Matote būsimą brangiausią Volvo pasaulyje – prašoma suma perkopia aštuonženklę sumą ir viskas dėl vienos gudrybės


Visame pasaulyje žinomo automobilių gamintojo Volvo inovacijų istorija įspūdinga. Automobiliai saugūs, patikimi, o svarbiausia net senstelėję išlaiko savo vertę. Tik ar kas pagalvojote, kad senstelėjęs V70 universalas galėtų lygiuotis su sportiniais Ferrari, o už jį prašoma sumą perkoptų aštuonženklę sumą? Dėl vienos gudrybės ši istorija – ne pramanas.

 

Dar kartą įsižiūrėkite į parduodamo automobilio nuotrauką. Panašų automobilį tikrai matėte gatvėse, patys vairavote, o gal net dabar tokį turite. Tačiau ko tikrai negalite turėti, tai ikoniškų registracijos numerių „NEW YORK NEW YORK“.

 

Niujorkas yra visame pasaulyje garsus miestas. Gausiai lankomas megapolis turi ne vieną prekinį ženklą, kurį kaip suvenyrą norisi parsivežti namo. Automobilių numeriai su Niujorko miesto ir valstijos pavadinimu bus sąrašo viršuje. Tik parduotuvėse pirktieji – suvenyrai, o ant parduodamo Volvo yra tikrieji ir vieninteliai kelyje legalūs numeriai.

 

Kaip pasakoja automobilį parduodantis savininkas, praeito amžiaus 8 dešimtmetyje Niujorko valstijoje įsigaliojo įstatymas leidžiantis įsigyti vardinius automobilio numerius. Jis įkalbėjo savo tėtį nusipirkti numerius „NEW YORK NEW YORK“. Jie žinojo, kad tai išsiskiriantys numeriai, bet negalėjo numatyti kokia vertė bus ateityje. Taip išskirtiniai numeriai nugulė ant „Buick Rivera“, paskui ant kito Volvo, kol galiausiai atsidūrė ant šio 1998 metų Volvo V70 universalo buferių.

 

Niujorko valstija neleidžia parduoti mašinos registracijos numerio, tačiau teisėtas mašinos savininkas, susitvarkęs formalumus, gali juos perkelti ant bet kurio kito automobilio. Taigi prašoma 20 milijonų dolerių (18 mln. eu) suma, jei tik bus gauta, neabejotinai bus didžiausia istorijoje suma sumokėta už Volvo automobilį. Nors vertingiausia pirkinio dalis tikrai ne automobilis.

 

Į Top 10 brangiausiai parduotų kolekcinių mašinų sąrašą toks pardavimas nepatektų, tačiau sandoris būtų netoli pavyzdžiui ikoniško 1956 metų Ferrari 290 MM. Sukurta specialiai Mile Miglia lenktynėms, priklausė oficialiai Ferrari lenktyniniai komandai. Sportinį bolidą vairavo žymūs to meto lenktynininkai Juan Manuel Fangio, Phil Hill ir seras Stirlingas Mosas. Už Ferrari 2018 metais buvo sumokėta 22 milijonų dolerių suma RM Sotheby‘s aukcione.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ar kas ryšis pirkti paprastą automobilį už kolekcinio automobilio kainą? Tikėtina, kad pirkėjų gali atsirasti. Išskirtiniai automobilių numeriai pamažu tampa vertybėmis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

2008 metais Jungtiniuose Arabų Emyratuose buvo parduotas Dubajaus registracijos numeris su skaičiumi „1“ už 14 milijonų dolerių. Tuomet vyko labdaros aukcionas, o didelė dalis surinktų lėšų buvo skirtos ligoninėms. Aplinkybės galėjo išpūsti kainą.

 

2018 metais žinomas Anglijos verslininkas Afzal Kahn pareiškė sutiksiantis už 20 milijonų dolerių parduoti jam priklausantį britišką „F1“ registracijos numerį. Kombinacija turi aiškią asociaciją su Formulės 1 lenktynėmis. Pardavimas įvyktų be riboto leidimo Bugatti Chiron Super Sport automobilio ant kurio puikuojasi minėtoji kombinacija. Tuometis savininkas žiniasklaidai sakė, kad parduoti už 5 ar 10 milijonų dolerių jam buvo siūloma ne kartą.

 

Už kuklesnes sumas, bet vis tiek siekiančias šimtus tūkstančių ar net milijonus dolerių, automobilių registracijos pardavimus girdime kasmet. Visos jos susijusios su žymiomis vietomis, įvykiais arba kombinacijos skambesys primena sėkmę (kas dažnai vertinama Rytų šalyse). Tikėtina, kad už tikrai didelę sumą „NEW YORK NEW YORK“ numeriai galiausiai atsidurs ar kur kas retesnio ir brangesnio automobilio.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
yeah...

Kazkaip ne i tema cia

Taip pat skaitykite