Seniausia Amerikos lemputė šviečia jau 110 metų

Livermore`o miestelis Kalifornijoje rengiasi švęsti ilgiausiai šviečiančios elektros lemputės šalyje 110 metų jubiliejų, praneša agentūra UPI. 4 vatų lemputės „Centennial Light“, kabančios virš miestelio gaisrinės, garbei šį savaitgalį bus surengta filmo peržiūra, gyvos muzikos koncertas, knygos pristatymas, bus valgomas tortas. Tikimasi, kad į renginį atvyks žmonės iš viso pasaulio.

 

Šventė penktadienį prasidės filmo apie amžiną lemputę, pavadino „Šviesos šimtmetis“, peržiūra.

 

Įmonės „Shelby Electric Co.“ Ohajuje pagamintą lemputę bendrovės „Livermore Power and Light Co.“ savininkas Dennisas Bernalis miestelio ugniagesiams padovanojo dar 1901 metais.

 

Nuo šimtojo gimtadienio lemputę ištisą parą stebi internetinė vaizdo kamera.

 

Jei neskaityti tų 22 minučių, kurių 1979 metais prireikė jai transportuoti iš centrinės gaisrinės būstinės į Stotį Nr. 6., Livermoro (JAV, Kalifornija) gaisrinės stotyje veikianti elektros lemputė be perstojo dega jau 110 metų, Tai – beveik milijonas valandų nepertraukiamos šviesos. Neoficialus lemputės prižiūrėtojas į pensiją išėjęs gaisrininkas Tomas Bramell’as mano, jog gaminio ilgaamžiškumą užtikrina senamadis gamybos būdas.

 

“Aš manau, jog lemputė išliko gyva tiek daug metų dėl to, kad jos gamintojai ją idealiai hermetizavo, kad į jos vidų nepatektų nei kiek oro, dėl kurio suyra kaitinimo siūlelis. Šios lemputės viduje yra vakuumas, be to, ji smarkiai neįkaista dėl mažos galios. Tame ir slypi paslaptis”, pasakoja Tomas Bramell’as.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Benamis

Tu debilas ar kaip? Pas tave namie irgi tos pacios lemputes 100 metu sviecia?

aaaaa

Bet tai rado ką švest žmonės, tik pamanykit- lenputė! Vauv! ;D

Taip pat skaitykite