Vienuolikmetis nusirovė sau plaukus

Dauguma 11 metų berniukų net nežino, ką reiškia frazė „rauti sau plaukus“, nekalbant apie tai, kad darytų taip. Bet Maxui Sherwoodui tai nėra tik frazė – tai yra tikrovė. Vienuolikmetis iš Ajovos serga trichotilomanija. Tai yra psichologinis sutrikimas, kurį turintys žmonės raunasi sau plaukus nuo galvos ir kitų kūno vietų. Dėl to net gali likti pliki lopai.

 

Berniuko motina Candace sakė: „Jis pradėjo rauti sau antakius, kai buvo antroje klasėje, po to liovėsi. Būdamas ketvirtokas pradėjo rautis plaukus.“

 

 

Susirūpinę dėl savo sūnaus, tėvai nuvyko į konferenciją apie šį sutrikimą, kad suprastų kaip jie galėtų padėti jam. Ten jie sužinojo apie „Vaikų plaukų klubą“ – organizaciją, kuri nemokamai aprūpina plaukų pakaitalais vaikus, kuriems dėl medicininių priežasčių slenka plaukai.

 

Klubo viceprezidentė Lee Zoppa aiškina, kad tai yra pusiau nuolatiniai plaukai, padaryti iš sintetinių pluoštų, suaustų su tikrais plaukais. Jų užtenka maždaug keturiems mėnesiams. Naujus vaikai nemokamai gauna taip dažnai, kaip reikia, iki 17 metų.

 

Kai Maxas gavo plaukų pakaitalus 2009 m. spalį, po kelių mėnesių jis liovėsi rautis plaukus. Jo motina sakė: „Dėl klijų plaukų pakaitaluose jis negalėjo išrauti savo plaukų. Taip jo smegenys po truputį susikoncentravo į kitus dalykus, o ne į plaukų rovimą.“

 

Moteris mano, kad sutrikimas atsirado dėl to, kad būdamas labai protingas vaikas jis nuobodžiavo per pamokas. Dabar jis neberauna plaukų, bet tai gali bet kada pasikartoti. Ji sakė, kad mokykloje jį erzino kiti mokiniai ir net kai kurie suaugusieji.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Dauguma suaugusių, sergančių trichotilomanija, taip pat serga depresija, vaikams gali būti sunku mokytis.

 

Ši liga dažniausiai prasideda vaikystėje, dažniausiai dėl nerimo ar nuobodulio. Profesorius Martinas Franklinas sakė: „Kai kurie sako, kad tai suteikia tam tikrą malonumą, nuramina arba gelbsti nuo nuobodulio.“ Sutrikimas gydomas vaistais ir elgesio terapija.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonymous

Anonymous
Jun 12 – 13:46

“Del to gali likti pliki lopai” :DDDD
sitas nuzude zvengiau pz kitaip nu lopai blet pliki :D:D:D

Bybes

Lopai turi omeny, kad yra tusciu vietu kur israuti plaukai ant galvos. Negirdejas, kad kelnes lopija? :)

Anonymous

“Del to gali likti pliki lopai” :DDDD

Voc.

Normalnai taip.

Ezekiel

Gal dėl to, kad asocijuojasi su spygliais. Kartais būna malonų išrauti plauką, tarsi pašiną.

Lievas

A BYB NOR CIOLPT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kengura

Anomalia.lt puslapis po truputi tampa puslapiu apie medicina.

Kąžinau

Na manau šis sutrikimas yra pakankamai įdomus, kad būtų patalpintas čia, Anomalijoje. Yra ir speciali skiltis ” Farmakologija/Medicina ” , taip pat pilną dar įvairesnių straipsnių. Neteisinga būtų sakyti, kad visas puslapis po truputį tampa apie mediciną. :)

Taip pat skaitykite