Raudonas lietus Indijoje

Nors ir ne pirmą kartą matomas reiškinys Kannur’o mieste, raudonas lietus sukėlė panikos kai kuriuose rajonuose tarp vietinių gyventojų. Keistas reiškinys prasidėjo 6:50 val. ryto ir tęsėsi 15 minučių. Žmonės pradėjo panikuoti, kai po lietaus jų gatvės nusidažė raudona kraujo spalva.

 

Kannur’o valdžios atstovė Shaija M, kuri surinko lietaus pavyzdžius sakė, kad vanduo buvo tamsus kaip kava ir kvepėjo žaliais burokėliais. “Aš manau, kažkas nužudė kažkokius gyvūnus ir kieme jų kraujas susimaišė su lietaus vandeniu”. Akshay Sajeevan kitas valdžios atstovas sakė, kad jos paimtas vandens pavyzdys buvo šiek tiek šviesesnis.

 

Pasak meteorologų departamento, nors raudonas lietus retas reiškinys jis tikrai nėra pavojingas.

 

”Aš manau, tai vyksta dėl atmosferos taršos, ore esantys teršalai ištirpdomi lietaus vandens, dėl to atsiranda raudonas lietus”, sakė M Santhosh meteorologinio departamento direktorius.

 

Dažniausiai toks lietus pasireiškia prieš lietingąjį sezoną. Šį kartą tai įvyko lietingojo sezono viduryje. Vietiniai gyventojai planuoja priduoti lietaus pavyzdžius ištirti sveikatos departamentui.

 

Panašus įvykis 2001 metais buvo užfiksuotas Arabijoje, tuo metu raudoname lietaus vandenyje rasta daug elementų tokių kaip anglies, silicio, kalcio ir magnio. Buvo tikima, kad vanduo nusidažė dėl kai kurių rūšių grybų sporų. Vėliau mokslininkai išsiaiškino, kad visa tai įvyko dėl dulkių iš Persijos įlankos šalių.

 

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ezekiel

Lietuje buvo aptiktos sporos ir jos buvo išaugintos. Bet vieni mokslininkai nustatė, kad tai kerpės sporos, o kitas kad tai buvo nežinomos kilmės organizmas net neturintis DNR!

Taip pat skaitykite