Ši šalis uždraudė „Facebook“ – priežastys yra visai kitokios, nei bandytumėte spėti


Socialinis tinklas „Facebook“ visada buvo kritikuojamas dėl, atrodo, prastėjančio funkcionalumo, palankios terpės kibernetinėms patyčioms ir, žinoma, asmeninių duomenų rinkimo. Tačiau, jei norite naudotis „Facebook“, naudokitės – patys esate už save atsakingi. Nors viena valstybė „Facebook“ ką tik uždraudė dėl patyčių ir melo.

 

Saliamono Salos – tai valstybė Ramiajame vandenyne į rytus nuo Naujosios Gvinėjos. Ji yra išsidėsčiusi per 6 dideles ir kelis šimtus mažesnių salų. Šalyje gyvena apie 650 tūkstančių žmonių. Jie verčiasi žemdirbyste, turizmu, žvejyba. Ši šalis dabar yra pamėgsta vandens sporto mėgėjų, ypač nardytojų, tačiau tikėtina, kad apie ją niekas nekalbėtų, jei ne „Facebook“ draudimas.

 

Tiesa, šiuo metu Saliamono Salų ministras pirmininkas Manasseh Sogavare teigia, kad draudimas yra laikinas. „Patyčios „Facebook“ yra labai paplitusios, žmonės yra šmeižiami naudojant netikras anketas, jų metų metus kurta reputacija dažnai yra sugriaunama per kelias minutes“, ministras pirmininkas kalbėjo parlamente.

 

Kol kas neaišku, kaip šis draudimas atrodys ir kaip vyriausybė užtikrins, kad jo būtų laikomasi. Jis jau sulaukė didelės kritikos – opozicijos atstovai teigia, kad „Facebook“ draudimas riboja asmeninę laisvę, ypač saviraiškos laisvę. Tačiau, nepaisant kritikos, Sogavare pasiekė savo – praeitą savaitę įstatymas buvo priimtas, nors kaip jis veiks techniškai, kol kas neaišku. Saliamono Salų gyventojai naudojasi socialiniu tinklu ir toliau.

 

Įdomu tai, kad Sogavare teigė, kad šis žingsnis yra reikalingas apsaugoti vaikus. Tačiau Civilinės aviacijos ministras Peteris Shanelis Agovaka atskleidė kitą priežastį – patyčios „Facebook“ dažnai yra nukreipiamos prieš vyriausybės narius. Tai ir dalijimasis informacija apie korupciją ir supykdė ministrą pirmininką.

 

Panašius draudimus planuoja arba bent jau svarstė ir kitos Ramiojo vandenyno šalys – Fidžis, Papua Naujoji Gvinėja bei Samoa.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite