Išsami informacija apie nacistinės Vokietijos slaptą operaciją tyrinėti Antarktidą


Prieš pat Antrojo pasaulinio karo pradžią naciai bandė ieškoti vietų, kur galėtų būti karinės bazės. Antarktida jiems atrodė geriausias variantas. Būtent ten 1938 m. Buvo išsiųsta ekspedicija, kurią sudarė 82 žmonės. Pasak portalo, jie galėjo ištirti šį žemyną, taip pat rado vietą, kur galėtų pastatyti karinę bazę.

 

Ispanijos interneto leidinys „El Diario“ pateikė išsamią informaciją apie šią ekspediciją. Naciai naudojo „Passat“ ir „Borey“ vandens lėktuvus, kuriuos anksčiau buvo patobulinę, kad galėtų lengvai atlaikyti žemesnę nei 50 laipsnių temperatūrą. Leidinyje pažymėta, kad ekspedicijoje buvo numatytos nuostatos tik vienam mėnesiui. Be to, jie pasiėmė nacių vėliavas, kuriomis jie planavo pažymėti teritoriją.

 

Komanda beveik mėnesį keliavo į Antarktidą. Jie nusileido karalienės Maudo žemės rajone. Iš pradžių naciai prižiūrėjo šį regioną, nes net kelerius metus prieš ekspediciją jiems reikėjo vietų pietiniame pusrutulyje įrengti karinę bazę. Vėliau tai tapo priežastimi, dėl kurios kilo konfliktas su kai kuriomis šalimis. Antarktidą Hitleris patraukė dėl to, kad tai buvo geras papildomo pelno šaltinis.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ass

Aha, labai issami informacija. ;)

Taip pat skaitykite