NASA „Apollo 11“ misija gali sukelti gyvybės Žemėje mirtį


NASA misija „Apollo 11“ galėjo baigtis visų gyvybių Žemėje mirtimi. NASA, nuleidusi astronautus į palydovą, prisiėmė labai didelę riziką.

 

Kai žmonės pirmą kartą pradėjo kalbėti apie žmonių išsiuntimą į kosmosą, daugelis bijojo, kad gali būti tai labai pavojinga. Be to, buvo nuogąstauta, kad į Žemę grįžę astronautai gali atsinešti pavojingų virusų ar mikroorganizmų, kurie sukels visos mūsų planetos gyvybės mirtį.

 

Tuo pat metu tokio įvykių vystymosi tikimybė buvo minimali, nes niekas netikėjo, kad mėnulyje gali egzistuoti gyvybė. Astronomas Carlas Saganas 1969 m. Parengtoje ataskaitoje perspėjo, kad grįžę į Žemę astronautai privalo griežtai laikytis karantino priemonių. Priešingu atveju „Apollo 11“ misija gali rimtai pakenkti žmonėms ir planetai.

 

NASA po tokių pareiškimų pradėjo nervintis, todėl vis dėlto organizavo kai kurias karantino priemones. Erdvėlaivyje buvo įrengtas specialus karantino punktas, kuris turėjo pasiimti žmones jiems išlipus Ramiajame vandenyne. Be to, grįžę iš mėnulio, astronautai tris savaites turėjo būti izoliuoti.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
...

Tu gal gatves šluok, o ne straipsnius rašyk. Bent visuomenei naudingą darbą atliksi. Clickbaitiniai straipsniai tik visiškų šiukšlių rašomi, o tu vienas jų.

Taip pat skaitykite