Nepraleiskite: Rožinė pilnatis, meteorų lietus ir kitos balandžio dangaus gėrybės

Ketvirtojo metų mėnesio dangų nušvies daugybė išskirtinių dangaus reginių, tik spėkit dairytis!
Mėnulio susitikimas su Saturnu ir Marsu. Šie trys dangaus kūnai susitiks balandžio 7 d., savo didžiausią piką pasiekdami visai prieš pat aušrą. Saturnas bus ryškesnis ir kiek arčiau Mėnulio, spindės auksinio geltonio atspalviu. Tuo tarpu Marsas išsiskirs oranžinio raudonio spalva.
Mėnulio persikėlimas į „Jaučio akį“. Balandžio 18 d. Mėnulio pjautuvas bus pastebėtas Hiado žvaigždžių spiečiuje. Jis priartės prie raudonosios Jaučio „akies“ – didžiulės Aldebarano žvaigždės.
Lyridų meteorų lietus. Šis fenomenas bus aktyvus nuo balandžio 16 iki 25 d., o jo pikas prognozuojamas balandžio 22 d. Piko metu danguje gali pasirodyti net iki 100 meteorų per valandą.
Taip pat jie gali suformuoti ugnies kamuolius. Tai tokie meteorai, kurie patekę į Žemės atmosferą užsiliepsnoja ir tampa išskirtinai ryškūs, kartais kelioms sekundėms nušviesdami visą dangų.
Tinkamiausias metas meteorų stebėjimui – nuo vidurnakčio iki aušros, kuomet jie pasirodys visose dangaus pusėse, skelbia weather.com.

Veneros susitikimas su Plejade. Artimas Veneros ir Plejadės žvaigždžių spiečiaus susitikimas įvyks balandžio 24 d.
Dar žinomas „Septynių seserų vardu“, šis spiečius yra sudarytas iš septynių žvaigždžių, nuo mūsų nutolusių per maždaug 300 šviesmečių.
Mėnulis ir ryškiausia Mergelės žvaigždė. Balandžio 27 d. Mėnulis keliaus priešais Mergelės žvaigždyną ir priartės prie Spikos, ryškiausios minėtojo žvaigždyno žvaigždės.
Spika nuo mūsų Žemės yra nutolusi per maždaug 250 šviesmečių ir yra laikoma pirmojo ryškumo žvaigžde, o tai reiškia, kad ji yra viena ryškiausių visame danguje.
Mėnesio gale laukianti pilnatis. Balandį vainikuos pilnatis, kuri pasirodys priešingoje pusėje nei Saulė ir bus visiškai apšviesta. Ši pilnatis dar vadinama Rožine. Pavadinimas kildinimas nuo gėlių žydėjimo pradžios, tiksliau siejamas su pirmaisiais pražydusiais flioksais.
Šaltinis: Gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite