Rasti medžio fragmentai ir nagai, galėję nukryžiuoti Jėzų Kristų


Mokslininkai Jeruzalėje atrado medžio ir nagų fragmentus, kurie galėjo nukryžiuoti Jėzų Kristų. Ginčai dėl jų autentiškumo tebevyksta mokslo sluoksniuose.

 

Be medžio ir vinių, archeologai taip pat rado kaulą. Palaikai buvo laikomi I amžiaus urve laidoti, kur jie galėjo padėti likusį kunigą Kajafą, žydą, pasiuntusį Jėzų.

 

Tyrimo metu buvo išsiaiškinta ne tik nagų amžius, bet ir tai, kad jie iš tikrųjų nukryžiavo žmogų. Tyrimo vadovas Aryehas Shimronas atliko lyginamąją nagų analizę su kapo kaulų turiniu: kalkakmenio dėžėse buvo mirusiųjų kaulai.

 

Urve sandėliuojamos medžiagos turi nedidelių nukrypimų, susijusių su topografija, dirvožemio sudėtimi, klimatu toje vietovėje ir augalais. Urvuose puikiai išsaugomos fizinės ir cheminės savybės.

 

Tik Kajafo oloje, remiantis mokslininkų išvadomis, nagus buvo galima laikyti. Iš viso archeologai ištyrė 25 kapus. Ekspertai taip pat atkreipė dėmesį į mažus suakmenėjusius medienos gabalus rūdijime. Medžiaga buvo išsaugota labai gerai, todėl mokslininkai gali drąsiai teigti, kad medis nebuvo dirbtinai pritvirtintas.

 

Daktaras Shimronas, buvęs geologas, mano, kad šiuo metu nėra tiesioginių nagų ryšio su Kristumi įrodymų. Vienintelis faktas yra tas, kad jie buvo Kajafo oloje. Tačiau mokslininkai nėra visiškai tikri, ar laidojimo vieta iš tikrųjų priklausė Caiafui.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite