Ką tokio svarbaus apie gyvybę Marse atskleidė NASA?


Užvakar vėlų vakarą (Lietuvos laiku) NASA pranešė apie svarbius atradimus Marse.

Tai ar jau atrasta gyvybė? Ne visai taip.

Ilgą laiką tyrinėdami Marsą ir ieškodami menkiausių gyvybės užuominų, mokslininkai skelbia apie naujausius atradimus, kurie sufleruoja, kad senovinės gyvybės pėdsakai Marse gali būti paslėpti.

Skelbiama, kad marsaeigis „Curiosity“ Raudonosios planetos uolienose atrado tikrai šį tą svarbaus.

Atlikus gręžinius uolienose identifikuotos ypač svarbios organinės molekulės. Tai tarsi savotiškos statybinės medžiagos, reikalingos gyvybei.

Per trejus tyrimo metus taip pat buvo patvirtinti ir metano koncentracijos svyravimai Marso atmosferoje, priklausomai nuo sezono. Visa tai galėjo atsirasti dėl geologinių procesų, sąveikos tarp vandens ir uolienų, bet mokslininkai neatmeta ir biologinės priežasties.

Mokslininkai nusiteikę ryžtingai ir diskusijos metu teigė, jog šie nauji atradimai Marse juos skatina ir toliau tęsti gyvybės paieškas.

Manoma, kad Raudonojoje planetoje prieš keletą milijonų metų galėjo vyrauti paprastos gyvybės formos, kuomet ji buvo vėsesnė ir drėgnesnė bei turėjo storesnę atmosferą, rašo upi.com.

Senovinių organinių molekulių rinkinys buvo paimtas iš Geilo kraterio, kuris yra 3,5–3,8 milijardo metų senumo, 5 cm. paviršinio sluoksnio.

Mokslininkai tai apibūdina kaip paliktus pėdsakus ar užuominas į kažką gerokai didesnio. Tai tarsi užčiuoptas siūlo galas.


Jei gyvybės čia niekada nebuvo kaip šios organinės dalelės čia pateko? Manoma, kad tai galėjo atkeliauti susidūrimo su meteoritu metu ar buvo palikti nežinomos gyvybės.

Kol kas priešakyje laukia dar daugiau tyrimų, kurie galbūt padės surasti atsakymus. Planuojamos naujos misijos ir ieškojimai bei dar gilesni gręžiniai, kurie gali praskleisti kvapą gniaužiantį paslapties šydą apie šią planetą.

Šaltinis: Gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Solar System

>> Geilo kraterio, kuris yra 3.8 milijardo metų senumo..

Kaip “mokslininkai” mėtosi milijardais, tai kaip turgaus bobutės, siekiančios efekto.. The all Solar System formed only about 4 miliards years ago.

:(

Lol

Kaip jie gauna visa vaizda? Ar tokiu atstumu traukia rysys?

Sachara

mano kukliomis žiniomis, marsaeigis susisiekia su Marso orbitoje esančiu pakabintu palydovu, o šis jau su prie Žemės esančiu satelitiniu palydovu, o tada jau gali susisiekti ir su paprastu satelitiniu mobiliaku.

Džekas Sperou

Taip ir yra

Taip pat skaitykite