Kas iš tiesų tie babajai? Žvilgsnis iš ezoterinės pusės

babajai-ezoterika-lovaTurbūt dažnas esame girdėję kaip Artimųjų Rytų gyventojus vadina babajais. Šis tekstas ne apie juos, nes šie asmenys su babajais nieko bendra neturi, o ir žmonėms keistų epitetų kurių kilmės nežinai nederėtų taikyti. Čia mes trumpai pakalbėsime apie tikruosius babajus.

 

Taigi, kas tie babajai? Babajais (kitaip babaika) senovės slavai vadindavo naktines būtybes, kuria būdavo gąsdinami vaikai. Lietuviškas atitikmuo būtų babaušis arba kitaip baubas bei ko gero angliškas boogieman.

 

Babajus kaip mitologinė būtybė neturi konkretaus išvaizdos aprašymo, tad paprastai įsivaizduojamas pačia baisiausia forma, kokią tik galima įsivaizduoti. Tam tikra prasme tai neapibrėžtos išvaizdos pabaisa personifikuojanti didžiausias mūsų baimes.

 

Nors žinoma apibūdinimai, nors ir skurdūs, egzistuoja, juose babajus apibūdamas kaip juodas senis turintis įvairių fizinių defektų: kupra, kreivos kojos, defomnuotas veidas, galūnių trūkumas ir pan. Matomai iš čia ir kyla babajaus pavadinimas. Pavadinimas kildinamas nuo totoriško babai reiškiančio senis.

 

Jei babajus apibūdinamas tada jo apibūdinimas gali sutapti su standartiniu toje vietovėje egzistuojančiu piktosios dvasios apibūdinimu. Vienas iš babajaus atributų yra maišas į kurį jis deda nepaklusnius vaikus.

 

Nėra žinoma kiek tokia būtybe tikėta realiai, o kiek tame būta tiesiog priemonė nuvaryti nepaklusnius vaikus miegoti arba tiesiog paauklėti.

 

Autorius: Gabrielius E. Klimenka, šaltinis: paranormaleco.blogspot.com

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
lordas

Jai per daug smaukysi pas tave ateis babajus

Taip pat skaitykite