Po viešos ataskaitos garsi etiopė pažėrė kaltinimus „UNICEF Lietuva“: „Pinigai nepasiekia Afrikos vaikų“

Trečiadienį verslininkė iš Etiopijos Eskedar Maštavičienė viešai pasipiktino Jungtinių Tautų fondo UNICEF padalinio Lietuvoje paskirstomomis lėšomis. Jos įsitikinimu, didžiules sumas iš labdaros surenkanti įmonė tik dalį pinigų skiria vaikams. Tai nėra pirmas kartas, kai moteris suabejoja šios organizacijos veikla Lietuvoje.

 

Viešai pasisakyti Eskedar paskatino neseniai birželio pirmąją vyksiantis kasmetinis bėgimas „Už kiekvieną vaiką“, kuriame kviečiami dalyvauti vaikai ir nuo vaikystės ugdytis atsakomybę, prisidėti prie prasmingų darbų. Tiesa, norint užregistruoti vaiką UNICEF vaikų bėgimą ir užtikrinti, kad jis gaus rėmėjų dovanojamus UNICEF marškinėlius ir medalį, reikia sumokėti mažiausiai 5 eurų „Svarbus kiekvienas vaikas“ mokestį.

 

Bėgimo akcija ir paramos koncertas Eskedar jau ne vienerius metus kelia klausimą, ar suaukoti pinigai paskirstomi tinkamai, ar pasiekia vargingai gyvenančius vaikus.

 

„Praėjo metai, o jokių paaiškinimų iš UNICEF Lietuvos pusės dėl vaikų vardu surinktų ir vaikų nepasiekusių pinigų nėra. O toliau naudojama „Afrikos vaikams“ retorika? […]

 

Toliau bėgs tie, kurie nieko nežinos, o birželio 1 dieną net ir padainuos už Afrikos vaikus, surinks pinigų, susimokės režisieriams, ištaškys dar per metus pinigėlius, tada dar kitais metais padarys koncertą. Na va, tokia sunki UNICEF Lietuvos kova už kiekvieną vaiką“, – rašo Eskadar feisbuke.

 

Anot jos, nevyriausybinė organizacija jau prieš metus turėjo pasiaiškinti už vaikų vardu surinktas, tačiau jų nepasiekusias, lėšas.

 

„Man įdomu, ar visos NVO (nevyriausybinės organizacijos – red.past.) gali taip elgtis be jokios atsakomybės?“, – feisbuke klausė Eskedar.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„UNICEF Lietuva“ veikla pasipiktinusi E.Maštavičienė teigė besiremianti neseniai viešai paskelbta įmonės veiklos ataskaita, kurioje, jos teigimu, akivaizdžiai matosi, kad lėšos yra paskirstomos netinkamai.

 

„Paramai – kas penktas euras. Kaip žiniasklaidai yra sakiusi J.Majauskaitė-Staniulėnė, pagal tarptautinį UNICEF standartą, 75 proc. suaukotų pinigų atitenka paramai, o 25 proc. – UNICEF padaliniui išlaikyti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kaip rodo Lietuvos registrų centrui pateikta ataskaita, „UNICEF Lietuva“ pajamos pernai siekė beveik 200 tūkst. eurų. Tiesa, iš jų tik 38,9 tūkst. eurų buvo pervesta kaip įnašas (įsipareigojimas) į UNICEF fondą“, – rašė Eskedar.

 

Eskedar užkliuvo, kad bendrosios ir administracinės išlaidos siekė 40,4 tūkst. eurų, iš jų patalpoms Vilniaus senamiestyje skirta 11,6 tūkst. eurų, transportui – 5,4 tūkst. eurų. Darbuotojams išlaikyti „UNICEF Lietuva“ 2017-aisiais išleido 35,2 tūkst. eurų. Anot Eskedar, pagal viešus duomenis įmonėje dirba vienas žmogus – UNICEF vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniulėnė.

 

Šaltinis: https://www.15min.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite