Tūkstančiai paukščių krito iš dangaus

Kol kas nepaaiškintas masinės paukščių žūties reiškinys JAV pasikartojo mažiau nei per savaitę: šį sykį šimtai negyvų paukščių iš dangaus krito Luizianos valstijoje, pranešė „Physorg.com“.

 

Luizianos valstijos Laukinės gamtos ir žuvininkystės departamento atstovai patvirtino, kad Pointe Coupee apygardoje aptikta apie 500 negyvų paukščių. Ekspertai jau pradėjo tyrimą siekdami nustatyti jų mirties priežastį.

 

 

Laboratorinių tyrimų išvadų laukia ir Arkanzaso valstijos gamtosaugos pareigūnai. Naujametę naktį iš dangaus ėmė kristi raudonsparniai trupialai. Beebe miestelio apylinkėse aplinkosaugininkai aptiko apie 4 000 negyvų šių paukščių. Pirminiais vertinimais šiuos būriais skraidančius paukščius pražudė aukštuminė kruša.

 

Specialistus nustebino ir dar vienas mįslingas incidentas: už 160 kilometrų esančioje kitoje vietoje, Arkanzaso upės pakrantėje, rasta 80 000 – 100 000 nugaišusių žuvų.

 

JAV aplinkosaugos tarnybų atstovai teigia ir toliau manantys, jog masinio paukščių ir žuvų išmirimo atvejai nėra susiję.

 

Spėjama, kad naujametę naktį paukščius išbaidė ir aukštai pakilti privertė prasidėję fejerverkai. Paukščius esą galėjusi pražudyti aukštuminė kruša arba jie galėjo atsitrenkti į medžius ar pastatus, nes tamsoje raudonsparniai trupialai blogai mato. Pirminiais duomenimis jokių ligos požymių tirtuose paukščiuose neaptikta.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite