Mirštantys žmonės gali girdėti viską, kas vyksta aplink


Mokslininkai įrodė, kad žmonės, kurie jau yra netoli mirties būsenos, girdėjo absoliučiai viską, kas vyksta šalia jų.

 

Klausa yra paskutinis dalykas, kurį praranda mirštantys žmonės. Jie puikiai girdi viską, kas jiems sakoma iki paskutinio atodūsio. Elizabeth Bludon iš Britų Kolumbijos universiteto kalba apie buvimą šalia mirštančiųjų ir pokalbį su jais iki paskutinio.

 

Neurologai atliko dar vieną tyrimą, kuriame dalyvavo mirštantys žmonės. Ant jų buvo uždėti specialūs dangteliai su elektrodais, kurių pagalba buvo galima užfiksuoti smegenų reakcijas į muziką ir jos tono pokyčius. Smegenys puikiai reagavo į garsus, o tai rodo, kad asmuo juos puikiai girdėjo, nors jis buvo mirties būsenoje. Reakcija taip pat buvo užfiksuota, net jei asmuo buvo be sąmonės ir neparodė jokių gyvybės ženklų. Dėl šios priežasties mokslininkai padarė išvadą, kad iki paskutinės akimirkos žmonės gali išgirsti viską, kas vyksta šalia jų.

 

Tyrimo rezultatus mokslinis žurnalas „Nature“ paskelbė Bludonas ir jo kolegos. Ateityje ekspertai nori išsiaiškinti, kiek laiko žmogus išlaiko sugebėjimą suprasti, ką girdi, ir ar mirdamas gali jausti prisilietimus.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite