Pasirodo, kad medžiai irgi turi jausmus, myli, apsikabina, ir rūpinasi vieni kitais, kaip brandžios poros.


Neseniai atlikti tyrimai mums parodė, kad medžiai turi jausmus, myli, apsikabina ir rūpinasi.

Remiantis moksliniais duomenimis, medžiai yra protingesni nei mes kada nors įsivaizdavome.

Peter Vohleben yra vokiečių mokslininkas, kuris ne tik apsuptas medžių, tačiau paaukojo visą savo gyvenimą mokslui apie medžius.

Jis sukūrė dokumentinį filmą “Intelektualiniai medžiai” su Britų Kolumbijos universiteto ekologu Susanu Simardu.

Pasak mokslininkų, medžiai turi kažką panašaus į tai, ką vadiname širdies ritmais. Danijos mokslininkas naudojo lazerinį nuskaitymo metodą, kad būtų galima tiksliai nustatyti 22 medžių ir krūmų rūšių šakų ir lapų vietą. 2015 m.

Jis paskelbė pastebėjimus apie didelius netikėtus eismo ciklus.

Taip pat buvo nustatyta, kad kai kurie medžiai vieną naktį kelis kartus kelia ir nuleidžia savo šakas, nurodydami vandens ir cukraus gabenimo ciklą.

Viename iš teiginių mokslininkas paaiškino: “Nakties laikotarpiu kai kurie medžiai nuleidžia savo šakas 10 centimetrų (4 colių), prieš juos vėl pakeliant į saulę. Tai yra toks lėtas ir subtilus procesas, kuris neseniai tapo žinomas, kad jis yra gana įprastas ”

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
hmm

Su automatiniu vertėju tekstą išsiverst mokėjo, o suredaguot pagal lietuvių kalbą jau nebe? Kažkoks žodžių kratinys, nei aiškios pradžios, nei pabaigos :/

žemaitis

Viena supratau,kad medis judindamas šakas/kas priklauso vien dėl dienos ir nakties temperatūrų skirtumo ir sulčių cirkuliacijos/jau priskiriamas prie mąstančių būtybių.Dar gi mylisi,ir apsikabina…

Taip pat skaitykite