Pamatykite didžiausią kada nors sukurtą 3D Paukščių Tako žemėlapį

Ko gero, šiame stulbinančio grožio žemėlapyje nerasime savo Žemės, tačiau pasižvalgyti po neaprėpiamas kosmoso platybes tikrai patiks kiekvienam.
Europos Kosmoso agentūra paviešino vieną detaliausių Paukščių Tako galaktikos žemėlapių, kuriame detaliai atvaizduojamas 1,7 milijardo žvaigždžių išsidėstymas danguje.
Europos Kosmoso agentūros valdomas „Gaia“ palydovas orbitoje aplink Žemę skrieja 1,5 milijono kilometrų atstumu ir kasdien žvelgia į milijonus žvaigždžių, tokiu būdu kurdamas mūsų galaktikos 3D žemėlapį.
Balandžio 25 d. buvo paskelbta antra jo surinktų duomenų partija.
Naujausi duomenys yra sudėtingesni ir apimantys 22 mėnesių trukmės stebėjimų laiką. Tai apima daugiau žvaigždžių nei pirmąjį kartą, skelbiama informacija apie jų spalvas, temperatūras bei šių žvaigždžių spindulius.

1,7 milijardo žvaigždžių

Minėtu 22 mėnesių laikotarpiu „Gaia“ žvelgė į 1,7 milijardo žvaigždžių, esančių iki 8000 šviesmečių nuo mūsų bei matavo jų pozicijas bei ryškumą. Iš jų, 1,3 milijardo buvo pakankamai ryškios, kad palydovas išmatuotų jų nuotolį ir judėjimą, skelbia Europos Kosmoso agentūra.

161 milijonas buvo pakankamai ryškios, kad pavyktų išmatuoti jų paviršiaus temperatūrą.

14099 Saulės sistemos objektai

Nors pirminis palydovo tikslas yra kurti žvaigždžių žemėlapį, tačiau kartais pro kameras praskrieja ir mūsų pačių Saulės sistemoje esantys objektai.

Dėl to, paviešintuose duomenyse skelbiami ir 14099 objektai, daugiausia asteroidų pozicijos mūsų pačių Saulės sistemos ribose. Daugeliui tai yra patys preciziškiausi jų pozicijos matavimai.

Žemiau esančiame vaizdo įraše pristatomos 200 ryškiausių asteroidų trajektorijos, kurias „Gaia“ išmatavo jiems skriejant aplink Saulę.

Šaltinis: gismeteo.lt

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kiaušinis

Kiaušinis? Netgi matosi, kur turės “prasiskelti”!

Taip pat skaitykite