Visuotinis atšilimas pakeitė Žemės ašį: kaip tai kelia grėsmę žmonijai


Dėl spartesnio ledynų tirpimo pasislinko poliai ir žemės ašis. Tai įrodo keli tyrimai. Visas procesas prasidėjo 1990-ųjų pradžioje ir vis dar aktyviai tęsiasi. Dėl atšilimo ir daugybės kitų veiksnių mūsų planetos svoris keičiasi ir jos ašis keičiasi.

 

Žemės ašis eina per pietų ir šiaurės polius, tačiau šie taškai nėra fiksuoti. Per pastaruosius 30 metų ištirpo daug ledynų, planeta prarado šimtus milijardų tonų ledo. Dėl to poliai pasikeitė. Mokslininkai nustatė, kad ašis krypsta iš pietų į rytus. Jau šiandien atstumo skirtumas siekia 4 metrus.

 

Visuotinis atšilimas stipriai veikia polių padėtį, juos išstumdamas. Shanshan Dengue vadovaujama mokslininkų komanda iš Žemės geografijos mokslų ir gamtos gamtos išteklių instituto analizavo „Grace“ palydovo vaizdus.

 

Pagrindinė visuotinio atšilimo priežastis yra mokslinis ir technologinis procesas bei žmogaus veikla. Per pastarąjį pusšimtį metų žmonija pažodžiui sunaikino žemės išteklius. Jei nepersvarstysite savo požiūrio į vartojimą ir nesustosite laiku, gali įvykti dramatiškų pokyčių. Pavyzdžiui, dienos trukmė gali pasikeisti.

 

Apklausos 14 šalių rodo, kad dauguma žmonių yra paniškai bijo dėl klimato pokyčių ir galimų nelaimių. Kitais klausimais nežinoma, ar žmonija sugebės taip greitai persvarstyti savo požiūrį į išteklių vartojimą.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nesvarbu

Kiek pamenu is mokyklos laiku tai kad zemes asis kinta pastoviai lygtais 30laipsniu

Taip pat skaitykite