Mokslininkai aptiko neįtikėtinai seną ryklį: pasaulį išvydo dar prieš Šekspyrą

Šiaurės Atlanto vandenyse užfiksuotas labai senas ryklys. Mokslininkai tikina, kad gyvūnui gali būti net 512 metų, rašo alfa.lt.

 

Kadangi Grenlandijos rykliai per metus paauga tik 1 centimetrą, tikima, kad šis gyvūnas pasaulį išvydo dar 1505-asiais, anksčiau, nei žmonės sužinojo apie Šekspyrą. Mokslininkai tyrė 28 Grenlandijos ryklių grupę, o šis pasirodė neįtikėtinai senas. Tiesa, ryklio išvaizda jo amžių tikrai išduoda. Gyvūno oda primena akmenį.

 

Ryklys išgyveno daugybę pasaulį pakeitusių įvykių: JAV įsteigimą, Napoleono žygius, pasaulinius karus ir net „Titaniko“ tragediją. Tokių ryklių organizme yra ląstelių, kurios pačios apsirūpina energija, tad kūnas tampa tarsi baterija.

 

Šie rykliai minta žuvimis, tačiau nėra labai geri medžiotojai. Visgi kai kurių šios rūšies ryklių skrandžiuose buvo aptikta briedžių bei arklių kaulų. Grenlandijos ryklių mėsa Islandijoje laikoma delikatesu, tačiau tinkamai neapdorojus, ji gali būti itin nuodinga.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Eris

Nu nafik tiek gyvent, isproteciau ir dar vandeny :-D

O taip

Gyvenau islandijoja 11 metų. “tačiau tinkamai neapdorojus, ji gali būti itin nuodinga.” uzkasi papludimyja ir šlapiniesi į tą vietą 3 mėnesių, o kaip tinkamai apdoroji :D

Droniukas1

Nuostabus ryklys

Taip pat skaitykite