Pirmadienį per užtemimą į Mėnulį rėžėsi meteoritas! VIDEO

Pirmadienį vykusio visiško Mėnulio užtemimo stebėtojai gavo unikalią progą išvysti ir kai ką daugiau. Įspūdingo užtemimo metu įvyko pirmasis toks žinomas meteorito susidūrimas su Žemės palydovu.

 

Vadinamoji „Kruvinoji vilko superpilnatis“ privertė milijonus žmonių visame pasaulyje stebėti šį reiškinį savo akimis, o daugelis tai darė stebėdami užtemimą tiesioginėje transliacijoje internetu. Užtemimo metu dalis žmonių išvydo nedidelį blykstelėjimą, trumpą geltonos spalvos žiežirbą, kuri Mėnulio paviršiuje buvo matoma tiesioginės transliacijos metu, informuoja newscientist.com.

 

 

Vienas Reddit.com vartotojas iškėlė hipotezę, kad tai galėjo būti susidūrimas su meteoritu, o tuo tarpu kiti analizavo įrašą, ieškodami to įrodymų. Blykstelėjimas matomas mažiausiai trijuose skirtinguose įrašuose.

 

Jose Maria Madiedo iš Huelva universiteto Ispanijoje patvirtino, kad susidūrimas buvo tikras. Daugybę metų jis ir jo kolegos vylėsi išvysti meteorito smūgį į Mėnulio paviršių, kuris įvyktų jo užtemimo metu, tačiau tokių reiškinių ryškumas apsunkina stebėjimo sąlygas.

 

Anksčiau buvo nufilmuoti keli kiti Mėnulio ir meteoritų susidūrimai, tačiau visi jie vyko ne užtemimo metu.

 

Šia proga Madiedo nuo keturių iki aštuonių padvigubino teleskopų skaičių, kurie stebėtų skirtingas Mėnulio dalis, taip tikėdamasis pagaliau išvysti meteorito smūgį. „Aš jaučiau, kad šis kartas bus būtent tas, kuomet tai įvyks,“ – sakė Madiedo.

 

Po užtemimo programinė įranga automatiškai išskyrė blykstelėjimą, kurį įamžino keli mokslininko teleskopai. Tai leidžia patvirtinti, kad blyksniai, kuriuos matė tiesioginės transliacijos žiūrovai nebuvo eilinės optinės kamerų sensorių anomalijos.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Aš buvau labai, labai laimingas kai tai įvyko,“ – sakė Madiedo. Jis pabrėžia, kad blykstelėjimas buvo ganėtinai žymus ir įvykęs akimirką, kuomet užtemimas nebuvo pernelyg ryškus, dėl ko ir susidūrimas buvo lengviau pastebimas.

 

Nors jis dar oficialiai neapskaičiavo su Mėnuliu susidūrusios kosminės uolienos dydžio, visgi, Madiedo mano, kad ji galėjo sverti apie du kilogramus, o jos dydis prilygo maždaug futbolo kamuolio dydžiui.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

Tai dar kartą primena mums, kad Saulės sistema yra labai dinamiška erdvė.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Zinoma

meteoritas

Zinoma

:DDDDDDDDDD

P900

I zeme kas minute beroc 127 nukrenta.

Nematoma

Matomoje nuo Žemės Mėnulio pusėje susidūrimo gana mažai, nes laisvą erdvę užstoja didelė žemės planeta, bet nematomoje M4nulio pusėje jų šimtus kartų daugiau! Nekeliaukite į nematomą pusę!

P900

Na Japonai dabar turetu atsakyt i si klausima :)ir palidovas, ir menuleigis :)

Obser

Nesvarbu kuri puse, bombarduojama is visu pusiu vienodai.

Taip pat skaitykite