Smegenų stebuklai: ar tikrai jos reikalingos gyvenimui?

Žmogaus smegenų sandara tokia sudėtinga, kad mokslas taip ir neišsiaiškino iki galo, kaip gi visa tai veikia. Tačiau visiems žinoma, kad netgi menkiausi pažeidimai ir šokai gali pridaryti smegenims didžiulės žalos. Tačiau kiekviena taisyklė turi išimčių, ir medicinos literatūroje esama liudijimų apie smarkius smegenų pažeidimus, kurie visiškai nepakenkė normaliam gyvenimui.

 

Žurnalas „Medical press of New York“ 1888 metais rašė apie vyrą, kuris prarado ketvirtadalį smegenų, kai jį užspaudė tarp tilto ir laivo, kuriame jis tarnavo. Tilto sija nupjovė dalį kaukolės, gydytojai užsiuvo žaizdą ir konstatavo, kad sužeistasis prarado didelę dalį smegenų medžiagos bei kraujo, ir gyvens jis neilgai. Tačiau kai tik jis atsipeikėjo, iškart ėmė kalbėti ir netgi pats apsirengė, tarsi nieko nebūtų nutikę. Ir jeigu nekreipti dėmesio į nedidelį svaigulį, jis galėjo pasigirti puikiausia sveikata, kol po 26 metų nebuvo dalinai paralyžuotas.

 

Kitas atvejis. Kūdikis, gimęs 1935 metais Niujorko šventojo Vincento ligoninėje 26 dienas elgėsi kaip normalus vaikas: rėkė, valgė, judėjo. Išgyveno jis neilgai. Tik po skrodimo gydytojai pamatė, kad pas jį apskritai nebuvo smegenų.

 

1953 metais daktaras Janas Briuelis ir daktaras Džordžas Elbis Amerikos psichologų asociacijoje padarė pranešimą apie vieną jų operuotą vyriškį. Nors jiedu visiškai pašalino jam dešinį smegenų pusrutulį, vyriškis išgyveno. Be to, operacija, kaip teko įsitikinti nustebę gydytojai, praktiškai nepadarė jokios neigiamos įtakos intelektualiems paciento sugebėjimams.

 

Brazilų gydytojai Augustinas Ituriša ir Nikolas Ortisas paliudijo apie tokį atvejį. Kalbėdamas antropologų draugijoje, Ituriša papasakojo apie savo keturiolikmetį pacientą, kuris kentė didelius galvos skusmus. Iš pradžių gydytojai aiškino ligą smegenų abscesu. Berniukui mirus, skrodimo metu buvo nustatyta, kad jo smegenų audiniai visiškai atsiskyrė nuo kaukolės, kas turėjo baigtis žaibiška mirtimi. Tačiau berniukas dar kurį laiką gyveno, protavo ir buvo visiškai normalus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Dar vieną įdomų atvejį turėjo vokiečių smegenų ekspertas Hufelandas. Darydamas skrodimą vyriškiui, kuris iki pat mirties momento buvo visiškai sąmoningas, ekspertas išvis nerado smegenų. Vietoje jų buvo tik apie 300 gramų vandens.

Rekomenduojami video:


2500
9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Daugėja

>> ekspertas išvis nerado smegenų. Vietoje jų buvo tik apie 300 gramų vandens.

Taip, tokių vis daugėja!

vyka

jei mokslininkai istirtu smegenis,tada suprastu zmogaus prigimty,vadinasi dar toli grazu iki to,zinoma yra tiek spermatozoidas uzsimezges moters ysciose tai dalele smegenu. is kur toliau vystosi zmogaus embrijonas

Širdis

Manoma, kad spermatozoidas yra širdies užuomazga. Nustatyta, kad spermatozoidas turi tik nykius 8 MB informacijos, tai 1000 kartų mažiau nei sena PC atmintinukė. Be to visose tautose vyro prašoma “padovanoti širdį”.

Turinti Savo Nuomonę

Tai nereikėtų žmonių pravardžiuoti besmegeniais…

Vikingas

Be dalies smegenu, tai tikiu, kad zmogus gali gyvent pilnaverti gyvenima. Nes ir nepazeistu smegenu zmogus naudoja tik 17 procentu. Nu bet kad visai be smegenu… – cia jau tufta! Turi but bent jau siulas kuris ausis laiko. :D

atsakovas

tai kaip jie gyvi buvo? neįmanoma juk, smegenįs reguliuoja kūno procesus t.t. melagystės

(_!_)

O tikejosi rasti backa alaus :)

Newley

”ekspertas išvis nerado smegenų. Vietoje jų buvo tik apie 300 gramų vandens.” prajuokino šitas :D

Dotyfree

Besmegeniai…

Nerijus

Jau buvo tokia naujiena…

Minde

Link it…

Taip pat skaitykite