Gvatemala skęsta pelenuose: ugnikalnis dar nenurimo, ieškoma likusių gyvų VIDEO


Naujausiais duomenimis, po sekmadienį Gvatemalą supurčiusios tragedijos, kuomet išsiveržė Fuego ugnikalnis, vis dar dingę 192 žmonės, o žuvo 99 (tik 23 iš jų buvo atpažinti).

San Miguel Los Lotes vietovė nuniokota ir užklota storu pelenų sluoksniu ir purvu. Pastatai tiesiog išsilydę, kai kurie vis dar šilti.

Iš skraidyklės (drono) nufilmuoti vaizdai primena scenas iš Vezuvijaus nusiaubtos Pompėjos.



Nepaisant sudėtingų sąlygų gelbėtojai nepasiduoda ir toliau ieško likusių gyvų ar bent jau palaikų, kuriuos būtų galima palaidoti ir atsisveikinti.

Pranešama apie riziką, jog Fuego dar nenurimo ir artimiausiomis dienomis galima vėl tikėtis piroklastinio srauto, kuomet milžinišku greičiu skrieja pelenų, uolienų ir vulkaninių dujų srovė.

Būtent dėl jos dauguma žmonių net nespėjo pabėgti ar pasislėpti, o įspėjimo apie besiveržiantį ugnikalnį net nebuvo. Didelis dalis netekę artimųjų vis dar nežinioje.

Daugiau išgyvenusių tikimasi rasti El Rodeo gyvenvietėje. Gelbėtojai nepraranda vilties ir nenuleidžia rankų, nors ir patiems gresia milžiniškas pavojus.



Fuego ugnikalnio išsiveržimas buvo matomas ir iš kosmoso. Palydovai užfiksavo tamsių pelenų debesį. Daugiau kaip 12000 žmonių buvo evakuoti.



Centrinės Amerikos seismologijos ir vulkanologijos institutas teigia, jog ugnikalnio išsviestas pelenų debesis gali sukurti tarsi pelenų uždangą, kuri gali pasiekti 6 km aukštį virš jūros lygio ir taip kelti pavojų orlaiviams, inofrmuoja independent.co.uk.



Šaltinis: Gismeteo.lt

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
xpxp

man tai vapse p.x

Mer

O gyvūlėlius ar evakavo kas nors?!

cnn

prioritetas zmogaus givybe, gyvunai ir turtas poto

Taip pat skaitykite