Oro grobuonys

Ore gali būti netikėtų gyvybės formų. Daugelio tautų mitai ir folkloras mini fėjas, silfus, stichijas (jų dvasias), žaltvykstes, su kuriomis buvo susidūrę žmonės. Be šių taikių, ore gali pasitaikyti ir grobuonių. Nenorėdami teigti, kad tai tiesa, šiame straipsnelyje surinkome nuorodas į liudijimus apie ne visai draugiškus darinius ore.
 
Ugniniai paukščiai ir dangaus gyvatės
 
Paslaptingi “gaisrus sukeliantys paukščiai” minimi Romoje apie 106 m.pr.m.e., o Puerto Rike neseniai, 8-me dešimtmetyje. (Scott Corrales. Paranormal Pyromania, FATE, October 1997). 6-o dešimtmečio pabaigoje Trevor James Constable darydamas nuotraukas infraraudonaisiais spinduliais Kalifornijos Mojave dykumoje užfiksavo nepaaiškinamus objektus ore. Ir visai neseniai kinematografininkas Jose Escamilla nustebino pasaulį video juosta su greitai skraidančiomis būtybėmis, kurias jis vadino “rodais”.
 
Vincent P.Gaddis 1967-ais išleistoje knygoje “Paslaptingos ugnys ir šviesos” mini apie 18-20 pėdų ilgio “dangaus gyvatę”, kuri 1891-ųjų rugsėjį nupikiravo virš grupės išgąsdintų liudininkų Crawfordsville. Indianoje. Liudijimai, tarp jų ir vietos pastoriaus, rodo, kad tai buvo gyva būtybė su žaižaruojančia “raudona akimi” skleidusia “karštą kvapą”. Apie panašias būtybes 7 ir 8 dešimtmečiais pranešta iš vakarinės JAV dalies. Liudijimų pagrindu apie ją pasakojama 1976-ųjų William Gordon dokumentiniame filme “NSO viešpačiai”.
 
Gaddis knygoje mini ir keistą paukščių elgesį: “1948 m. rugsėjo 11 d. (atkreipkite dėmesį į datą) tūkstančiai skirtingų rūšių paukščių žuvo ar susižeidė atsitrenkę į Imperijos dangoraižį Niujorke ir Baltimorės WBAL transliacijos bokštą”. Pasak INS pranešimo, “nebuvo jokio rūko ir oro sąlygos buvo puikios”. Gal tie paukščiai bandė pasprukti nuo nematomo oro grobuonies?
 
Kritimai iš dangaus ir oro želė
 
1917 m. gegužės mėn. “Monthly Weather Review” pranešė, kad šimtai paukščių krito iš giedro dangaus Luizanos Baton Rouge. Gaddis mini, kad 1960-ųjų rugpjūtį panašiai iš dangaus netoli Kalifornijos Kapitolos paplūdimio krito tūkstančiai audrošauklių.
 
Charles Fort “Prakeiktųjų knygoje” gausu liudijimų apie keistų drebučių formos objektų kritimą iš dangaus. Daugelis jų paminėti tokiuose rimtuose moksliniuose žurnaluose kaip Švedijos Mokslų akademijos “Protokolai” (Transactions). Žiniaskalidos pranešimus apie juos surinko Gaddis ir Ivan Sanderson.
 
John Vincent Sanders komentavo naują cheminę medžiagą aeroželę (“Ar dangaus gyviai sudaryti iš aeroželės?”, FATE, 1998 m. birželis). Ši ties kieto ir dujinio būvių riba esanti substancija yra dešimtmečius trukusių ir milijonus kainavusių Lawrence Livermore laboratorijos tyrimų išdava. Net truputį pašildyta ji gali tapti lengvesnė už orą. NASA 1999-ais paskelbė, kad jos “Žvaigždžių dulkių” misijos metu nepilotuojamas zondas rinks “Wild-2” kometos daleles naudodamas aeroželę. Lawrence specialistai ją vadina “kietu dūmu”, nes ją galima paliesti ir nepajusti.
 
1958 m. gruodžio 28 d. netoli savo namų Majamyje detektyvas Faustin Gallegos rado objektą, kurį galėjo paliesti, bet jo nejuto. Tai buvo pusiau skaidrus rutulys. Ir nors jis bandė jį išsaugoti uždarytame stiklainyje, objektas išnyko po kelių valandų. Gal aeroželė, kad ir retai, gali susidaryti natūraliu būdu?
 
Žmonių antpuoliai
 
Oro grobuonių žmonių užpuolimai vaizdingiausiai aprašyti 1989 m. Charles Berlitz knygoje “Drakono trikampis”. Joje atpasakojamas Robert Coe Gardner pasakojimas apie karinį transporto lėktuvą, kuris pakilo iš San Diego karinio Jūrų laivyno bazės vieną 1939 m. vasaros dienos popietę. Po kelių valandų skrydžio virš Ramiojo vandenyno, lėktuvas perdavę desperatišką SOS signalą ir nutilo. Apgadintas lėktuvas sugrįžo į San Diego ir nusileido.
 
Antžeminių tarnybų personalas buvo apstulbęs, kai pamatė, kad 12 iš 13 ekipažo narių yra mirę. Likęs gyvas kapitonas mirė po kelių minučių. Visi kūnai buvo sužaloti baisiomis žaizdomis, o lėktuvo vidus baisiai sudarkytas ir vietomis suplėšytas. Pilotas ir antrasis pilotas buvo ištuštinę savo pistoletus į nežinomą taikinį. Visas nutikimas buvo greitai “nutildytas” ie apie jį negirdėta iki 1954-ųjų.
 
Saltinis: nso.lt

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
kobe

Na visos legendos pasakojimai gali buti tikra ir ne sunku protu suvokiama tai tiesiog musu pasamone neleidzia to suprasti perdaug beprotiska …

As

Idomu kas butu jai lietuvoje dabar taip dauguma situ grobuoniu pakirstu penkiaaukscius ir aukstesnius pastatus :?

Menaas

sunku net patiketi ;OO

Taip pat skaitykite