Tai atsitiko: mokslininkai išrado prietaisą, kuris gali skaityti jūsų mintis

minciu-skaitymasBuvo sukurtas prietaisas, galintis skaityti žmonių mintis, fiksuodamas jų smegenų bangas. Jo pagalba žmonės, turintys „užrakinto viduje“ sindromą, galės bendrauti.

 

Toyohasi technologijų universiteto tyrime teigiama, kad prietaisas žmogaus mintims skaityti ir atskleisti jas kitiems bus lengvai valdomas aparatas su išmaniojo telefono programėle ir bus pagamintas per artimiausius penkerius metus.

 

Ši technologija įgalins neįgalius žmones, kurie yra praradę gebėjimą komunikuoti balsu, vėl atgauti galimybę bendrauti. Taip pat tikimasi, kad ši technologija suteiks ir sveikiems žmonėms natūralų bendravimą be apribojimų.

 

Minčių skaitymo technologija yra daug arčiau realybės nei jūs manote

 

Naujos kartos smegenų skanavimo technologija pagamins mašinas, kurios tiesiogine prasme gali skaityti mintis. „Scientific American“ praneša, kad viso pasaulio mokslininkai labai priartėjo prie to, kad mokslinė fantastika taptų realybe smegenų dekodavimo (angl. brain decoding) pagalba.

 

Skenuojant smegenų aktyvumą mokslininkai gali dekoduoti žmogaus mintis, sapnus ir net artimiausius ketinimus, Kerri Smith rašo „Nature“.

 

Tiriamas smegenų aktyvumas atliekant magnetinį skenavimą ir bandant pamatyti, ar yra ryšys tarp minčių ir elgesio. Vokiečių eksperimento metu smegenų skeneris galėjo identifikuoti, kuriuos paveikslėlius subjektai matė. „Nature“ informuoja, kad atlikto eksperimento tikslumas siekia 80 procentų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Panašu, kad mokslas atskleidė paslaptį, kaip „atrakinti“ žmogaus smegenis naudojant dekodavimą. Deja, šis dekodavimas suteiks galimybę ateities programišiams įsigauti į žmogaus smegenis tuo pačiu būdu, kaip „hakeriai“ nulaužia serverius ir programas. O kaip dėl minčių kontroliavimo? Prekybos centro pirkėjų elgesio? Sąmoningai keičiamo žmonių elgesio? Nusikalstamų grupuočių elgesio su pasirinktais „taikiniais“?

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Ar gali smegenų – kompiuterio sąveika paversti jūsų mintis į tekstą?

 

Naujausi tyrimai rodo, kad „iš smegenų į tekstą“ prietaisas gali dekoduoti kalbą iš smegenų signalų. O kaip būtų, jei prietaisas galėtų dekoduoti jūsų mintis į tikrą girdimą kalbą arba parašytus žodžius? Tai įgalintų padidinti galimybes šiuo metu egzistuojančių kalbos sąveikų su prietaisais, tai galėtų iš esmės pakeisti gyvenimo kokybę tiems, kurie turi kalbos patologijų arba „užrakintiems viduje“ pacientams, kurie neturi galimybės kalbėti ir judėti.

 

Taigi, vietoje to, kad sakyčiau „Siri, koks šiandien oras“ arba „Google, kur man šiandien papietauti?“, man užtektų įsivaizduoti sakant šias frazes“, – paaiškina Christian Herff, apžvalgos, neseniai spausdintos žurnale „Frontiers“, autorė.

 

Kol kito asmens minčių skaitymas vis dar yra mokslinė fantastika, mokslininkai jau dekoduoja kalbą iš signalų, sugeneruotų mūsų smegenyse, kol mes klausomės kalbos.

 

Savo apžvalgoje Herff ir bendraautorė Dr. Tanja Schultz, palygina įvairias technikas, kaip užfiksuoti smegenų neurosignalus ir dekoduoti juos į tekstą.

 

Mintis skaitanti mašina jau greitai galės jūsų slapčiausias mintis paversti kalba

 

Tyrimai tęsėsi ilgus metus ir pagaliau mokslininkai sugebėjo sėkmingai „nuskaityti“ žodžius, kuriuos žmogus galvoja skenuodami smegenų aktyvumą.

 

Profesorius Robertas Knightas ir jo komanda studijavo, kaip žodžių girdėjimas, jų ištarimas garsiai ir žodžių įsivaizdavimas apima smegenų sritis, kurios iš dalies sutampa.

 

„Iššūkis atskirti suprantamą kalbą nuo tiesioginių smegenų įrašų, kol asmuo įsivaizduoja žodį, kurį norėtų pasakyti“, – sako profesorius Knightas, kuris taip pat yra „Frontiers in Human Neuroscience“ redaktorius. Knightas teigia, kad prietaiso tikslas yra padėti žmonėms su motorinėmis ligomis kaip paralyžius ar Lou Gehrigo liga.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite