Jau žinoma vieta kur yra Atlantida?

Paslaptingoje „prarastų miestų“ istorijoje turbūt nerasime ryškesnės ir daugiausia prieštaringų nuomonių sulaukusios vietovės nei prarastoji Atlantida. Nuo senovės žmonės mėgino atrasti Atlantidą, kurią, kaip manoma, sunaikino žemės drebėjimas arba paskandino cunamis.

 

Ją, 360 metais prieš Kristų, graikų filosofas Platonas – legendos apie Atlantidą pradininkas – apibūdino kaip didžiulę potvynių sunaikintą salą esančią „priešais Herkulio stulpus“, dabar žinomus Gibraltaro pavadinimu.

 

Remdamasis Platono raštais, profesorius Richardas Freundas iš Hartfordo universiteto panaudojo specialius požeminius radarus, povandenines technologijas ir skaitmeninius žemėlapius, kad nustatytų, kurioje tiksliai vietoje gali būti palaidotas istorinis miestas. Mokslininkų atradimas, buvo paskelbtas specialioje „National Geographic“ laidoje. Jos metu buvo aptariami pietinėje Ispanijos dalyje paskendusios po vandeniu salos tyrimo rezultatai.

 

Freundas paantrino Platono išsakytai nuomonei, kad sala prieš 9 tūkst. metų buvo palaidota “stichinės nelaimės” metu. „Tik cunamis galėjo nuo žemės paviršiaus nušluoti 96 kilometrus sausumos“, – sakė profesorius. Anot R. Freundo, tai įrodo daugiau nei šimtas „atminimo vietų“, aptiktų aplink analizuojamą sritį.

 

Iki šiol atsiranda įvairių naujų teorijų apie legendinę salą, esančią kažkur Atlanto vandenyse,. Atlantidą mėgina atrasti įvairios istorikų ar tyrinėtojų ekspedicijos, tačiau ji vis dar išlieka neįminta mįslė. Vis tik viena iš populiariausių šiuolaikinio mokslo versijų yra ta, kad Platonas, rašydamas apie Atlantidą, iš tiesų, omenyje neturėjo jokios konkrečios salos ir, kad tai buvo jo sukurta moralinė alegorija.

 

Rekomenduojami video:


2500
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Lithy

Jaigu cunamis nunese tokia zemes dali, tai civilizacijos nebeliko, namai sugriuti ir nebera ju senai, sekmes ieskant.

Koks skirtumas...

As manau kad atlantida yra giliai po antarktidos ledu.

Nesvarbu

koks skirtumas ta atlantika tikrai daug pazenge nebuvo jauciu tokia tauta buvo kaip kokie majai ir viskas :D

Patikslinu

o tai majai nebuvo pazangus?

xxx

Nei Majai nei Actekai NIEKO NEKURE IR NIEKO NESTATE, tik kai ka primityviai reustauravo. Jie atejo po tikruju statytoju ir pritaike savo reikmem. O viska ka jie zinojo ar ismoko, buvo jiem duota atvykelio is kazkur arba dar uzsilikusio to senos civilizacijos atstovo! Kas liecia atlantida tai siam straipsnyja, apart NIEKO, daugiau nieko ir ner …

set

Vulkanas issiverze, sukele cunami ir nuslave visas salas vidurzemio juroje, pries 10000 metu. Keliose ju buva gana pazenge civilizacijos

Ateitis

Jums nekilo klausimas is kur kilo pavadinimas Atlanto vandenynas….panasu i Atlantida taip kaip ir Antarktida :-) tai buvo didele civilizacija apie tai raso senieji vedu rastai :-) zmogus negali sukurti to kas neegzistuoja kaip mes manom nauja informacija eina is pasamones is praeitu gyvenimu siela yra nemirtinga ji prisimena viska…o mes deja ne.

Aleksas

Is tiesu. Atlantida JAV penktagono duomenimis yra prie Ispanijos. Sita invo gali rasti cia paieskos rezultatuose apie atlantida siame saite.

as

ne ten iesko kvaileliai,atlantida istikro antaliepteje:DDDDDDDD

ATEIVIS

prasideda ten ,o baigiasi ties balbieriskiu,prienu raj.

Anonimas

Pritariu,naciai daug žinojo ir šiandien beje žino dar daugiau

orūno

hello.naciu zemelapije Atlantida taipat prasideda nua Ispanijos kranto,afrikos ir tesiasi iki pat pietu amerikos.Ar galejo buti?

Taip pat skaitykite