Švedijos centrinio banko vadovas: bitkoinas gali visiškai žlugti


Švedijos centrinio banko vadovas Stefanas Ingvesas sakė, kad bitkoinas gali visiškai žlugti, ir palygino pagrindinę kriptovaliutą su kanceliarinių antspaudų rinkimu.

 

„Privatūs pinigai paprastai anksčiau ar vėliau žlunga“, – sakė jis „Bloomberg“ per bankų konferenciją Stokholme.

 

„Ir, žinoma, galite praturtėti prekiaudami bitkoinais, tačiau tai galima palyginti su prekyba kanceliariniais antspaudais“.

 

Nors jis įgauna pagreitį ir pelno pagrindinių finansų technologijų pramonės dalyvių pritarimą, bitkoinas tuo pačiu metu vis labiau traukia reguliavimo institucijas visame pasaulyje. Daugelis verslo gigantų, įskaitant Eloną Muską, pritarė skaitmeninei valiutai, kiti lieka neįtikinti.

 

Pasaulio šalys labai skirtingai žiūri į kriptovaliutą.

 

Ši Švedijos centrinio banko vadovo nuomonė seka netrukus po to, kai Salvadoras oficialiai tapo pirmąja šalimi pasaulyje, oficialiai priėmusia bitkoiną kaip teisėtą valiutą. O dabar panašų žingsnį svarsto ir Hondūro centrinis bankas, praneša „Reuters“.

 

Tačiau Kinijoje kriptovaliutos vis dažniau tampa nacionalinių represijų objektu, o pareigūnai tvirtina, kad ji yra žalinga aplinkai ir neturi jokios vertės. Kriptovaliutos „nėra teisėti pinigai ir neturi jokios realios vertės“, – praėjusį mėnesį pranešime spaudai sakė Kinijos liaudies banko Finansinių vartotojų teisių apsaugos biuro direktoriaus pavaduotojas Yinas Youpingas.

 

Kinijos ir Švedijos centriniai bankai nėra vieniteliai išreiškiantys savo abejones dėl pagrindinės skaitmeninės valiutos, ypač atsižvelgiant į pastarąją tendenciją, kai vyriausybės diskutuoja apie galimybę sukurti savo centralizuotas ir vyriausybės remiamas skaitmenines valiutas.

 

„Bitkoinas, atsižvelgiant į jo veiklos trūkumus ir energijos neefektyvumą, jokiu būdu nėra tinkamas palyginimas su technologijomis, kurias galime naudoti centrinio banko skaitmeninėje valiutoje“, – praėjusio mėnesio konferencijoje sakė Anglijos banko „fintech“ direktorius.

 

Bitkoino kelias nelengvas. Įdomu, ar šalys, įsivedusios ir ketinančios įsivesti bitkoiną, paskatins likusį pasaulį žengti šiuo keliu.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite