Japonija rengiasi kurti žmogaus ir gyvūno hibridus

Vyriausybei patvirtinus kontraversiškus kamieninių ląstelių tyrimus Japonijoje rengiamasi embriono formoje vystyti žmogaus-gyvūno hibridus.

 

Žmogaus ląstelės bus auginamos žiurkės ir pelės embrionuose, ir tuomet tolesniam Tokijo universiteto eksperimentų vykdymui, jos bus patalpintos surogatiniame gyvūne.

 

Teigiama, kad šis darbas, kuriam vadovaujama pripažintas genetikas Hiromitsu Nakauchi, gali tapti gyvybiškai svarbiu pirmuoju žingsniu link organų auginimo, kurie galiausiai, esant poreikiui, galėtų būti transplantuoti į žmones, rašo independent.co.uk.

 

Visgi, tyrimo oponentams kyla susirūpinimas dėl to kad mokslininkai ima vaidinti Dievą.
Jie nerimauja, kad žmonių ląstelės galėtų „nuklysti“ už numatytų organų ribų į kitas gyvūnų dalis ir efektyviai sukurtų padarą, kuris būtų dalinai gyvūnas, o dalinai – žmogus.

 

Dėl šios priežasties tokie užsitęsę eksperimentai buvo uždrausti ir pastaraisiais metais visame pasaulyje buvo nebefinansuojami.

 

Visgi, kovo mėnesį šie įstatymai buvo sušvelninti, kuomet šalies švietimo ir mokslo ministerija paviešino naujas gaires, kurios teigia, kad tokie kūriniai dabar galėtų būti įgyvendinti.

 

Teigiama, kad procesai bus vykdomi lėtai ir bent kelis metus nebus bandoma iki galo išvystyti hibridinių embrionų, vietoje to bus auginami hibridiniai pelės embrionai iki 14,5 dienų, kada gyvūnų organai dažniausiai ir susiformuoja, o hibridinių žiurkių embrionai – iki 15,5 dienų.
Tokias atsargumo priemones teigiamai priėmė šalies bioetikai.

 

Manoma, kad tai leis palaikyti dialogą su visuomene, kuri jaučia nerimą ir nuogąstavimus.

 

Šaltinis: https://www.gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
paprika [aitrioji]

zmogus gali vaidint valdova, dieva, isminciu ir ka tik sugalvoja..bet, kai Dievui nusibos, kelio atgal nebus…. …

CNN

O kada dievui nusibos? ir kas tada ivyks?, del musu veiklos ištirps ledunas, kils potvyniai, o tada bus proga sakyt, kad dievo cia darbas??

Marlena

Geriau tegu nebando

Taip pat skaitykite