Kaip sutikti naujuosius 2016 metus?

naujieji-metaiBeveik kiekvienas žmogus mėgsta Naujuosius metus – tai viena iš nuostabiausių švenčių, kurios visada atneša tikėjimą ir viltį. Ir vaikams, ir suaugusiems norisi tikėti, kad kiti metai bus geresni nei išeinantys. Viskas pasikeis į geresnę pusę, atsivers naujos galimybės ir svajonės išsipildys, teigia astrologė Rita Vainauskienė.

 

Saulės judėjimas aplink Žemę senovės žmogui – pati seniausia laiko matavimo tradicija. Pagal šiuos skaičiavimus atsirado keturi atskaitos taškai – vasaros ir žiemos saulėgrįžas, pavasario ir rudens lygiadieniai. Įvairiose tautose naujųjų metų sutikimas būdavo ir pavasarį ir rudenį, viskas priklausė nuo to, koks laiko skaičiavimas ten būdavo priimtas. Rytų šalyse Naujųjų metų pradžia apskaičiuojama pagal mėnulio ciklus, todėl nėra fiksuotos tikslios naujų metų dienos.

 

Astrologiškai sausio 1 diena nėra sietina su kažkokia saulės ar mėnulio ciklo dalimi. Sausio 1-ąją Naujuosius metus plačiai pradėta švęsti tik nuo 46 metų prieš mūsų erą, kai imperatorius Julijus Cezaris įvedė naują kalendorių. Tai dirbtinai sukurta data, tačiau per eilę metų įgavusi stiprias energijas. Tai tarsi riba, kurios dėka turime galimybę atsisakyti kažko seno, slegiančio, varginančio ir žengti link atsinaujinimo su gražiom svajonėm ir didele laimės viltimi.

 

Kaip pasirengti 2016 m. sutikimui?

 

Jeigu pasiilgote ryškių spalvų, blizgučių, tai turite puikią galimybę parodyti savo fantazijas. Dėl ekscentriškosios ugninės beždžionės nieko nėra per daug, tai reikia turėti omenyje, kad puikiai papuošti namus Naujiesiems 2016 metams. Kuo daugiau įvairaus ir linksmo dekoro – tuo geriau!

 

Taigi kuklintis ir taupyti šiemet neverta. Ugninė beždžionė diktuoja pagrindines spalvas – raudona ir visi jos variantai: linksma oranžinė, raudona ir visi kiti panašūs atspalviai. Neapsieikite šiemet be aukso spindesio apdailos. Bet juodos ir mėlynos spalvų turėtumėte atsisakyti. Pasirūpinkite, kad beždžionė jaustųsi kaip namie: iškabinkite gražias girliandas ant sienos ir lubų – lai jos sukasi tarsi džiunglėse lianos.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Jei neturite girliandų, pasirūpinkite raudonos, oranžinės ir geltonos spalvos balionais. Pasirūpinkite dovanėlėmis svečiams, draugams, su kuriais planuojate švęsti naujųjų metų šventę. Po egle padėkite suvyniotas š raudoną ar blizgantį popierių nedideles, žaismingas dovanėles. Kad pritraukti sėkmę ateinantiems metams, į dovanėlę įmeskite po kelias monetas. Naujųjų metų išvakarėse viskas turėtų spindėti!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Ar būtina Naujuosius metus švęsti? Ar būtina tai daryti audringai? Galbūt kartais verčiau juos sutikti tyliai ir ramiai?

 

Naujųjų metų išvakarėse, bent jau iki vidurnakčio, žmonės nuo seno neidavo gulti, linksmindavosi, šokdavo, dainuodavo ir laukdavo kitų metų atėjimo. Žmonės būdavo įsitikinę, kad pramiegojus tokį svarbų momentą, visus metus nesiseks: būsi apsnūdęs, tinginiausi.

 

2016 ugninės beždžionės metų šeimininkės sutiktuvės turi būti ypač aktyvios, didesnėje kompanijoje. Smagumas turi lietis per kraštus! Šiemet jo negali būti per daug – kaukių balius namuose ar realus linksminimasis gatvėje, aikštėje, restorano šou, didelė draugų kompanija ir net nepažįstamų žmonių, geras koncertas arba Havajų stiliaus vakarėlis. Svarbiausia, kad būtų smagu, džiaugsminga ir triukšminga. Taip jus pritrauksite sėkmę.

 

Ar svarbi vieta, kurioje sutinkami Naujieji metai? Kur geriausia atšvęsti šiuos Naujuosius metus?

 

Naujųjų metų sutikimo vieta – nesvarbi. Jei norite iškylos kažkur atogrąžų šalyse – puiku! Jūs galite vykti į Braziliją, Indoneziją ar kitur, kur, kaip žinote, beždžionės gausiai gyvena. Tačiau ir slidinėjimas kalnų kurorte taps puikia vieta Naujametiniam vakarėliui, svarbu tik, kad būtų gera ir smagi kompanija.

 

Ar Naujųjų metų sutikimo apranga turėtų būti ypatinga? Kokia? Kuo geriausiai vilkėti šiais metais?

 

Pagrindiniam metų vakarėliui rengtis turėtume labai atsakingai. Jums vertėtų pagalvoti, apsvarstyti, ką sutinkant Naujuosius 2016 metus turėtumėte vilkėti. Išvaizda Beždžionei yra labai svarbu ir patikti jai yra ne taip paprasta. Ryškios spalvos ir kai kuris karnavališkumas aprangai yra būtina sąlyga.

 

Tačiau tai neturėtų atrodyti pigu ir neskoninga, todėl būtina derinti vienoje suknelėje ekstravagancija ir nepriekaištingą stilių.

 

Naujųjų Metų išvakarėse moterims rekomenduojama išimtinai tik suknelė . Venkite klasikinio stiliaus kostiumėlių ar ofisinių bliuzelių – metų šeimininkė mėgsta originalius apdarus. Nedvejodami atidenkite pečius ar nugarą, bus puiki proga parodyti savo mėgstamus papuošalus. Neįprastos šukuosenos – tai ko reikia šiemet. Pamirškite apie kuklumą ir natūralumą, ir pasiruoškite blizgėti! Vyrai taip pat turi pamiršti apie saikingumą. Apranga ji turėtų atrodyti neįprastai ir net gi šiek tiek ekscentriškai. Ryškūs marškiniai, įdomūs kaklaraiščiai, auksiniai rankogalių segtukai. Apskritai, tai laikas leisti sau peržengti įprastas ribas, sako astrologė Rita Vainauskienė.

 

Lietuvių šventės neįsivaizduojamos be vaišėmis nukrauto stalo. Kokiu mėgautis šiemet?

 

Tikruose lietuviškuose šventiniuose susibūrimuose stalai dažniausiai būna gausiai nukraunami stalai sočiais valgiais ir gėrimais. Savo valia arba šeimininkų priversti privalome suvalgyti kalnus maisto, kuris mus labai apsunkina. Naujųjų Metų išvakarės – puikus pretekstas išbandyti ką nors naujo!

 

Tačiau turime nepamiršti, kad nepaisant patiekalų gausos, Naujųjų Metų stalas turėtų būti tik “lengvi” patiekalai. Ateinančių metų šeimininkei beždžionei nepatiks riebus ir sunkus maistas. Bet vaisiai, salotos patinka net labai. Vakaro užduotis – smagiai pasivaišinti, pašokti, o ne praleisti naktį persivalgant gėrybių. Taip kad ne mažiau dėmesio nei namų dekorui, aprangai, turėtų būti skiriama ir vaišių stalui. Egzotinių patiekalų gausa – sveikintina.

 

Ne tik vaisių (ir jų turi būti gausiai), tačiau ir bet koks kitas maistas. Būtinai patiekite kažkokį tikrai neįprastą patiekalą, apie kurio būvimą dar vakar net nežinojote. Skanėstų serviravimas turėtų būti ryškus ir šventiškas. Patys brangiausi indai, labai išrankūs stalo papuošimai, labiausiai neįprasti patiekalai – viskas turi būti kas labiausiai-labiausiai. Nepamirškite apie šių metų simbolio spalva – ryškiai raudona. Raudona ir oranžinė spalvos turi būti pateikti ne tik stalo apdailai, bet ir pačiuose patiekaluose. Apelsinai, įdaryti pomidorai, farširuotos aštriais sūriais paprikos ar braškės tortai. Pridėkite ryškių spalvų kiekvienam patiekalui.

 

Receptas, parsivežtas iš tolimųjų kraštų – Guacamole (avokado užkanda):

 

Reikės – 3 prinokusių avokadų, smulkiai pjaustyto nedidelio balto svogūno, nedidelė smulkinta aštrioji paprika, 1 Laimo išspaustos sultys, ½ granato grūdelių, ½ nedideliais gabalėliais pjaustyto mango, saują kapotų kalendros lapų, žiupsnelis druskos. Pradžioje grūstuvėje sutrinti avokado vaisius iki vientisos masės, sudėti smulkintus svogūną, aštriąją papriką, dalį granato vaisių, pjaustyto mango ir kapotų kalendros lapų. Viską sumaišyti su išspaustomis Laimo sultimis ir druska. Paviršių papuošti užbarstant granato vaisių. Ši lengva užkanda valgoma su traškiais paplotėliais.

 

Kokia veikla, kokiais žaidimas užsiimti per šią šventę?

 

Sutinkant Naujuosius metus būtina užtikrinti nevaržomą džiaugsmą ir gerą nuotaiką. Todėl šokiai, įvairūs smagūs nedideli konkursai, karaokė būtinas vakarėlio atributas. Kadangi simboliškai atsisveikinama su senaisiais metais ir laukiame naujųjų, galime užsiimti paplitusiais būrimais ir spėjimais, kurie bus panašūs į Kūčių vakaro. Vienas iš populiariausių – būrimas vašku, kuomet lydytas vaškas pilamas į vandenį ir iš susidariusių formų spėti ko tikėtis arba kokie bus ateinantys metai.

 

Kokiomis mintimis pasitikti Naujuosius metus?

 

Ne paslaptis, kad žmonės, prisimenantys besibaigiančius metus, pradeda galvoti, ką galėtų pakeisti, patobulinti. Nauji Metai – tai lyg naujas atskaitos taškas, naujų idėjų pradžia ir startinė linija naujiems iššūkiams. Svajoti ir užsibrėžti naujus, realius tikslus yra būtina. Bet labai svarbu ne sėdėti ir laukti, kol visi slapčiausi troškimai, tarsi burtų lazdele pamojus – išsipildys.

 

Svarbu visad eiti į priekį ir nebijokime klysti. Klaidos tai mūsų auksinės patirtys, padedančios kilstelėti save laipteliu aukštyn. Išmokime „paleisti“ varginančias situacijas ir žmones, kurie mus daro nelaimingais. Dažniau šypsokitės ir mažiau kaltinkite likimą. Gerbkime save ir aplinkinius, saugokime mylimiausius žmones ir vertinkime kiekvieną gyvenimo akimirką.

 

Parengė: astrologė Rita Vainauskienė, astrostudija.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite