Pasaulio pabaiga vis dėlto bus?

Daugelio prognozuojama pasaulio pabaiga turėtų įvykti 2012 metais. Ją išpranašavo ir majai, kurie tikėjo, kad laikas yra cikliškas.

 

Jie manė, kad laikas ir įvykiai kartojasi, tad žinodami praeitį, galės numatyti ir ateitį. Suprasdami laiką, majai tikėjosi įgauti galios tvarkyti šį pasaulį.

 

Meksikos majai buvo puikūs matematikai. Jie žymiai giliau suvokė laiką ir erdvę nei mes. Nežiūrint į majų kalendoriaus senumą, jis yra stebėtinai tikslus. Pagal šiuolaikinius apskaičiavimus saulės metų trukmė yra 365,2422 dienos, kai tuo tarpu majai ant savo piramidžių viršūnių suskaičiavo 365,2420 dienos.

 

Stebėtinai mažas skirtumas – tik dvi dešimtys tūkstantųjų dalių. Ir tai paskaičiuota prieš tūkstančius metų, neturint šiuolaikinių prietaisų.

 

Majai tikėjo, kad pasaulis egzistuoja ciklais. Iki majų civilizacijos jau buvo įvykę keturi ciklai arba, remiantis minėtu kalendoriumi, patekėjusios keturios Saulės. Kiekvienas ankstesnis ciklas baigdavosi dideliu sukrėtimu – pasauline katastrofa.

 

Patys majai gyveno jau patekėjus penktajai Saulei. Jos ciklas prasidėjo 3113 m. prieš mūsų erą ir turėtų trukti 5125 metus. Vadinasi, dabartinės epochos laikas eina į pabaigą – penktoji majų Saulė turėtų nusileisti 2012-aisiais.

 

Kadangi majai naujus metus pradėdavo skaičiuoti nuo gruodžio 23 d., tai senieji baigdavosi gruodžio 22-ąją. Matyt, dėl įdomiai atrodančio skaičių derinio – 2012 12 21 – pasaulio pabaigai parinkta diena prieš tai.

 

Įdomu, tačiau didelius pokyčius taip pat prognozuoja ir senovės kinų astrologai. 2012 metai, kurie pagal kinų kalendorių yra drakono metai bus kupini įvairių anomalinių astrologinių reiškinių.

 

2012 m. gruodį, įdomioje pozicijoje vienas kito atžvilgiu atsidurs liūto ir drakono žvaigždynai. Šie du žvaigždynai taip pat simbolizuoja ugnį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Be to, drakono žvaigždynas dar vadinamas tiltu, kuris jungia žemę su dangumi. Kinų astrologai šiuos ir daugybe kitų įdomių sutapimų, laiko pranašiškais 2012-ųjų metų pasaulio pabaigos ženklais.

 

Ar gali būti taip, kad tokios 2 didingos civilizacijos, klysta dėl 2012-ųjų metų? Atsakymo liko laukti jau visai nedaug.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
34 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Cipsas

Tie Majai klydo, nes jau nemažai laiko praėjo, bet pasaulio pabaigos nebuvo. Todėl akivaizdu, kad Majai apsikvailino. Arba gal ir žmones netaip suprato tuos Maju skaičius arba kažkas panašaus?

edvinas

nesamone jau tuejo jinai but

edvinas

gerai sakai

gilka

jus matau tikit visokiais ateiveis
zadeo ir 2012 metais ir dabar nebus

gilka

as save noretau ispisti

Birutė

Pasaulio pabaiga turi būti nes jau tie priviso visko kad netelpa ant žemės.kaip nušluos visą blogį tai gal likusieji gyvens gerai ir laimingai. linkiu likusiems gyventi protingai sažiningai netaip kaip dabar net baisu teisybės nėra visi pikti viens kitą pjauna užmuša.kat kuo greičiau būtų ta pabaiga labai laukiu.

Anonimas

Eik nusizudyk tai ir laukt nereiks :D

to edita

2 skirtingi straipsniai, 2 skirtingos nuomones.

Edita

Krc. Viename straipsnyje buvo rasoma, kad majai niekada neispransavo pasaulio pabaigos, o dabar jau ispranasavo?

Cituoju:
“Taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai kad pačiame kalendoriuje apokalipsė nepranašaujama, ir niekada nebuvo pranašaujama, ir šį faktą patvirtina net patys majų palikuonys.”

“Daugelio prognozuojama pasaulio pabaiga turėtų įvykti 2012 metais. Ją išpranašavo ir majai, kurie tikėjo, kad laikas yra cikliškas. ”
Kas per nesamone

Ta-pati....

Baisu per is tiesu, tai kas bus tas bus, visvien mirtis laukia uz kampo… :)

nneeko

Krc jei bus yrodymu kad 3113m pries musu era buvo kazkokia katastrofa, tai majai gali buti teisus, o jei ne tai jie apsirinka :D

Šešėlis

Pasiieškok.

jeiand

Toll siehst du heute ausIch drfccke dir die Daumen das du bald wedeir Internet hast,das geht ja gar nicht….Bei mir hat es anscheinend wier mal nicht mit dem verlinken von meiner Seite zu Mr.Linky geklappt,finde aber den Fehler nichtSorryLG Bettina(die schon Angst hat wegen ihrer Dusseligkeit beim verlinken nicht mehr dabei sein zu dfcrfen)

Inkognito

Nebus jokios pasaulio pabaigos,galiu visus nuraminti,bent jau 2012 -12-21 tai tikrai,artimiausia pasaulio pabaigos data 3315 metai.kai žemė susikaus su galinga Andromedos ūko civilizacija,bet ir ši atrodo kad nesunaikins žemės ,nes jai padės Paukščių tako Galaktikos civivilizacijų taryba savo kovinėmis pajėgomis.

Blade

Inkognito, cia tu tas pats kurio pasakojimas yra patalpintas siame portale? Ar cia kitas?

Šešėlis

Aišku, kad nebus TOKIOS pasaulio pabaigos. Bus seno pasaulio pabaiga ir naujojo pradžia. Didieji pokyčiai, jau prieš akis.

Žymantas

Kiek esu skaites tai majai nemokejo daugiau suskaiciuot, tai ir tiesiog parase 2012

Taip pat skaitykite