Negyva žvaigždė mūsų galaktikoje pasiuntė naują radijo signalą


Šių metų pradžioje mokslininkai Paukščių Tako galaktikoje sugavo radijo signalą iš mažos negyvos žvaigždės. Kaip tapo žinoma, kūnas nenustoja siųsti signalų į Žemę.

 

Magnetar SGR 1935 + 2154“ dar kartą paskelbė apie savo buvimą, suteikdamas mokslininkams dar vieną galimybę ištirti kosmoso paslaptį. CHIME / FRB bendradarbiavimas radijo signalą įrašė spalio 8 d. Iš viso įvyko trys trijų milisekundžių serijos.

 

Astronomė Deborah Goode iš Kanados Britų Kolumbijos universiteto pažymėjo, kad ekspertai buvo patenkinti kitu įvykiu. Kruopštus reiškinių tyrimas padės išsiaiškinti magnetarų ir greitų radijo bangų ryšį.

 

Šiuo metu mokslininkai analizuoja įrašytus signalus. Anksčiau jie ateidavo tik iš galaktikos ribų. Dabar sprogimus tam tikru mastu siunčia artimi objektai. Pirmą kartą apie signalus jie pradėjo kalbėti 2007 m. Keista, kad vis dar nėra aiškios jų kilmės idėjos. Astronomai stengiasi išsiaiškinti aplinkybes, kurios juos sukelia.

 

Greitas radijo sprogimas yra reiškinys, kai generuojamos galingos radijo bangos. Kai kurios žvaigždės skleidžia daugiau energijos nei milijonai saulės. Kiekvieno signalo trukmė neviršija kelių milisekundžių.

 

Kažkaip neįmanoma numatyti signalų, nes jie pasirodo vieną kartą ir praktiškai nesikartoja. Be to, jie pasirodo taip toli, kad teleskopai nesugeba atpažinti atskirų žvaigždžių.

 

Kalbant apie SGR 1935 + 2154, magnetaras yra už 30 tūkstančių šviesmečių nuo mūsų. Ankstesnis signalas buvo gautas šių metų balandžio 28 d.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite