Iš Mėnulio į Žemę grįžo „Apollo“ įranga su „gyvais vabzdžiais“


NASA specialistai rado „gyvų vabzdžių“ ant įrangos, kuri iš Mėnulio buvo grąžinta į mūsų planetą. Kai kurie ekspertai teigė, kad tai geriausias įrodymas, kad kosmose egzistuoja gyvybė.

 

Iki šiol NASA pradėjo „Artemis“ programą, kuri 2024 metais du astronautus atves į mėnulio paviršių. Tai bus pirmas kartas, kai žmogus užlipo ant palydovo paviršiaus po „Apollo“ projekto pabaigos. Užbaigus „Apollo 11“ misiją, NASA po kelių mėnesių pasiuntė šeštą misiją. Jos įgula grįžo atgal į Žemę turėdama daugiau, nei tikėjosi pamatyti kosmoso agentūros ekspertai.

 

Emmy Shira Teitel, kuri yra kosmoso istorikė, sakė, kad „Apollo 12“ misija buvo antroji pilotuojama misija, kurios metu įgula turėjo nusileisti ant mėnulio paviršiaus. Be to, astronautai turėjo papildomai restauruoti modernią įrangą – prieš porą metų sumontuotą zondą „Surveyor-3“. Specialistai taip pat norėjo sužinoti, ką Mėnulio aplinka gali padaryti bėgant laikui su tuo, kas yra palydovo paviršiuje.

 

Sethas Šostakas pridūrė, kad NASA iš pradžių buvo suinteresuota palikti tam tikrą įrangą mėnulio paviršiuje. Tai labai svarbus eksperimentas. Jei ateityje planuojama pastatyti bazę ant mėnulio, tuomet turite iš anksto pasiruošti tam, kas jam gali nutikti.

 

Tačiau mokslininkams grįžus į Žemę jie buvo šokiruoti. Kameroje jie rado kažką gyvo, kuris dvejus metus praleido mėnulio paviršiuje. Planetos mokslininkas Chrisas McKay’us teigė, kad tai gali būti geriausias įrodymas, kad gyvybė egzistuoja ne tik mūsų planetoje.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite