Neeilinė galimybė pabuvoti kosmose: čia žada įkurti pirmąjį viešbutį

Ar kada svajojote paatostogauti kosmose? Labai greitai tokia galimybė atsiras. Jau planuojama kosmose įkurti pirmąjį prabangų viešbutį, o šį projektą vykdo Hiustone įsikūręs aviacijos ir kosmoso startuolis „Orion Span“. Kompanija „Aurora Station“ paleisti planuoja 2021 metų pabaigoje.

Skaičiuojama, kad viena naktis „Aurora Station“ svečiams kainuos 792000 JAV dolerių už naktį. Visgi, vargu ar egzistuos galimybė čia apsistoti tik vienai nakčiai.
Mes nepardavinėsime atostogų paplūdimyje atitikmens,“ – „Bloomberg“ sakė Frank Bunger, „Orion Span“ įkūrėjas ir generalinis direktorius. „Mes parduosime patirtį, galimybę pasijausti astronautu. Galima numanyti, kad jau yra žmonių pasiryžusių sumokėti už tokias patirtis.“

Dvylikos dienų viešnagė kainuos apie 9,5 milijono dolerių žmogui, prognozuoja kompanija. Šis viešbutis orbitoje aplink Žemę skries 320 km aukštyje, planetą apskriedamas kas 90 minučių.
Kompanija jau dabar turi parengusi verslo modelį ir pagrindinį šio ištaigingo viešbučio konstrukcijos planą. Visgi, tam, kad planai virstų realybe prireiks didelių finansinių išteklių.
Kaip skelbia „Bloomberg“, startuolis vis dar ieško finansinio partnerio, tačiau „Orion Span“ ne vienintelė komercinė kosmoso kompanija išsiskirianti drąsiais planais.

Ir tai dar ne viskas
>>> Kita Teksaso valstijoje įsikūrusi kompanija „Axiom Space“ planuoja iki 2024 metų į orbitą paleisti komercinę kosmoso stotį.
>>> „Virgin Galactic“ nori turistus gabenti į trumpesnes, tačiau gerokai pigesnes keliones po kosmosą, kurios kainuotų 250000 dolerių.
>>> Kompanija „Space X“ paskelbė apie savo planus du kosmoso turistus nuskraidinti į Mėnulį.
Panašu, kad mūšis dėl kosmoso užkariavimo tik įsibėgėja.

Šaltinis: Gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
neitikino

Tik kodel negalejote pasirinkti iskelti to viesbucio auksciau? Ko bijote, nes is tolimesnes distancijos geresni ispudziai butu. Nebent tai eiline netikra naujiena kur buvo nasa apskelbe, kad turistus skraidins i tks praejus laikui matem nuotraukas tik is treniruociu zemeje bei nei vienos nuotraukos is tks pro ta langa, o juk tokia kelione turejo buti as fb visiems po tokiu atostogu buciau nuotraukas is orbitos apskelbes.

Taip pat skaitykite