Archeologai Sibire atkasė du įspūdingus burtininkų kapus: archeologai teigia, kad dar nėra matę nieko panašaus (Video)

Archeologai Sibire atkasė du nepaprastus bronzos amžiaus kapus, kurių kiekviename palaidotas šamanas su savo įspūdingais reikmenimis, rašo „IFL Science“. Vienas iš dvasinių vedlių buvo palaidotas vilkintis kostiumu, pagamintu iš daugmaž 50 paukščių snapų, kitas – su kažkuo panašiu į akinius, pagamintus iš bronzos.

 

Abu radiniai aptikti Novosibirsko regione esančioje Ust-Tartas acheologinėje radimvietėje – ten pat, kur buvo iškasinėta jau 30 kitų senovinių kapų. Tačiau, kaip Lilija Kobeleva iš Novosibirsko Archeologijos ir etnografijos instituto sakė leidiniui „Siberian Times“, „niekas, ką buvome radę anksčiau, nebuvo taip įspūdinga, kaip šie du kapai“. Mokslininkės teigimu, šie du vyrai bendruomenėje vaidino itin svarbias roles.

 

Manoma, kad „paukščių žmogaus kostiume“ panaudoti gervių ir garnių snapai – bet dar reikia atlikti pilną jų analizę. Paukštiškoji puošmena dengė vyro sprandą ir galvą, tad, teigia L.Kobeleva, tai galėjo būti kokia nors apsauginė antkaklė.

 

Mokslininkai dabar planuoja praleisti mėnesius kruopščiai atskirdami plunksnas – kad nustatytų tikslų jų skaičių ir sužinotų, kaip jos buvo pritvirtinti, nes nėra jokių matomų tvirtinimo skylių.

 

Antrasis skeletas buvo aptiktas kelių aukštų kape, kurio viršutiniame aukšte, atskirtame medine lenta, buvo palaidoti du vaikai – manoma, penkerių ir dešimties metų amžiaus. Apatiniame kape gulėjo suaugusio žmogaus skeletas, šalia kurio kaukolės gulėjo objektas, labai panašus į akinius.

 

Senoviniai akiniai susideda iš dviejų bronzinių pusrutulių ir juos juosiančio tiltelio, nors archeologai nėra tikri, ar tai pomirtinė kaukė, ar susijęs su šio žmogaus dvasinėmis praktikomis jam dar esant gyvam.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Šalia kaulų buvo rasti ir kiti ceremonijiniai daiktai – tarp jų ir penki pusmėnulio formos akmenų pakabukai.

 

Abu šie įspūdingi radiniai datuojami 5000 metų ir ko gero priklausė Odinovo kultūrai, tuo metu gyvenusiai radimvietės regione. Ir nors tikroji rastų daiktų paskirtis vis dar išlieka paslaptimi, jie vis dėlto pateikia keletą jaudinančių užuominų apie senovės medžiotojų socialinius ir religinius papročius.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

Šaltinis: http://www.technologijos.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite