Paslaptingos pasaulio vietos

Visame pasaulyje nuo neatmenamų laikų įvairios tautos turi įvairiausių mitų, legendų, padavimų apie ypatingas, paslaptingas vietas: kalnus, vandens telkinius, miškus ar statinius. Manoma, kad šios vietovės – tarsi praeities, žlugusių civilizacijų istorijų, įvykių, informacijos saugyklos. Žemės gelmės panašiai kaip magnetinė juostelė „įrašinėja“ ir išsaugo informaciją apie visus procesus, vykstančius gamtoje.

 

Bermudų trikampis

 

„Pragaro ratas“ – taip jūreiviai yra praminę vietą Atlante, kuri vėliau pavadinta Bermudų trikampiu. Ji yra ties Bermudų salomis, Puerto Riku ir Majamiu. Bermudų trikampyje paslaptingas katastrofas patyrė ne vienas didelis laivas ir keliolika didelių lėktuvų. Keisčiausia, kad lėktuvai ir laivai dingdavo itin paslaptingomis aplinkybėmis, nei lėktuvų ekipažo, nei laivų komandos nariai nepranešdavo apie kokius nors gedimus ir nesiųsdavo pavojaus signalo.

 

Be to, gana dažnai net nebūdavo surastos katastrofą patyrusių lėktuvų nuolaužos. Vandenyne, Bermudų trikampyje, buvo rasti sveiki, nepažeisti laivai, kuriuose nebebuvo nė vieno žmogaus. Šiuolaikinis mokslas dar negali paaiškinti, kaip visa tai įvyksta.

 

Velnio jūra

 

Tai dar viena vieta, labai panaši į Bermudų trikampį. Ji yra kitoje Žemės rutulio pusėje nei Bermudų trikampis. Velnio jūra – milžiniškas Ramiojo vandenyno plotas, garsėjantis savo pavojais. Mokslininkai iki šiol vis tyrinėja šias dvi labai pavojingas žmonėms vietas.

 

 

Viena iš versijų – dėl visko kaltas ypatingas magnetizmas. Bermudų trikampis ir Velnio jūra – tai dvi vietos, kuriose kompaso rodyklė rodo tiksliai į šiaurę. Visose kitose vandenynų vietose kompaso rodyklė rodo ne į geografinį Šiaurės polių, bet į magnetinį Šiaurės polių.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kosmoso tunelis

 

Viena iš keistų teorijų, kodėl Bermudų trikampyje ir Velnio jūroje vyksta panašūs reiškiniai, yra paremta „kosmoso tunelio“ idėja. Kadangi šios teritorijos yra priešingose Žemės rutulio pusėse, per jas Žemės centru neva eina savotiškas tunelis, kuris į kosmosą atiduoda ar iš jo pasiima energiją. Bermudų trikampis ir Velnio jūra yra du šio tunelio galai. Pasak šios teorijos, laivus skandina ir lėktuvus pradangina kažkokia milžiniška energija, sklindanti iš Žemės į kosmosą arba atvirkščiai – atkeliaujanti į Žemę iš kosmoso.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Didieji akmenys

 

Ratu stūksantys akmenys – vieni įspūdingiausių priešistorinių paminklų Europoje. Viena tokių vietų yra Stounhendžas Britanijoje, tačiau jų randama ir kontinente. Manoma, kad tai buvę šventyklos po atviru dangumi, galbūt ten vykdavę šamanų ritualai. Daugelis akmenų atkartoja dangaus kūnų judėjimą svarbiausiais metų periodais.

 

Paslaptingos linijos

 

Mokslininkai pastebėjo, kad bene visos paslaptingos vietos – senovės statiniai, pilkapiai, akmenų apskritimai ir šventyklos – išdėstyti pagal ilgų tiesių linijų tinklą. Gal tai per Žemę tekančios magnetinės energijos srovės, apie kurias senovėje buvo žinoma ir atsižvelgiama statant statinius?

 

 

Vienas iš keistų reiškinių – taisyklingomis geometrinėmis formomis, trikampiais, stačiakampiais ir apskritimais išguldyti pasėlių laukai, dažniausiai pastebėti Anglijoje. Viena iš teorijų aiškina, kad neva tai ateivių darbas.

 

Velykų sala

 

Vulkaninės kilmės sala. Ten sausa žemė, negausi augmenija. Saloje veikia nacionalinis parkas, saugomas kaip stebuklinga vieta. Velykų salą dar vadina Rapa Nui („pasaulio bamba“). Vulkaninės veiklos pagimdyta sala yra iškilusi ant didelės povandeninės platformos. Iš tikrųjų salą sudaro trys užgesę ugnikalniai, išsidėstę beveik taisyklingu trikampiu. Didžiausia Velykų salos įdomybė yra moajai – milžiniškos monolitinės skulptūros, kurių didžioji dauguma iškalta iš ypatingo akmens – tufo.

 

Šventasis kinų kalnas – Tai Šanas

 

Garbinamasis Tai Šano kalnas stūkso virš plataus užliejamo Geltonosios upės slėnio, kuriame atsirado kinų civilizacija. Čia gyvenusios tautos garbino gamtą, tad nuo tada pradėtas garbinti ir šis kalnas. Nuo senų laikų piligrimai kopia tūkstančius laiptelių į Nefritinio imperatoriaus šventyklą Tai Šane. Piligrimai pradeda kelionę iš vakaro, kad ryte išvystų nuostabų reginį, kaip saulė pakyla virš aplinkinių kalnų.

 

Kolumbijos ledynas

 

Jis sudarytas iš dviejų paralelinių kalnų grandinių, besidriekiančių daugiau nei 30 km. Šis ledynas yra 4800 m aukštyje, jo viršukalnės padengtos sniegu. Kalnuose daug vaizdingų ežerų, krioklių. Kolumbijos ledynas yra vienas greičiausiai judančių ledynų pasaulyje. Paskaičiuota, kad iš 54 km pločio ledkalnio per 50 metų išeitų puikus fiordas. Tačiau dėl visuotinio atšilimo tiek laukti neprireiks: fiordui susiformuoti reikės vos 10 metų.

 

Meka – magnetinis miestas

 

Nėra pasaulyje kito tokio paslaptingo ir stebuklingo, taip garbinamo miesto kaip Meka. Pusiaukelėje tarp Sueco ir Adeno Arabijos pusiasalyje esanti Meka kasmet sutraukia per milijoną maldininkų. Ir dar milijonai pamaldžių musulmonų kasdien sukniumba ant žemės, atsisukę į to magnetinio miesto pusę tarsi kompaso rodyklės. Šis žėrinčių kupolų miestas taip pat yra pramonės ir prekybos centras.

 

Šaltinis: kelioniumanija.lt

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
sigizmundas

pasakojimu,legendu skaityta daug,bet reiketu paciam paciupinet…

Gedas

bermudu dugne randasi sintetinė merkaba. Su tuo susijusios ir piramidės. o paprasciau tariant tai ten vartai.

Simas

Gerai, kad ne Tavo hata

Rudolfen Von Spichenfurgerburgere

antras paveksliukas tai siaip beisbolo aikste…

Taip pat skaitykite