10 paslaptingų prarastųjų lobių

Būdami vaikais dauguma svajoja tapti Indiana Džonsu. Argi nebūtų nuostabu keliauti ieškoti nuotykių ir atrasti prarastus lobius? Deja, archeologija yra ne toks ir smagus užsiėmimas. Be to, šiais moderniais laikais, kai didžioji pasaulio dalis jau yra ištirta ar netgi apgyvendinta, tų paslaptingųjų lobių, manoma, ne tiek daug ir likę. Tačiau prarastųjų lobių legendos vis dar sklando… “Listverse.com“ pateikia sąrašą, kuriuo remdamiesi galite traukti bent jau į informacijos apie lobius medžioklę…

 

10. Alamo lobis

 

Alamo vietovė prisimenama dėl daugelio dalykų įskaitant ir garsų mūšį, kuris teksasiečiams yra jų istorija. San Antonio yra sena pranciškonų misionierių gyvenvietė, netoli kurios vyko vienas garsiausių mūšių Amerikos istorijoje, kuomet 188 vyrai kartu su Jimu Bowie‘u ir Davey‘u Crockettu bandė sulaikyti galingą meksikiečių Santa Ana armiją. Tačiau daugelis nežino, kad ši vieta garsi ir legenda, jog kažkur Alamo teritorijoje yra paslėptas didžiulis aukso ir sidabro lobis.

 

Daug žmonių, tokių kaip istorikas ir lobių ieškotojas Frankas Buschbacheris tiki, kad siekiant pasipriešinti Meksikai ir paskelbti Texaso nepriklausomybę, tokie vyrai kaip J. Bowies ir D. Crockettas į Alamą atgabeno milijonų dolerių vertės lobį. Pinigai turėjo būti naudojami suformuoti armiją ir finansuoti karą. Lobis buvo vadinamas San Saba‘os lobiu ir dingo garsiajame mūšyje žuvus visiems 188 vyrams. Tikintys šia istorija mano, kad jis yra palaidotas po buvusia karių stovykla. F. Buschbacheris kasinėjo Alamo teritoriją, tačiau kol kas aukso ir sidabro nerasta nė pėdsako.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

9. Dutcho Schultzo lobis

 

Dutchas Schultzas yra vienas garsiausių banditų Amerikos istorijoje. Teigiama, kad per visas neteisėtas veiklas jis susikrovė didelį turtą. Tačiau jo lobis labai greitai dingo po to, kai banditas pajuto ant kulnų minančią teisėtvarką. Tikima, kad savo turtus jis paslėpė kažkur Catskill kalnuose. Kuomet D. Schultzas buvo nušautas 1935 m. jo turtų buvimo vietos paslaptis buvo prarasta amžiams.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Yra daug įvairių nuomonių, kas nutiko šiam lobiui ir kokio dydžio jis buvo. Dauguma spėjimų nurodo sumą tarp 5 ir 10 mln. dolerių, kurie buvo patalpinti geležinėje dėžėje ir paslėpti tankiai miškais apaugusioje Phoenicia teritorijoje, New Yorke. Kai kas mąsto, kad lobis paslėptas netoli Esopus upelio, New Yorke ir tai yra priežastis, kodėl lobis dar nerastas.

 

Nuo tada, kai banditas paslėpė savo turtus, šia vietovę buvo užlieję daug potvynių, tad didelė tikimybė, kad lobis buvo išplautas. Tačiau vis dar smagu manyti, kad paprastas pasivažinėjimas dviračiu Catskill kalnuose gali jus paversti milijonieriumi.

 

8. Victorio viršūnės lobis

 

Victorio viršūnė yra pietinėje Uolėtųjų kalnų, esančių Naujojoje Meksikoje, dalyje. Šiose apylinkėse JAV valdžia vykdė atomonio ginklo bandymus. Iki tol, kol šią teritoriją pasisavino valstybė, ji buvo atvira žmonėms. Tais laikais Docas ir Babe Nossai atrado lobį. Pora su draugais medžiojo elnius, kuomet Docas rado įėjimą į seną šachtą Victorio viršūnėje. Jis su Babe sugrįžo ten vėliau ir tyrinėjo šachtą, kurioje buvo gausu ne tik skeletų, bet ir aukso, papuošalų, ir istorinių artefaktų. 1938 m.

 

Nossų šeima oficialiai paskelbė apie savo radinį ir davė pagrindo istorijoms, kad buvo rastas Casa del Cueva de Oro arba Dono Juano de Onate‘o, kuris įkūrė Naująją Meksiką, lobis. 1939 m. siekiant praplėsti praėjimą į šachtą, Docui buvo patarta panaudoti dinamitą. Šio sprendimo pasekmės buvo labai liūdnos Nossų šeimai – įėjimas į šachtą buvo visiškai sugriautas. Docas buvo nužudytas 1949 m. po to, kai išsiskyrė su Babe.

 

Iki šiol Nossų šeima bando atgauti teisę įeiti į šachtą, tačiau skelbiama, kad aukso ten niekada daugiau nebuvo rasta. Sklinda gandai, kad valdžia išplėtė bandymų teritoriją į Victorio viršūnę ir perkėlė visą auksą į Fort Knox, nors ir nėra tai patvirtinančių dokumentų.

 

7. Montezuma‘o lobis

 

Jei norite rasti pradingusį lobį JAV, geriausiai ieškoti Uolėtųjų kalnu regione ir konkrečiau Kanab mieste (Utah valstija), kuriame, manoma, gali būti paslėptas Montezuma‘os lobis. Actekų valdovas Montezuma valdė didžiulius lobius, kurie buvo pradanginti po to, kai valdovas žuvo kovose su ispanais, vadovaujamais Cortezo. Milijonų dolerių vertės auksas ir papuošalai buvo išgabenti iš valdovo kambarių tam, kad neatitektų užkariautojams.

 

Taigi, kodėl yra manoma, kad Montezuma‘os lobis yra būtent čia? 1914 m. tyrinėtojas rado ant uolos graviruotę, kuri atitiko žymėjimą sename lobių žemėlapyje, kuris, pagal pasakojimus, turėjo vesti iki Montezuma‘os lobio. Tyrinėtojas, įvardijamas kaip Freddys Crystalas, surado Montesuma‘os palikuonį, kuris galėtų interpretuoti žemėlapį ir buvo įsitikinęs, kad topografija atitinka Kanab miesto apylinkes. F. Crystalas netgi įtikino miesto gyventojus, kad šie padėtų jam ieškoti aukso, už tai žadėdamas pasidalinti radiniais. Jam pavyko rasti olų ir tunelių raizginį kalno viduje, kuriame buvo gausybė spąstų, tačiau aukso ir turtų čia nebuvo. Buvo nuspręsta, kad jei lobis kada nors ir būtų čia buvęs, jis arba buvo pačių actekų perkeltas į kitą vietą arba tapo kokio nors labai laimingo speleologo radiniu.

 

6. Lufthansa vagystė

 

Visi, kas tik yra matę filmą „Geri vyrukai“ (angl. Goodfellas) žino apie Lufthansa vagystę, kuri laikoma didžiausia grynųjų pinigų vagyste JAV istorijoje. Ji įvyko 1978 m. gruodžio 11 dieną JFK tarptautiniame oro uoste, kur buvo pavogti apytiksliai 5 milijonai dolerių grynais ir 875 tūkst. dolerių vertės papuošalai. Atsižvelgiant į infliaciją, visas tas turtas dabar būtų vertas daugiau nei 20 mln. dolerių. Vagystę įvykdė banditai, įskaitant Henry‘ą Hillą, ir iki šiol nei pinigai, nei papuošalai nebuvo surasti ir atgauti.

 

Viena iš priežasčių, kodėl mažai žinoma apie šio turto likimą, yra liūna daugelio vagystėje dalyvavusių banditų mirtis. Žmogžudystes užsakė visam nusikaltimui vadovavęs Jimmys Burke‘as, nes suvokė, kad tokia vagystė tiesiog prašysis federalinio tyrimo. Dalis pinigų, manoma, buvo panaudota prekybai narkotikams, bet likusioji dalis taip niekada ir nerasta.

 

5. Gintaro kambarys

 

Pirmiausiai galima pamanyti, kad „Gintaro kambarys“ yra koks nors aukštos klasės džentelmenų klubas. Tačiau iš tikrųjų tai vienas ieškomiausių prarastųjų lobių. Kambarys, sukurtas vien tik iš gintaro plokštelių, puoštų auksiniais lapais ir veidrodžiais, XVIII a. buvo pastatytas Friedrichui I, pirmajam Prūsijos karaliui. Vėliau jis buvo padovanotas Petrui Didžiajam ir priklausė Rusijai iki Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Tą kambarį matę žmonės pasakojo, kad jį reiktų laikyti aštuntuoju pasaulio stebuklu.

 

O tada jis pradingo. Žinoma, kad už kambarį atsakingi prižiūrėtojai stengėsi padengti jį tapetais ir paslėpti, tačiau tai neapsaugojo šio meno kūrinio nuo nacių apiplėšimo. Vėliau jis buvo nugabentas į Konigsberg pilį Vokietijoje, kur 1944 m. per Sąjungininkų pajėgų antpuolį miestelis, pilis ir kambarys buvo negrįžtamai sunaikinti. Be abejonės vis dar yra manančių, kad kambarys galėjo išlikti. Jis taip pat gyvuoja ir pasakojimuose, legendose. Teigiama, kad jis yra prakeiktas, kadangi tie, kuriems jis priklausė arba kurie jo ieškojo, mirė ankstyvomis ir keistomis mirtimis.

 

4. Flor do Mar laivas

 

Portugalų laivas Flor do Mar arba „Jūrų gėlė“ buvo pastatytas 1502 m. Vadovaujamas Vasco de Gamma‘o brolio Estavao šis laivas plaukė į Indiją. Šešerius metus dalyvavęs mūšiuose jis 1511 m. dingo per audrą.

 

Idėja apie tokį laivą jau savaime kelia susidomėjimą ir tai būtų vertingas randinys bet kokiu atveju, tačiau šioje istorijoje yra ir daugiau įdomių faktų… Žinoma, kad „Jūrų gėlė“ gabeno didžiulį grobį po pergalės. Laive buvę turtai, manoma, tokie dideli, kad „Jūrų gėlė“ yra ieškomiausias sudužęs laivas – tai galėjo būti Malaizijoje egzistavusios Melaka karalystės lobiai (pavyzdžiui, 60 tonų aukso).

 

3. Leono Trabuco auksas

 

1930-aisiais meksikietis milijonierius Leonas Trabuco‘as kelis kartus paslapčia skrido į Naujosios Meksikos dykumą. Tuo metu JAV kovojo su Didžiąja depresija ir krentant dolerio kainai aukso kaina turėjo pasiekti dangų. Teigiama, kad L. Trabuco‘as su keliais partneriais paslapčia nupirko tiek aukso, kiek tik buvo galima įvežti į JAV teritoriją, ir laukė, kol aukso kainos išaugs, kad galėtų jį parduoti už protu sunkiai suvokiamas kainas.

 

Manoma, kad galėjo būti sukaupta net iki 16 tonų aukso, kuris slėptas Naujosios Meksikos dykumoje. Vietoj to, kad pradėtų išpardavinėti auksą, milijonierius su partneriais vis laukė kainos aukštumų. Tačiau jie pamiršo „Aukso įstatymą“, kuris nurodo, kad draudžiama kaupti auksą, ir taip L. Trabuco‘as įstrigo. Kaip ir kiti lobiai, manoma, kad šitas lobis yra prakeiktas. Trys L. Trabuco partneriai mirė per penkerius metus po šių pirkimų. Informaciją apie aukso slėptuvę L. Trabuco‘as nusinešė į kapus.

 

2. Blackbeardo (Juodabarzdžio) lobis

 

1996 m. archeologai už mažiau nei 1,5 mylios nuo North Carolina pakrantės rado laivo nuolaužas. Rasti laivo nuolaužas nėra ypatingas dalykas, tačiau yra daug manančių, kad rastasis laivas yra Queen Anne’s Revenge – pirato Juodabarzdžio laivas. 1748 m. šis laivas bandė pulti Charlestono uostą ir vėliau užplaukė ant siauros seklumos.

 

Taigi, kodėl jis toks svarbus? Juodabarzdis buvo garsus ir turtingas piratas, todėl jo garsusis laivas sijamas su dideliais turtais. Nuo tada, kai buvo rastos nuolažos dar negautas patvirtinimas, kad tai tikrai Queen Anne’s Revenge, tačiau tiek pats laivas, tiek ir apylinkės jau skrupulingai apieškotos. Deja, veltui… Prieš mirtį, kuomet Juodabarzdis buvo klausinėjamas apie savo turtų slėptuves, jis pareiškė, kad tik jis ir velnias žino tiesą.

 

1. Tamplierių lobis

 

Pastaraisiais metais tamplieriai ir jų lobiai tapo labai populiariais knygų ir filmų herojais. Jų lobis yra vienas paslaptingiausių visoje istorijoje. Tamplierių ordinas susiformavo 1114 m. ir per savo gyvavimą sukaupė didžiulį turtą, kuris niekuomet nebuvo rastas.

 

XIV a. pradžioje, kai dauguma tamplierių buvo suimti, tie, kuriems pavyko išvengti arešto ir kankinimų, surinko turtų likučius ir laivais išplukdė nežinomomis kryptimis. Tikima, kad pirmiausiai turtai buvo nugabenti į Škotiją, o paskui – į Nova Scotia (Kanada). Pasak gandų, Oak saloje (Kanada), yra visas įvairiausių spąstų apsuptas turtų rūsys.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ede

varom ieskot

Taip pat skaitykite