Zombių milteliai

Zombių pasaulio centru laikomas Haitis – sala Vest Indijoje. Čiabuviai valstiečiai tiki, kad piktieji burtininkai bokorai gali atgaivinti mirusius artimuosius ir grąžinti juos į gyvenimą, tačiau atgaivinti jie būna tarsi nemąstančios marionetės.

 

Kalbama, kad tokius nelaiminguosius bokorai išnaudoja kaip savo vergus. Karibų jūros baseino gyventojai iš tikrųjų tiki, kad zombiai egzistuoja ir kad juos galima sutikti vaikštančius gatvėmis. Kai kurie teigia pažįstantys savo šeimos narių ar draugų, kurie esą buvo paversti zombiais.

 

Norėdami apsidrausti daugelis neturtingų valstiečių ant savo artimųjų kapų uždeda sunkias akmens plokštes, kad bokorai negalėtų pagrobti jų kūnų.

 

Klervijaus Narcizo istorija

 

Klervijus Narcizas 1980 metais netikėtai atvyko pas savo seserį Anželiną. O juk ji dar 1962 m. Haičio ligoninėje nesitraukė nuo savo brolio iki pat paskutinių jo gyvenimo minučių… Klervijus pasakojo jai prisimenąs savo agoniją ir Anželinos raudas.

 

Vyriškis teige, kad palaikytas mirusiu jis buvo palaidotas, tačiau dar tą pačią naktį paimtas iš kapavietės ir nugabentas į Kap Haisejeno apylinkes. Tarsi „zombis“, pusiau komos būsenos jis privalėjo dirbti, kol kartą paspruko nuo savo šeimininko. Klervijus įtarė vieną iš savo brolių, kuris troško pagrobti jo turtą ir dėl to sumokėjo vudu raganiui Boko, kad šis paverstų jaunuolį vergu.

 

Ši istorija taip visus sudomino, kad BBC išsiuntė savo komandą į šias apylinkes ištirti įvykio. BBC į pagalbą pasitelkę vudu besidomintį Portoprenso psichiatrijos centro direktorių, Lemarką Duvoną.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Remdamasi Klervijaus pasakojimu, komanda patvirtino, kad šis buvo patekęs į pinkles, kuriose dalyvavo mistiškais vaistais jį svaiginęs raganius, išpažįstantis vudu kultą. Tačiau šeimos draugai, baimindamiesi galimos raganiaus įtakos ir jiems, vyriškio nebenorėjo nė matyti… “Zombių gamykla“ yra įspūdingiausias ir žymiausias vudu kulto aspektas. Religijų sociologams šis fenomenas atskleidžia vergovėje dažnų negrus kamavusių organizmo pažeidimų priežastis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Baisiausia buvo akys. Mirusiojo akys, bet ne aklos, o degančios, išfokusuotos, nieko aplink nematančios. Veidas baisus, tuščias, tarsi už jo nieko nebūtų. Prieš mane buvo ne vaiduoklis,tačiau ir ne gyva būtybė. Tai buvo vaikščiojantis numirėlis, esantis tarp gyvenimo ir mirties“, – taip 1983 metais amerikietis Viljamas Sibrukas aprašė savo susidūrimą su Haičio zombiu.

 

„Zombių milteliai“

 

Vėliau specialistai patvirtino, kad Haičio raganiai vartojo miltelius, kurie įpilti į žmogaus apavą ar užbarstyti ant nugaros, įsigerdavo į odą ir paversdavo jį zombiu. Paskutiniai tyrinėjimai įrodo, kad į šį preparatą būdavo dedami žmonių palaikai, driežų išnaros, džiovintos itin nuodingos rupūžės, Bufo marinus griaučiai ir viskas buvo sutrinama į miltelius.

 

 

Kartais būdavo pridedama augalų, turinčių kvėpavimą sutrikdančios medžiagos. Toks mišinys sukelia paralyžių ir visišką sąstingį, nuo kurio išgelbėti negali net labai patyrę medikai.

 

Pasak Harvardo universiteto mokslininko Veido Deiviso boko pagamintas nuodas toks veiksmingas, kad auka pasiduoda budelio valiai ir gyvena vudu kulto aplinkoje.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Paradigm Shift

Nu jo zombių milteliai… :D Gal koksas greičiau: Šniai! Šniai! Blerggqaee!
– Aaaa!!!

Taip pat skaitykite