Ar fizika gali įrodyti Dievo egzistavimą?

kakuMitijo Kaku – garsus fizikas teoretikas, futuristas ir bestselerių autorius, stygų teorijos pagrindu sukūrė teoriją, kuri įrodo Dievo egzistavimą. Stygų teorija teigia, kad matoma elementarių dalelių įvairovė – iš tikro yra virpesių būsenos.

 

Dr. Kaku neabejoja protingo Visatos dizaino faktu, kas labai erzina mokslo visuomenę – juk jis yra vienas iš garsiausių ir gerbiamų pasaulio fizikų, stygų lauko teorijos bendraautorius. „Aš priėjau išvadą, kad visus mus šiame pasaulyje valdo Aukščiausio proto sukurti dėsniai ir taisyklės“ – pareiškė jis.

 

Dr. Kaku yra vienas iš „Visko teorijos“, kurią dar pradėjo didysis fizikas A. Einšteinas, kūrimo tęsėju. „Visko teorija“ turi suvienyti keturias fundamentalias Visatos jėgas, pasireiškiančias gravitacinėje, elektromagnetinėje, stipriojoje ir silpnojoje sąveikose.

 

Kaku požiūriu fizikos esminis tikslas – „rasti lygti, kuri leistų suvienyti visas Visatos jėgas ir pažinti Dievo protą“. Norą rasti tokią formulę gyvenimo pabaigoje buvo pareiškęs ir Einšteinas.

 

Ontologijos ir pažinimo teorijos profesoriaus, Ph.Dr. Michelio Laitmano teigimu tokia formulė jau seniai surasta ir detaliai aprašyta Biblijoje, tačiau kurios perskaityti neįmanoma nepasitelkus kabalistų komentarų.

 

Kabalistai, kaip ir mūsų pasaulio mokslininkai remiasi tik metodiniais empirinių tyrimų rezultatais, tačiau tyrimams naudoja ne išorinius prietaisus, o vidinius, ir gautus tyrimo duomenis, rezultatus tiksliai aprašo savo knygose. Fundamentalus kabalistinis komentaras penkiaknygei yra knyga „Zohar“.

 

Parengė: Vincas Andriušis, šaltinis: andriusis.wordpress.com

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite