10 keisčiausių faktų apie Antrąjį pasaulinį karą

hitler-unseen-images-pictures-illustrated-history-043Nors nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos praėjo jau 70 metų, tačiau istorijos entuziastai vis prisimena pačias neįtikinamiausias istorijas iš šio karo laikų. „Business Insider“ siūlo susipažinti su 10 keisčiausių ir mažai kam žinomų faktų iš Antrojo pasaulinio karo.

 

1. Hiroo Onada buvo Japonijos karys, kuris net tris dešimtmečius slapstėsi Filipinų džiunglėse ir nenorėjo patikėti, kad Antrasis pasaulinis karas jau baigėsi.

 

hiroo

 

Tik 1974 metais, kuomet į džiungles atvyko buvęs jo tiesioginis vadas ir paskelbė, kad karas jau seniai baigėsi, Hiroo Onada tuo patikėjo.

 

2. Seržantas Nicholas Alkemade’as, tarnavęs Didžiosios Britanijos karališkosiose oro pajėgose, buvo tikras laimės kūdikis. Virš Vokietijos buvo pašautas jo lėktuvas ir jam nieko kito neliko, kaip tik jį palikti. Tačiau seržantas iššoko be parašiuto. Tuo metu lėktuvas buvo 5,5 km aukštyje, tačiau N. Alkemade’as išgyveno šį šuolį. Vienintelė trauma – patempta koja.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

3. Antrojo pasaulinio karo pabaigoje JAV ant Japonijos miestų Hirošimos ir Nagasakio numetė atomines bombas.

 

BLOWING UP PARADISE

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Sunku tuo patikėti, tačiau vienas japonas, Tsutomotu Yamaguchi, išgyveno abu branduolinius bombardavimus – jis atitinkamu metu buvo tiek Hirošimoje, tiek Nagasakyje.

 

4. Emilis Hachas, kuris 1939 metais buvo tuometinės Čekoslovakijos prezidentu, patyrė širdies smūgį, kai išgirdo apie Adolfo Hitlerio ultimatumą. Nacių vadas pareiškė, kad jei Čekoslovakija nebendradarbiaus – ji neišvengs nacių armijos invazijos.

 

5. Ispanijos dvigubas agentas Joanas Pujolas Garcia per Antrąjį pasaulinį karą pagarsėjo kaip itin darbštus šnipas. Didžiojoje Britanijoje jo kodinis vardas buvo Garbo, o Vokietijoje – Arabel. Įdomu yra tai, kad už drąsą ir pasiekimus jis gavo apdovanojimus tiek iš Vokietijos, tiek iš Didžiosios Britanijos.

 

6. Po to, kai Japonijos kariai slapčiai atakavo JAV karinę jūrų bazę Havajuose – Perl Harborą – JAV ir Didžioji Britanija paskelbė karą Japonijai.

 

Tačiau po 1941 metų gruodžio 7 dieną įvykdytos atakos būtent Kanada pirmojo paskelbė karą Japonijai, taip aplenkdama nuo atakos nukentėjusią JAV.

 

7. Antrojo pasaulinio karo metu Japonija sugebėjo JAV smogti dar vieną mažai kam žinomą smūgį – atimti JAV priklausančias Aleutų salas. Japonai jas buvo okupavę 1942-1943 metais.

 

JAV atsiimti šias salas kainavo ne tik daug laiko, bet ir karių gyvybių.

 

8. Ar žinojote, kad visame pasaulyje smaližių mėgstamas „Nutella“ buvo sukurtas Antrojo pasaulinio karo metu? Jo receptą sugalvojo italų pyragų kepėjas Pietro Ferrero.

 

9. Lenkijos kariuomenėje tarnavo lokys Wojtekas, kurį taip mėgo lenkų kariai, jog šis lokys net tapo kapralu. Taip buvo pasielgta, kuomet Wojtekas buvo įrašytas į oficialius karių sąrašus.

 

wojtekas

 

Mat kitaip lenkų kariams būtų tekę atsisveikinti su visiems nuotaiką fronte pakeliančiu bičiuliu.

 

10. Nyderlandų karo laivas „Abrahimas Crijnssenas“ japonams per Antrąjį pasaulinį karą buvo neįmenama mįslė. Laivas buvo taip užmaskuotas, kad vienoje atogrąžų saloje Japonijos artilerija jo tiesiog nepastebėjo.

 

Žemiau esančioje nuotraukoje patys pabandykite įžvelgti šį laivą.

 

ka

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
jejeje

Kanada 2pasaulinio karo metu buvo neautrali. Ji niekada su niekuom nebuvo kariavusi LOL GAYYYYY GETREKT SMOKEWEEDEVERYDAY

dainysv

Iš kur toks protingas atsiradai? “Canada later also declared war on Italy (11 June 1940), Japan (7 December 1941), and other Axis powers” (Wikipedia)

ziauru,,,,

kaskokokia sena smegenu plovykla deda ir vel ,,10 faktu apie nieka,,,nu tikras slamstas……ir ta sumauta laiva…..kur net nakti su tokia maskuote pamatytu,o kur dar skleidziami dumai,,,,,,,,,,,dvylikameciu saitas,,,,,,,,pervardinkite jy,,y ar zinojote kad………sviestas sviestuotas……………

Turinti Savo Nuomonę

Jei nemoki rašyti ir neturi nieko gero pasakyti, verčiau jau patylėtum. Sėkmės tau kartojant pirmos klasės kursą.

Taip pat skaitykite