Pasaulio vietos, kuriose, kaip tikima, vaidenasi dažniausiai

Lapkričio 2-ąją pagerbiame visus mirusiuosius, vildamiesi, kad jie ilsisi ramybėje. Tačiau yra ne vienas tikintis, kad daugybė mirusiųjų ir po mirties neranda ramybės bei dvasių pavidalu blaškosi gyvųjų pasaulyje. Smashinglists.com sudarė sąrašą vietų, kuriose, kaip tikima, vaidenasi bene dažniausiai pasaulyje.
 

7. Berry Pomeroy pilis, Didžioji Britanija

 

Apie šią XIV amžiaus Didžiosios Britanijos pilį sklando keletas legendų. Ji seniai garsėja kaip pilis, kurioje vaidenasi. Teigiama, kad Berry Pomeroy pilyje apsigyvenusios dvi moteriškos lyties vaiduoklės – Baltoji dama ir Mėlynoji dama. Pasak vienos iš legendų, Baltoji dama – tai Margaret Pomeroy, mirusios badu požeminiame kalėjime, kuriame buvo įkalinta savo pavydžios sesers, dvasia. Pasakojama, kad Baltoji dama vaidenasi tamsiuose pilies požemiuose. Tuo tarpu Mėlynoji dama, esą siekia atvilioti žmones į pilies griuvėsius. Taigi sekti paskui ją – ne pati geriausia mintis!

 

6. Edinburgo pilis, Škotija

 

Šis, didingas Viduramžių palikimas, stūksantis stačios uolos viršūnėje, Škotijos kalnams suteikia įspūdingą vaizdą. Tačiau tuščiose pilies salėse ir siaurose Edinburgo gatvėse girdisi mirusiųjų aidai. Bent jau taip tvirtina juos esą girdėję žmonės. „Karštieji“ vaiduoklių taškai – tai pilies kalėjimo kameros, South Bridge tilto rūsiai ir Mary King Close – nebenaudojama gatvė, kadais naudota karantinuoti, o galiausiai ir palaidoti maro aukas. Pranešama ir apie šiuose „taškuose“ pastebėtus vaiduoklius šunis, begalvį būgnininką bei kalinių kūnus, paimtus per prancūzų Septynerių metų karą ir Amerikos Nepriklausomybės karą.

 

5. Monte Cristo, Australija

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Monte Cristo – tai didžiulis namas Australijoje, kuriame, kaip teigiama, vaidenasi. Pasakojama, kad namo savininkė, ponia Crawley, po savo vyro mirties per 23 metus, t.y. iki dienos, kai pati mirė, iš namų išėjo vos du sykius. Tikima, kad name ir ypatingai buvusiame jos kambaryje vaidenasi moters vaiduoklis. Žmonės taip pat pranešė apie šiame name esą regėtą bekūnį vaiduoklį, pastebėtą šmėklos veidą lange, ore sklandančius vaiduoklius, girdėtus keistus ir vaiduokliškus balsus. Užfiksuoti ir pasakojimai apie neva pastate savaime įsijungiančią ir išsijungiančią šviesą. Ir tai tik keletas iš vaiduoklius ar kitus keistus reiškinius šiame name pastebėjusių žmonių liudijimų. Bemaž baisiausi iš jų – tikinimai, esą įžengus į vieną iš kambarių, žmonės staiga nebegalėjo kvėpuoti, jų veidai pamėlynavo ir jie bemaž mirė, tačiau vos išėję iš šio kambario kaipmat atsigavo.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

4. „Ancient Ram“ užeiga, Anglija

 

Tikite vaiduokliais ar ne, tačiau apsilankymas „Ancient Ram“ užeigoje privers kūną nueiti pagaugais. Girgždančios užeigos grindys, plikos sienos, suplėkęs kvapas ir menkai apšviesti užkaboriai bei plyšiai tikriausiai įkūnija viską, ką turi turėti pastatas, kuriame vaidenasi. Be to, su šiuo, baimę keliančiu pastatu siejami pasakojimai, skirti tik stiprius nervus turintiems žmonėms. Tai pasakojimai apie šiame pastate vykusias žudynes, satanistinius ritualus ir vaikų aukojimus – tai vos keli iš juodų darbų, esą įvykdytų šiame pastate. Beje, užeiga pastatyta ant pagonių laidojimo žemės.

 

3. „Highgate“ kapinės, Anglija

 

Naktį „Highgate“ kapinės primena ištrauką iš siaubo filmo. Nykūs, kreivi antkapiai, begalviai, gebenėmis apaugę angelai, tamsios, žolėtos perėjos tarp kapų… nenuostabu, kad tai pati populiariausia vieta vaidenimuisi Didžiojoje Britanijoje. Nepaisant atšiaurios atmosferos, dieną „Highgate“ kapinės atskleidžia vieną iš įspūdingiausių Didžiojoje Britanijoje gotikinių architektūrų pavyzdžių. Čia netgi vyksta ekskursijos. Beje, šiose kapinėse palaidotas Karlas Marxas.

 

2. Bhangarh fortas, Indija

 

Anot legendos, juodasis burtininkas užkeikė pilį, pasmerkdamas visus jos gyventojus mirčiai ir pasirūpindamas, kad visų jų dvasios liktų įkalintos joje tūkstančius metų, negalėdamos atgimti. Tačiau kur kas įdomesnis nei legenda kitas dalykas – visi, netoli šios pilies esantys namai, yra be stogų, mat kai tik namas pastatomas su stogu, stogas įgriūna. Vieningai tvirtinama, kad tai vieta Indijoje, kurioje vaidenasi dažniausiai. Tikinama, kad čia apsilankiusius žmones apima nerimo jausmas. Ne mažiau įdomus ir įsitikinimas, kad niekas, kas pasilieka šioje pilyje sutemus, iš jos nebesugrįžta. Šis tikėjimas toks gyvas, kad šalies valdžia uždraudė žmonėms likti pilies teritorijoje po saulėlydžio – teritorijoje pastatytas ne vienas tai primenantis įspėjimas.

 

1. Changi paplūdimys, Singapūras

 

Per Antrąjį pasaulinį karą japonai Changi paplūdimyje nukankino ir nužudė tūkstančius kinų, įtartų antijaponiškomis pažiūromis. Žmonės iki šių dienų praneša apie neva šiame paplūdimyje girdimus keistus verksmus ir šauksmus. Kai kurie žmonės tvirtina matę ore skraidančias mirusių kinų galvas ir paplūdimyje vaikštančius begalvius kūnus. Didžiausią šiurpą kelia tai, kad, anot šių liudijimų, vaiduokliai paskui save palieka kraujo dėmes. Naktį žmonės neva pastebi iškastas duobes, atrodančias tarsi būtų skirtos kūnams užkasti.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Rima

Geras laiko praleidimas tie pasiskaitymai

Labai

Įdomu, tik foto pritrūko iki visiško tobulumo…

Taip pat skaitykite