Planetų paieškos teleskopas kosmose „Kepler“ tapo istorija

Po maždaug devynerių metų kosminėje erdvėje kosminiam teleskopui “Kepler” baigėsi degalai, kaip ir tikėtasi. Todėl teleskopas buvo paleistas į pensiją, vakar JAV kosmoso tyrimų agentūra (NASA) per surengtą spaudos konferenciją paskelbė trumpą pranešimą spaudai: “Kepler” turėtų likti savo saugioje vietoje Saulės orbitoje. Jis nebegalės siųsti arba priimti duomenų.

 

Kosminis teleskopas „Kepler“ iki šiol atrado 70% iš 3800 patvirtintų ne Saulės orbitos planetų.

 

Planetų medžiotojas, pavadintas pagal vokiečių astronomo Johane Keplerio vardą (1571-1630 m.), Buvo išsiųstas į kosmosą 2009 m., Ieškodamas planetų už mūsų Saulės sistemos. Nuo to laiko “Kepler” rado ne vieną tūkstantį tolimų planetų. Tačiau misijos metu kilus techninams sunkumams, nuo 2013 m. “Kepler” veikė tik ribotu režimu.

 

“Kepler” įpėdinis jau pradėjo veikti: balandžio mėn. Kosminis teleskopas “Transiting Exoplanet Survey Satellite” (TESS) buvo paleistas iš JAV valstijos Floridos, ieškodamas planetų kosminėje erdvėje.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite