Kodėl būsime šokiruoti išvydę kitų planetų gyventojus?

ateiviai-isvaizdaAtsižvelgiant į begalines Visatos platybes, daug optimistų įsitikinę, jog galimybės surasti nežemiškąją gyvybę pakankamai didelės, rašo mokslo portalas technologijos.lt.

 

Kai kurie mokslininkai prognozuoja, kad iki 2040 metų galės pateikti nepaneigiamus įrodymus apie kitų planetų gyventojus, taigi gali netekti laukti ilgai.

 

Tiesa, mūsų proto broliai tikriausiai atrodys visai kitaip, negu žmonės.

 

Priežasčių kitų planetų gyventojų išorei gausybė – visos jos priklauso nuo kitokių sąlygų, kuriose atsiranda gyvybė. Iš kitos pusės išorinis vaizdas – tai nėra svarbiausia, kad surasti su jais bendrą kalbą…

 

Tačiau kodėl mūsų ir jų išvaizda gali skirtis? Bent 10 priežasčių:

 

Stipresnė gravitacija

 

Kas būtų, jeigu Žemėje gravitacija būtų dvigubai stipresnė ? Pirmiausia, žmonės vargu ar vaikščiotų dviem kojom, taip pat jų kojos būtų žymiai trumpesnės, o kaulai stambesni. Visos Žemės gyvybės formos būtų mažesnių dydžių ir trumpiau gyventų.

 

ateiviai-afrika

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Jeigu gravitaciją susilpninti dvigubai, vaizdas gautųsi visiškai priešingas.

 

Kita atmosferos sudėtis

 

Atmosfera įtakoja išorinį planetos organizmų vaizdą ne mažiau už gravitaciją. Prieš milijonus metų Žemės atmosfera buvo tankesnė ir labiau prisotinta deguonimi, kas sudarė sąlygas dinozaurams išaugti iki didžiulių gabaritų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tačiau mūsų panetoje yra ir tokių organizmų, kuriems deguonis nereikalingas, o tai ženkliai keičia jų išorę.

 

Kita biochemija

 

Gyvybė Žemėje pagrįsta trimis biocheminiais reikalavimais – būtina anglis, vanduo ir DNR.

 

Jeigu pakeisti bet kurį elementą kitu, gyvybė vystytųsi visiškai kita kryptimi ir kokie būtų rezultatai galima tik įsivaizduoti. Ir kuo lakesnė vaizduotė, tuo daugiau įvairiausių išvaizdos ir formos galimybių!

 

Vandens nebuvimas

 

Reikia pripažinti, jog vandens trūkumas kitose planetose nebūtinai reikštų, kad ten negali atsirasti gyvybė. Skystas amoniakas gali būti vandens pakaitalas, kadangi jis turi didelę dalį vandens savybių.

 

ateivis

 

Tačiau kaip atrodytų gyvas organizmas, gyvenantis amoniake? To tiksliai nepasakytų joks mokslininkas, tačiau neabejotinai, tai nebūtų įprastinės išvaizdos žuvis.

 

DNR nebuvimas

 

Dar nesenai buvo manoma, kad DNR užtikrina gyvybės egzistavimą ir vystimąsi.

 

Bet nesenai mokslininkams pasisekė susintetinti ksenonukleininę rūgštį, kuri taip pat saugo ir perduoda genetinę informaciją.

 

Taigi, iš to galima daryti išvadą, jog ir kitų planetų gyventojai galėtų būti prisitaikę prie kitokių biocheminių reikalavimų. Ar tai pakeistų išvaizdą? Visai tikėtina!

 

Kita gyvenimo aplinka

 

Žmogiškoji aplinka pateikia savo gyventojams daugybę įvairių biomų – tundrą, jūras, stepes, tropinius miškus, dykumas ir t.t.

 

Kiekvienoje jų organizmas prisitaiko prie savo aplinkos ir skirtingai atrodo.

 

Ar verta aiškinti skirtumą tarp giliavandenių žuvų ir stepių erelio?

 

Tad galite ir patys įsivaizduoti, kaip atsižvelgiant į tai, atrodys gyventojai iš kitų planetų, kur biomai šiek tiek panašūs į esančius Žemėje arba radikaliai skirtingi.

 

Amžius

 

Kitų planetų gyventojai gali būti senesni už žmones. Ta prasme, žmonių civilizacija vystėsi labai greitai – galų gale mes taip manome.

 

aliens

 

Jeigi kitų planetų gyventojams buvo daugiau laiko išvystyti savo technologijas, jie galėjo išmokti keisti savo išvaizdą pagal savo nuožiūrą.

 

Gyvybė planetose – našlaičiuose

 

Grubiausiais paskaičiavimais mūsų visatoje klajoja apie 200 milijardų planetų – našlaičių, nesusijusių nei su viena žinoma žvaigžde.

 

Nežiūrint į tai, ne išimtis, kad jos taip pat galėjo išvystyti protingą gyvybę, jei turėjo kokį nors energijos šaltinį.

 

Tik ji atrodytų neįtikėtinai svetima – nakties padarai, niekada nematę dienos šviesos.

 

Nebiologinės būtybės

 

Egzistuoja nemaža tikimybė aptikti kitų planetų robotus vietoje įprastų organizmų.

 

Gal būt jie galėjo biologinius kūnus pakeisti mechaniniais arba iš pradžių buvo sukurti tokiu pavidalu.

 

robotai-zmonija

 

Juk galimas scenarijus, kai civilizacijos sukurti robotai sunaikina savo kūrėjus ir toliau gyvena kaip savarankiška gyvybės forma. Turbūt nebūtų daug malonumo sutikti tokią naikinimo meną išmanančią gyvybės formą…

 

Atsitiktinumo faktorius

 

Atsitiktinumo faktorius ne tik Visatos, bet ir galaktikos masteliais vaidina didelį vaidmenį. Ir jo suprognozuoti visiškai neįmanoma – beleika tik fantazuoti, kaip jis gali pakeisti gyvybės formą, išvaizdą ir net mentalitetą.

 

Žinoma, norėtųsi, kad kitų planetų gyventojai išore būtų į mus panašūs, bet vertinant visas aplinkybes, tokia galimybė artima nuliui.

 

Apie tai nederėtų pamiršti, jeigu vieną sykį pavyktų su proto broliais surasti ryšį

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
neilas

kazin ar ira ateiviu vistiek pasaulis nuo zmonu viska slepia gal cetik sukurti slapti ginklai kurie atrodo kaip ateiviu masinos

Taip pat skaitykite