Nauja Stounhendžo atsiradimo versija kaitina vaizduotę

mystic-stonehenge„Independent“ rašo, jog archeologai iškėlė visiškai naują versiją apie Stounhendžo atsiradimą. Pasirodo, jis buvo pastatytas visai ne ten, kur jį galime išvysti šiandien.

 

Anot mokslininkų, Stounhendžas pirmiausia galėjo būti pastatytas ten, kur dabar yra Velso teritorija, o vėliau, po 500 metų, jis buvo „išmontuotas bei nuvilktas“ į Viltšyrą, dabartinę monumento teritoriją. Ši archeologų hipotezė paskatino aršias diskusijas ir naujas vizijas istorijos mokslo pasaulyje. Kadangi vis dar neaišku, kaip ir kodėl visa tai buvo atliekama.

 

Naujausia teorija yra paremta naujausiu atradimu, t.y. skylėmis Stounhendžo akmenyse, kurių analogiški atitikmenys buvo pastebėti ir Pembrokšyre, netoli Preseli Hillso. Tiesa, šioje teritorijoje akmenų žymės buvo padarytos keletas amžių prieš pastatant dabartinį Stounhendžą.

 

Skylės, aptiktos akmenyse netoli Preseli Hillso, yra datuojamos maždaug 3400-3200 metų prieš Kristų, o dabartinis Stounhendžas atsirado maždaug 2900 metų prieš Kristų. Todėl keliama versija, jog Stounhendžo akmenys iš Velso teritorijos galėjo būti atitempti po 500 metų į dabartinę jo vietą.

 

Neatmetama versija, jog iš pradžių Stounhendžo akmenys priklausė visiškai kitam monumentui, o vėliau išmontuoti, atskirti vienas nuo kito bei nugabenti į Viltšyrą. Galbūt iš tiesų Viltšyre dabar stovi antroji originalaus Stounhendžo versija.

 

Tačiau tam, kad būtų patvirtinta iškelta hipotezė, archeologai dabar turės atlikti daugiau tyrimų, kurie leistų patvirtinti arba paneigti Stounhendžo akmenų perkėlimo versiją.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
aa

Na, ta mūsų Vergė Izaura… nenustoja plušėti.

Taip pat skaitykite