Billas Gatesas: „aš nesu Marso žmogus“. Milijardierius tiesiai šviesiai apie tai, kam geriau išleistų savo pinigus, bet pasisakė ir apie Eloną Muską


„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas paaiškino, kad jis paprasčiausiai nėra „Marso žmogus“, ir kad jis mieliau išleistų pinigus tymų vakcinoms ir kovai su klimato kaita, nei persikeltų į Marsą.

 

Billo Gateso nuomonė pirmadienį buvo transliuojama „New York Times“ tinklalaidėje „Sway“.

 

„Ne, aš nesu Marso žmogus“, – „Sway“ sakė Gatesas. „Aš pažįstu daugybę Marso žmonių. Bet, žinote, man tai netaikoma“.

 

Visgi, Billas Gatesas nėra nusiteikęs priešiškai į tokius Marso užkariavimo planus. Jis gyrė panašius į Eloną Muską ir viską, ką jis pasiekė kalbant apie elektromobilius, pavadindamas „Tesla“ generalinio direktoriaus kūrybą „vienu didžiausių indėlių į klimato pokyčius“.

 

Gatesas taip pat pabrėžė, kad darbas su elektromobiliais buvo lengvoji dalis, o didesnėms pramonės šakoms reikia didelio apsivalymo tvarumo požiūriu.

 

„Mes iš esmės nepakankamai dirbame dėl svarbių dalykų: plieno, cemento, mėsos“, – paaiškino Gatesas. „Ir, deja, tai, ką žmonės galvoja – elektra, keleiviniai automobiliai – yra tik trečdalis problemos. Taigi turime dirbti su dviem trečdaliais.“

 

Taigi, užuot finansavęs kosmines misijas Raudonojoje planetoje, Gatesas mieliau išleidžia dalį savo turto su Žeme susijusioms problemoms spręsti, tokioms kaip tymų vakcinos, kiti sveikatos klausimai ir klimato krizė.

 

Akivaizdu, kad Gatesas įsitraukė į tai, kas jam rūpi. Pavyzdžiui, jo branduolinės energetikos projektas, pristatytas praėjusiais metais, tikisi kovoti su klimato kaita, ir jo aiškūs įspėjimai, kaip galiausiai dėl klimato kaitos nulemtų mirčių bus daug daugiau nei dėl COVID-19 pandemijos. Ir tai tik keli jo teiginiai.

 

Billas Gatesas žinomas kaip praktiškas žmogus, puikiai suvokiantis, kaip viskas susiklostys. Paprastai, kai jis kažką numato, taip ir atsitinka. Taigi, kai jis pasidalins savo prognozėmis apie kitas pagrindines grėsmes, su kuriomis susidurs žmonija, galbūt turėtume į tai rimtai atkreipti dėmesį.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
...

Ar jis numato ir taip nutinka, ar prisideda, kad taip nutiktų? Daug lengviau kovoti su priešu, kai jį pats sukuri.

Taip pat skaitykite