Mes gyvename hologramos pasaulyje, sukurtame kitos civilizacijos?

holografinis-gyvenimasKai kurie NASA specialistai išreiškia gan didelį lankstumą šio teiginio atžvilgiu ir netgi neatmeta galimybės, kad žmonija gyvena hologramos, kurią sukūrė ateivių civilizacija, viduje, rašo alternatyvių naujienų portalas infa.lt.

 

Kaip įmanoma susitaikyti su mintimi, kad viskas kas kada nors yra sukurta žmonijos tėra kažkokios tobulos kompiuterinės programos produktas? Kad mūsų santykius, jausmus, atsiminimus – visa tai generuoja super-kompiuteriai.

 

Pirmą kartą ši intriguojanti teorija buvo pristatyta Oksfordo universiteto filosofijos fakulteto profesoriaus Niko Bostromo (Nick Bostrom), 2005 buvo paskirto Oksforde sukurto žmonijos ateities instituto direktoriumi.

 

Šis Anglijos tyrinėjimų institutas funkcionuoja kaip dalis filosofijos fakulteto ir XXI amžiaus Džeimso Martino mokykla. Instituto užduotis koncentruojasi į tyrimus tokių labiausiai svarbių ir pirmaeilių žmonijai sričių, kaip technologijų įtaka ir globalios katastrofos galimybę ateityje. Savo darbe tyrėjai taiko tarpdisciplininę (nestandartinę) metodiką.

 

Taip pat Institutas visokeriopai remia visuomenės dalyvavimą valdant valstybę, įmones, universitetus, ir kitas organizacijas, abipusio dialogo tarp jų plėtrą.

 

Be kita ko, Niko Bostromo teoriją palaiko dar keletas autoritetingų mokslininkų.

 

Pavyzdžiui evoliucinių išskaičiavimų ir automatizuoto dizaino centro direktorius Rich Terrile, iš NASA reaktyvinio judėjimo laboratorijos, padarė prielaidą, kad mūsų kūrėjas – kosminis programuotojas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tai reiškia, jog mes gyvename holografiniame pasaulyje ir viskas aplink mus, įskaitant ir mus pačius „nėra realu“. Neseniai, duodamas interviu „Vais“ žurnalui, NASA mokslininkas Rich Terrile svarstė perspektyvas, pagrįstas veržliai greitėjančių kompiuterių galimybių modeliuoti masinius ir sudėtingus pasaulius bei sistemas.

 

„Šiai dienai patys greičiausi NASA superkompiuteriai, dirba dukart greičiau nei žmogaus smegenys – pasakoja Rich. Jeigu atliksite paprastą paskaičiavimą pagal Mūro dėsnį ( kuris sako, kad kompiuterių skaičiavimo galingumas, kas du metus išauga dvigubai) jūs pamatysite, kad šie kompiuteriai kito dešimtmečio eigoje jau įgis galimybes, per mėnesį išskaičiuoti visą žmogaus gyvenimą trunkantį 80 metų, tame tarpe – kiekvieną jo mintį, gimusią bet kuriame egzistavimo etape“.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Daugelį šios teorijos gerbėjų įkvepia mintis apie tai, kad esant tokiam situacijos išsidėstymui žmonijai nereikėjo praeidinėti visų evoliucijos vystymosi stadijų, pradedanti priešistorinėmis gleivėmis.

 

Vienas iš paaiškinimų yra tame, jog mes gyvename dirbtinai sukurtame virtualiame modelyje ir matome tai, ką mums reikia matyti, labiausiai tam tinkamu metu.

 

Idėja kad mūsų visata tėra tik fikcija, pagimdyta kompiuterinio kodo, suteikia galimybę išspręsti eilę neatitikimų ir mįslių apie kosmosą, tame tarpe kitų nežemiškos gyvybės formų ir tamsiosios materijos paslapčių.

 

Bet dauguma tyrinėtojų laiko Matricos teoriją klaidinga. Profesorius Piteris Millikenas (Peter Millican), dėstantis filosofiją ir informatiką Oksfordo universitete, nurodo, jog ši teorija bazuojasi prielaida, kad tas, esantis ne Matricoje „superintelektas“, mąsto labai panašiai kaip ir žmonės. Jeigu laikysimės minties, kad pasaulis sumodeliuotas kosmoso ateivių intelekto, tai neaišku, kodėl jis apribotas tų pačių idėjų ir metodų, kurie būdingi žmogui.

 

Grupė Matricos teorijos šalininkų remiasi tuo, kad realaus pasaulio struktūra, kurią mes matome aplinkui save, daugeliu aspektų primena virtualią tinklo formą ir pati savaime ji negalėjo įgauti tokios formos – atitinkamai, daroma prielaida, jog ji sumodeliuota kompiuterinio intelekto.

 

Priešininkai gi mano, jog „virtualaus tinklo“ struktūra negali būti holografinės realybės įrodymu, nežiūrint į tai, kad realiame gyvenime daug kas iš tikrųjų yra pagrįsta atitinkama matrica.

 

Kaip bebūtų, profesorius Millikenas mano, jog Matricos idėja pati savaime yra pakankamai labai įdomi ir intriguojanti, nors ir priskiriama prie beprotiškų idėjų srities.

 

Inf. šaltinis: infa.lt

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Inkognito

Ar žmonės turi likimus? Kas tai yra likimas ir kas tai yra kompiuterinė programa?Ar dievas kūrėjas yra kartu ir supekompiuteris numatantis kiekvieną mūsų žingsnį ar krustelėjimą tame gyvenimo kelyje kurį mums lemta nukeliauti. Kokia tada viso šito yra prasmė ir moralas visų gyvenimo išbandymų ir netekčių grandinės. Kam visa tai yra reikalinga? Juk yra senovinis posakis kad be dievo valios nei plaukas nuo galvos nenukris? Ar tai nepatvirtina to kad dievas yra didysis superkompiuteris kuris ne tik programuoja galaktikų ir visatų likimus bet net nesibodi tokių smulkių darbelių imtis kaip programuoti kiekvieno žemės gyvio likimus?Kodėl visų gyvių likimai sukurti pagal… Skaityti daugiau »

Pers

Labai, įdomus straipsnis verčia susimąstyti.

rimtai

Nu jai rimtai mes esame tik programa, tuomet reikia bandyti nulaužti programos kodą :D

Hm

… karma – holograma su savo žaidimo taisyklėmis, o prašviesėjimas – išėjimas iš hologramos, karminio rato… Tą vadinamą hologramą žmonės jau stebi ir mėgina iš jos išsivaduot na kokius bent jau 10000 metų mažiausiai…

O vis dėlto

O kas, jeigu tai yra tiesa. Ši simuliacija yra tiesa ir paleista kažkada egzistavusios civilizacijos, kad suprastų nuo ko viskas prasidėjo. Sukurtas tikslus ar įsivaizduojamai pagal juos tikslus modelis nuo vadinamojo Didžiojo sprogimo. Ir tas užburtas ratas sukasi nuolatos. Mūsų technologijos žengia labai sparčiai į priekį. Ir kažkada mes patys paleisime lygiai tokią pačią simuliaciją, o po mūsų ji vėl bus paleista tos simuliacijos. Iš ko išeitų, kad ši seka yra begalinė, niekada nesibaigianti.

viskas kur kas paprasciau

youtube.com/watch?v=dgdwiViAw3w

Saulys

Pradesiu nuo to kad gaila kai nerandi savo komentaro. Kazkas cia su tuo kiekiu kiek gali komentoti. Bet kokiu atveju. Sita nuoroda nieko nepaaiskina. Isskyrus tai kad veda prie kito mastymo, kuris negincyjamai idomus. Teiginys nei kiek neabsurdiskas. Jis tik niekada nepriimtas, nesiulytas ir, visiskai teisingai, tai greiciausiai ir yra tiesa. De zavu? “Matricoj” tai turi prasme. Absoliuciai sutinku su sapnais – nieko nepaaiskinnancios ir su niekuo nesisiejancios nesamones. Su kai kuriu gyvenimo ivykiu atspindejimu – “kompas Stand By mode”. NUmirus… kas vyksta numirus? 1. musu biologinis dronas – avataras issinaudoja. 2. tuomet mes papuolam i “baze” kur mes paruosiami… Skaityti daugiau »

...

Šis teiginys yra ant tiek absurdiškas, kad net gi gali būti tiesa. Bet kyla klausimas, kas nutinka su mirusiu žmogumi? Ar jis po mirties “restartuojamas” naujame pasaulyje, mūsų Žemėje, ateityje, o gal praeityje, ar dar kur kitur. Jei šis modelis toks sudėtingas, būtų beprasmiška ištrinti mirusio žmogaus informaciją. O visi paranormalūs trikdžiai: vaiduokliai, poltergeistai ir t.t. yra tiesiog įsivėlusi programos klaida ar kažkoks susidubliavimas su kitu dirbtiniu pasauliu. Dabar nepasakysiu, bet jaunystėje teko perskaityti ar išgirsti frazę, kad mūsų gyvenimo kelias yra nulemtas iš anksto. Kad ir dabar sudaužysit stiklinę ar dar kokią kvailystę, tai jau buvo užprogramuota. Nežinau man… Skaityti daugiau »

Saulys

Viena idomiausiu temu! Be jokios abejones! Kas valdo kompiuteri? Ar viskas ka mes matome ir jauciame yra Matrica? Cia kiek issiskiria logika su vaizduote. Kai kurie galvotojai, kaip David Icke, sako kad viskas. Jo manymu viskas uzkoduota musu DNR. Mus moko kaip perskaityti ta koda nuo mazens. Kaip Ensteinas sake: kiekvienas supratimas tai kompleksas ismoktas iki 18 metu. Jokingiausiai tai, kad mus mokykloje moko kaip elgtis matricoje ir po to programa liepia islaikyti egzaminus kaip mes tai ismokome. Ir mes tai darome. Tie kurie nuosirdziai seka visko ko ismoko (kaip sakoma pagal taisykles) tie “gyvenime” paskatinami. tada kur gi tas… Skaityti daugiau »

Pabaigos nesejas

Psichologas Jack Kornfield pasakodamas apie savo pirmą susitikimą su dabar amžiną atilsį Tibeto budistų mokytoju Kalu Rinpoche, prisimena, kad jų vykus tokį dialogą:
– Ar negalėtumėte man keliomis frazėmis apibūdinti budistu mokymų esmę?
– Aš galėčiau tai padaryti, tačiau jūs manimi nepatikėsite, ir, kad suprastumėte apie ką aš kalbu, jums prireiks daugybės metų.
– Vis tiek, paaiškinkite prašau, taip norisi žinoti.
Rinpoche atsakymas buvo labai trumpas:
– Jūs realiai neegzistuojate.

Hm

… vienas žymus fizikas (bijau supainioti pavardę, bet šis atvejis jau tapęs klasika) ilgai bendravo su budistų lama apie pasaulio sąranga ir budizmo esmę, ir niekaip negalėdamas perprasti budizmo paklausė – o negalėtumėte budizmo apibūdinti vienu sakiniu? Na iš esmės tu neegzistuoji, atsakė lama, bet kad tai suprastum, reikia labai ilgai mokytis…

gal ne holograma ,BET

tas super kompiuteris ir yra isvystytas istobulintas paties saves multivisatos evoliucijoje o ne butybiu, esantis tiesiog “smegenys debesyse”nes kaip zinome gamta pasizymi ypatingai sudetingomis sistemomis atrodo savaime sukurdama is “nieko”kaip dabar madinga sakyti..intriguoja tas,kad viska labai pagreitinus matytume kaip Dievas(visata) is dulkiu “nulipdo” (per labai trumpa laika bendru mastu) sutverimus kaip kokiam super maginiam triuke.

Taip pat skaitykite