyrininkų tyrimai kurie akivaizdžiai parodė, jog užsiėmimas magija yra pavojingas. Žmones vietiek masina magija. Turbūt teisi yra Bažnyčia sakydama jog magija yra saldus šėtono melas, per kurį jis atitraukia nuo tikrojo Dievo pažinimo? Verta apie tai susimąstyti.

 

Štai paimkime pavyzdį, šamanizmą. Mūsų laikais, kas antras ezoterikas nori būti šamanu, keliauti po astralinius pasaulius. Tuo tikslu buriasi specialūs centrai, kur už atitinkamą sumą pinigų per svaitę gali tapti profesionaliu šamanu. Tačiau senovėje būta kitaip, šamanais niekas nenorėjo būti į tai buvo žvelgiama kaip į prakeiksmą. Gerą pastebėjimą yra padaręs religijotyrininkas Gintaras Beresnevičius: tikras šamanas niekada nekeliauja lėktuvais ir neskaito paskaitų.

 

Šamanistinės kultūros atstovai dirba su dvasiomis kurias pažįsta, taip skanat su savo krašto, vietinėmis dvasiomis, todėl jis kitur niekada neatliktų kamlavimo ar neitų į transą, nes šamanas neapsiimtų dirbti su nepažįstamomis dvasiomis, juk ir nuo savų jis bando apsisaugoti įvairiais ritualais ir amuletais. Dabartiniai gi šamanai, nežino su kiomis dvasiomis dirba.

 

Tam, kad taptum šamanu ar magu, senovėje mokydavaisi ilgus metus, kol mokytojas tau leisdavo atlikti pirmąjį ritualą, dabr gi kiekvienas kas nori kerėti (tai ypač liečia meilės kerus) vos susiradęs patikusį ritualą internete ar knygyne nusipirktoje knygoje, puola kerėti, o tada prisidirba tik daug bėdos ir nieko doro nepadaro.

 

Taigi, ar verta pasitikėti kerais, kai visi kas juos tiria ar išmano dvasines subtilybes, įspėja jog tai pavojinga? Ar verta statyti savo ir kito žmogaus meilę ir laimę į tokį pavojų?

 

Jei myli žmogų, tada turi stengtis, kad jam būtų gerai. Meilėje negali būti egoizmo. Jei kažkas įsimylėjo ir gviešijasi mesti mielės kerus, tai greičiausiai jis nėra iš tiesų pamilęs. Tai ką jis laiko meile tėra įsimylėjimas arba aistra. Tokie dalykai greitai pasibaigia, o panaudojus kerus pasėkmės būna skaudžios. Tai tiesiog egoizmo išraiška. Žmogus kuris myli, niekada nenuskriaus to kurį myli, o jei bandoma pavergti kitą žmogų savo valiai, tada tai nė per kur nekvepia meile.

 

Prieš teigiant jog kažką myli ir griebiantis meilės kerų yra geria pasitikrinti ar meilės yra tikra. Tokį “testą” galime rasti Biblijoje, jei jūsų jausena netaitinka šių kriterijų vadinasi tai nėra meilė: “Meilė kantri, meilė maloninga, ji nepavydi; meilė nesididžiuoja ir neišpuiksta. Ji nesielgia netinkamai, neieško savo naudos, nepasiduoda piktumui, pamiršta, kas buvo bloga, nesidžiaugia neteisybe, su džiaugsmu pritaria tiesai. Ji visa pakelia, visa tiki, viskuo viliasi ir visa ištveria. Meilė niekada nesibaigia.” (1 Kor 13,4-8). Taigi, tie kas nori mesti mielės kerus, paprastai neturi šių savybių. Mūsų laikais dažnai painiojama aistra ir meilė, o tada kyla begalė problemų.

 

Pamenu ir aš kažkada pauglystėje maniau, kad myliu vieną merginą. Mečiau meilės kerus. Ji mane įsimylėjo. Vos įsimylėjo staiga susivokiau jog man jos nereikia. Po to atsirado neapykanta, dar ir dabar neturime su ja apie ką šnekėti.

 

Kaip praktika rodo tokie atvejai dažni. Žmogus įsimyli, griebiasi kerų, o tada jei pasiseka, supranta jog žmogus jam visiškai nereikalingas. Tai tarsi išsipildęs vaiko kaprizas ir nieko daugiau.
Tad visus, kurie ruošiasi griebtis meilės kerų, raginu permąstyti ar tikrai verta jų griebtis. Ar tikrai esate pasiruošę statyti save ir savo mylimąjį į pavojų? Ar tikrai mylite? O gal tai tik eilinis kaprizas?

 

Straipsnio autorius: Gabrielius E. Klimenka, paragraf 78

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kotrina

Mano istorija labai sunki,buvo padarytos labai stiprios apeigos…tapau zombiu vien apie ta zmogu galvoji nei valgai nei miegi..apie eilinius buties darbus net negalvoji..vaikai pasidaro kliutis darbo net neprisileidi…o viduja vien troskimas.. Nedarykit niekam to…tai pries zmogaus valia..o beto mylejau ta zmogu tikrai tik jis durnas buvo kito varianto nemate…po ritualo nuemimo pajunti kvepavima kuris tau kaip oras be kurio buvai…sveikata pasliko..su moteriskom problemos…plaukai nuslinko…ir t.t. Tu tesiog buni apsestas …ir cia vyksta pas mus lt kurie burejai taip daro uz pinigus.. Nusizudyt norejosi nuo to jausmo…ir cia ne meile o apsedimas kuri buvo sunku nuiimti…o dabar gyveni ir bijai visko,nepasitiki…… Skaityti daugiau »

xs

per prievarta mylimas nebusi nepades kerai ar apkalbejimai

Pokstas

Pats atkalbinėji nuo meilės kerų, bet šalia kitas straipsnis :D Tai kaip suprast?
https://anomalija.lt/2013/12/kaip-pritraukti-meile-uzkalbejimai-ir-ritualai/

incognito

nebus meiles keru pagalba. dariau rituala, nutraukiau. kas is to? galvojau nebus jokiu pasekmiu, o abejones iki dabar neduoda ramybes. nieko gero. viskas, kas bloga, fasade atrodo gerai, o viduj puvesiai – ne daugiau. nedarykit jokiu ritualu mieli zmones.

Ausra

As ir jei noreciau pamokslo, i baznycia eiciau.. Geriau pasakykit kaip apkeret ta zmogu, o nuspresiu jau pati:-):-P

bam bam bigelou

geriau pedikus uzkerekit, kad y mergas ziuretu, o ne y savo lyties atstovus……tada bent tu eityniu lietuvoj nebeliks…

xD

nebijok grazulio niekas nesustabdys

Anonimas

To Velnias.
Sakai apie pasėkmes tegu savo galva galvoja?
Bet jei pas kerėtoją galva tik tam, kad į pilvą neprilytų, kas tada? :D
Ir juk ašnukentėčiau nuo kerėtojo, o aš to visiškai nenorėčiau…

patirtis

esme paprasta. tu padarai sanderi su velniu, bet jis tau niekada nesibaigs gerai. o atrodo bus viskas ok. o rezultate gausi tik demonu, kurie veliau gyvens tavy ir griaus tavo gyvenima.

patirtis

zinau ne viena atveji toki,kai labai blogai baigesi meiles kerai is artimu pazistamu. kai kam teko netgi susituokti tu burtu pagalba. bet po to viskas dingo, zmogus, kuris dare juos i psichuske pastoviai veziojamas, gal virs 20 sykiu buvo ziegzdriuose. zinau ir daugiau panasiu atveju. vienu zodziu, nebukit durni, nes labai skaudziai teks sumoket uz tai.

Velnias

Norėčiau pamokslų eičiau į bažnyčią… Geriau aprašykite kaip tokie meilės kerai atrodo, o dėl pasekmių tegul kiekvienas savo galva galvoja…

Taip pat skaitykite