Savaitgalį tiesiai link Žemės skriejo asteroidas, laimei, jis suiro virš Pietų Afrikos

Praėjusį šeštadienį, birželio 2-ąją, buvo aptiktas link Žemės judantis asteroidas, tačiau jis nebekelia pavojaus. Anot NASA, kosminė uoliena suiro virš Pietų Afrikos.

Asteroidas pavadintas „2018 LA“, pirmąsyk buvo identifikuotas šeštadienio rytą, NASA finansuojamoje observatorijoje „Catalina Sky Survey“.
Mokslininkai nustatė, kad asteroidas judėjo tiesiai Žemės link, tačiau dėl vos 1,8 metro siekiančio jo dydžio, mokslininkai žinojo, kad jis greitai suirs vos patekęs į Žemės atmosferą, skelbia NASA.

Uoliena į Žemės atmosferą įskriejo maždaug 61000 km/val. greičiu. Daugybė stebėtojų Botsvanoje, pietinėje Afrikoje, pranešė sekmadienio popietę danguje išvydę ryškų ugnies kamuolį.

Dėl menko dydžio ir numatyto jo suirimo plačiajai visuomenei jokių perspėjimų nebuvo paskelbta.
Mokslininkai patenkinti tuo, jog šis realus atvejis leido jiems išbandyti savo galimybes ir suteikė šiek tiek pasitikėjimo savo kuriamais prognozavimo modeliais ir kaip jie gali adekvačiai reaguoti į potencialų didesnių objektų poveikį.

Nors šis asteroidas niekada nekėlė grėsmės, šis jo priartėjimas ir susidūrimas leido mokslininkams ištestuoti savo asteroidų sekimo technologijas.
Mokslininkai galėjo stebėti „2018 LA“ kelios valandos iki susidūrimo.

Tai yra vos trečias kartas, kai buvo nustatytas asteroidas, judantis susidūrimo trajektorija ir vos antrasis kartas, kuomet didelė poveikio tikimybė buvo prognozuojama gerokai prieš patį incidentą.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
kronos

galetu bent keliu simtu kilometru asteroidas reztis i sandnigeryna arba kokia afrika :D biski apmazintu populiacija

Taip pat skaitykite